reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pani doktor powiedziała, że to dopiero połowa ciąży i powiększone komory w mózgu mogą się zmniejszyć, ale trzeba to kontrolować ponieważ od wartości 15 mm zaczyna się wodogłowie. Torbiele są w fałdzie karkowym i one aż tak bardzo mnie nie niepokoją tylko te komory w mózgu, dopatrzyłam się ponadto różnic w sposobie mierzenia, dr Hamela mierzyła fałd karkowy razem ze skórą a mój lekarz płyn wewnątrz, komory też mierzyła w innym miejscu i w taki sposób, że musiało wyjść więcej niż mojemu ginowi, tyle, że ona jet bardziej doświadczona, na chwilę obecną nie wiem komu wierzyć.. Na chwilę obecną nie możemy zrobić nic więcej tylko obserwować małą na usg co z tymi komorami i karkiem. zalecała powtórzenie cytomegalowirusa w obydwu mianach, jutro zrobię. dobrze, że chociaż mieliśmy te kilka dni radości po amniopunkcji, bo teraz znowu jesteśmy pełni obaw i strachu. dlaczego ciągle pod górkę? bo to się może zdarzyć każdemu, a w ciąży wszystko może się wydarzyć, na każdym etapie. Życzę Wam od siebie żeby Was to nigdy nie spotkało.

czarna gratulacje

mysiak za wizytę &&&&

Ostatnia edycja:
reklama
Plenitude jesteś bardzo silna kobietą i dzielną,od samego początku masz zmartwienia,stresy,obawy...Jedno się klaruje,drugie wychodzi w badaniach...Niesprawiedliwe to wszystko,ale trzeba byc dobrej myśli,malutka co rusz pokazuje,że nie jest tak źle jak kraczą lekarze.Wszystko skończy się mega pozytywnie,zobaczysz:)))

Pleni ja wierzę że z Twoją córeczką jest wszystko dobrze i będzie zdrowa, to dopiero połowa ciąży i jeszcze jest czas żeby wszystko się unormowało, wierzę w tą małą spryciarę w Twoim brzuszku :tak:

Loi rozumiem Twoje obawy, ale do poniedziałku niedaleko i na pewno znów wyjdziesz z gabinetu uśmiechnięta :tak:

Kaira, a to maja byc jakies konkretne orzechy? Ululalam sie wczoraj. Normalnie zenada.
Mamusia, co bedzie jek blizniaki? Fajnie jest. Mam polizygotyczne bliznieta i to jest calkiem fajna sprawa.
As, nie sorkuj, bo miod mi lejesz. Ja po to migalam sie od zabiegu, zeby moc znow sie starac, zeby macica jak najmniej obrywala. Ej! TY ZNOW KOMBINUJESZ?? Ojapierdziu - zajefajnie!
No
nie mogę teraz ,ale marzy mi się .
Lekarze mówią ,że najwcześniej po 2 latach od CC ,a to przecież już tylko troszkę ponad rok ;-):-D:-D:-D

juchu gratuluję suwaczka, fajnie że wszystko ok i że dziewczynka może być :) Jak mama zareagowała na ciążę?

mamusia synka podwójna owulacja :-) fajnie, teraz musisz się z tym liczyć że mogą ci się trafić bliźniaki, trzymam kciuki za starania :)

kłaczku jak już wino pijesz to chyba będzie dobrze :) nie przejmuj sie tym co ci powiedzieli w szpitalu, wierzę że uda ci się &&&&

plenitude zdrówka życzę dla córeczki, mam nadzieję że lekarze kolejny raz tylko was straszą a w efekcie będzie wszystko dobrze, pozdrawiam :-)

katherinne to idźcie na ten odwyk :-D może jakaś wycieczka w majówkę?

AS zgadzam się że dla Boga nie ma rzeczy nie możliwych, nawet przy 0% szans mogą dziać się cuda :-) z tym że to nie jest tylko nasza wola a przede wszystkim musi być też Jego wola aby tak się stało.

mysiak trzymam kciuki za wizytę &&&&

miłego dnia życzę wszystkim, ja dzisiaj kontynuuję mój plan pisania pracy mgr i będę wypatrywać wiosny ;)
No właśnie moja Karolka to taki mały CUD ,lekarze mówili ,że za 2 ,3 lata być może będę mogła się starać ,a za 4 miesiące byłam już w ciąży ;-):-):-) I jak tu nie wierzyć???
Lekarze dawali nam 0% szans ,a Karola ma już prawie 11 miesięcy :szok::-):-):-)

Jak nie urok, to..
Od wczoraj piersi mniej mnie bolą..
I jak tu siw nie stesować? Jak być spokojną? Jak się nie bać?
Byle do pon..
Loi bo tak tak jest .
Raz masz mdłości ,raz ich nie masz ...
raz Cię bolą piersi ,raz nie ....
Raz Cię ciągnie brzuch ,raz nie .....
To właśnie są uroki ciąży .
Będzie dobrze

Mysiak dobrze ,że jest super !!!

Czarna -gratuluję pięknego synusia !!!!

Pani doktor powiedziała, że to dopiero połowa ciąży i powiększone komory w mózgu mogą się zmniejszyć, ale trzeba to kontrolować ponieważ od wartości 15 mm zaczyna się wodogłowie. Torbiele są w fałdzie karkowym i one aż tak bardzo mnie nie niepokoją tylko te komory w mózgu, dopatrzyłam się ponadto różnic w sposobie mierzenia, dr Hamela mierzyła fałd karkowy razem ze skórą a mój lekarz płyn wewnątrz, komory też mierzyła w innym miejscu i w taki sposób, że musiało wyjść więcej niż mojemu ginowi, tyle, że ona jet bardziej doświadczona, na chwilę obecną nie wiem komu wierzyć.. Na chwilę obecną nie możemy zrobić nic więcej tylko obserwować małą na usg co z tymi komorami i karkiem. zalecała powtórzenie cytomegalowirusa w obydwu mianach, jutro zrobię. dobrze, że chociaż mieliśmy te kilka dni radości po amniopunkcji, bo teraz znowu jesteśmy pełni obaw i strachu. dlaczego ciągle pod górkę? bo to się może zdarzyć każdemu, a w ciąży wszystko może się wydarzyć, na każdym etapie. Życzę Wam od siebie żeby Was to nigdy nie spotkało.

czarna gratulacje

mysiak za wizytę &&&&
Czyli tak jak myślałam ,że inaczej mierzyła ,czyli normalnym jest ,że inne parametry wyjdą .
Teraz dla potwierdzenia trzeba by zrobić kolejne USG na tym samym sprzęcie i tymi samymi rękoma i dopiero można porównywać .
Głowa do góry !!!!
Będzie dobrze

A na dobry początek dnia swoją damę o dwóch obliczach wklejam
1.Co ty chcesz ode mnie matka?

Hahaha ,to miał być żart????

Załączniki

• DSC_0055.jpg
    DSC_0055.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 45
  • DSC_0060.jpg
    DSC_0060.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 42
dzięki dziewczyny, mam zniżkę formy i podejścia, mam od rana takie uczucie jakby mi się nie chciało oddychać, dół totalny, ciężko mi wierzyć, że wszystko może być ok, ale z uporem osła jednak w to wierzę.

Pleni a kto ma wierzyc w tą kochaną kruszynke jak nie mama i e-ciotki??? :))) Za małą od miesięcy trzymane są kciukasy,więc nie dopuszczamy do siebie jakiś negatywnych myśli i tyle:) Więc prosze mi zacząć oddychać jak się należy:)))

emeczko to pewnie ciśnienie niskie i dlatego tak mnie dodusza ;-) kciuki za Twoją wizytę &&&&, moja dopiero 9 kwietnia czyli święta będę miała fajne, pełne radości i w ogóle.. :no: w oczekiwaniu na kolejną wizytę.. Masz rację, kto ma wierzyć jak nie ja, dlatego wierzę i mam nadzieję, że jest ok. dziękuję wszystkim za kciuki.

dzwoniłam do mojego gina, już od wczoraj wie bo dr Hamela dzwoniła do niego i stwierdził, ze jeśli nie zaleciła wcześniej to spotkamy się za 3 tygodnie w celu kontroli tej komory, że ewentualnie kordocenteza, ale powiedziałam mu, że ta sama pani dr stwierdziła, że nie ma sensu bo to badanie jest mocno niedoskonałe i ani nie wykluczy ani nie potwierdzi wady co natychmiast potwierdził ( czyli moja decyzja o odmowie badania jest jednak słuszna z medycznego punktu widzenia ) więc do zobaczenia 9 kwietnia z powtórzoną cytomegalią w rączce.

Juz raz Cie straszyli i jakos im nie wyszlo, wiec... Nie powiem ci wyluz bo to nie przejdzie, ale nadziei bym sie nie pozbywala tak zupelnie, bo przeciez juz raz udowodnilyscie lekarzom ze podejrzenia sa tylko podejrzeniami.

reklama
kłaczku oni mnie cały czas straszą ( teksty typu 'dziecko zdrowe albo zespół Noonan' powtarza każdy z nich na każdej wizycie, nawet pani dr wczoraj), ciągle coś wymyślają, najchętniej poszłabym na kolejne usg w 38 tygodniu i tyle, mają spore pole do popisu żeby ' nawymyślać kolejnych kwiatków do tego czasu' ;-) Dlatego mam zniżkę formy, muszę to pozbierać i poukładać w głowie. dam radę.

Do góry