reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

jestem.. raczej w kiepskim nastroju, pęcherzyk urósł od piątku z 9mm do ok 16mm dzisiaj, piękny, duży, ale praktycznie nie widać płodu, coś gdzieś tam może przy dużym przybliżeniu się powoli uwypuklało, ale tak to nic wyraźnego..
Lekarka powiedziała mi, że na tym etapie może tak jeszcze być.. więc się staram tego trzymać..
ale znów ten strach.. i czekanie do poniedziałku..

Dziewczyny, Pleni - nasz skarbnico wiedzy, teoretycznie coś powinno było być już widać, prawda?

Ostatnia edycja:
reklama
Loi, spokojnie - jesteś w mega wczesnej ciąży. Potrzeba czasu,żeby wszystko się pokazało. Nie martw się na zapas, nie pomaga to fasolce :*

Loi: Spokojnie, na tym etapie może nic nie być widać. Myślę, że za tydzień już powinien być zarodek. Kiedy masz następną wizytę?

Ciekawe jak tam Pleni.

Loi przy 16mm pecherzyku powinno być widac na 100% ciałko żółte i zarodek... zarodek moze być malusi, ale ciałko żółte ok 5mm powinno miec. przy pecherzyku 20mm powinno być juz widac i zarodek i bijące serduszko.

ALE!!!!! wszystko zalezy od sprzetu na jakim miałaś robione USG.. jesli stary sprzet to mozna było nie zauwazyc zarodka...

Niesttey wiem to na swoim przykładzie, hyłam mega wyedukowana w tym temacie w czerwcu...

Loi, spokojnie. Ja wiem, że chciałoby się od razu zobaczyć dzidzię z nóżkami, łapkami, oczkami, wiercącą się, ale na razie wszystko wygląda tak, jak powinno. Niektóre dziewczyny jeszcze w 6 tygodniu nic nie widzą. Pęcherzyk urósł pięknie. Możesz się cieszyć!

Loi , musisz czekać , nie ma innego wyjścia . Myślę że to wczesna ciąża i tak może być . Tylko czas pokaże co i jak . Nie zamartwiaj się .

kłaczek , siedze zatem razem z tobą pod tą kołdrą i przytulam ...
Mysiak , prija , jak się czujecie ?

Czarna: Ogólnie dobrze. Mała kopie jak szalona. Powiem Wam szczerze że nie wyobrażam sobie już bez niej życia. Niesamowita więź. Troszkę mi puchnie lewa dłoń od wczoraj, staram się więcej pić, uroki drugiej połowy ciąży. Już powolutku wchodzimy w bezpieczniejszy okres ciąży:tak: Wczoraj miałam wizytę, Mała waży 630 gram i wszystko ok. Szyjka 3,6cm, troszkę mniej niż miałam wcześniej, ale lekarz mówi, że jest ok. A u Ciebie? Jak to wszystko wygląda?

Loi "ponoć". Tak samo jak powinno czuć się ruchy dziecka w 20tc, a czasem jest to 25tc i tak jak beta powinna wzrastać tyle i tyle, a jest inaczej,mimo to ciąża zdrowa etc. Wszystko "ponoć" :) Nie martw się na zapas, czekaj do kolejnej wizyty. Tak jak piszą dziewczyny - wiele zależy też od sprzętu :)

reklama
DZIĘKUJĘ WAM!
Kochane, sprzęt był dobry, naprawdę.
Przy dużym przybliżeniu coś się delikatnie uwypuklało, ale nic, czego można by było się uczepić, że to na pewno struktury płodu..
No mówię Wam pęcherzyk na cały monitor wielki, ładny, bez oznak zapadania, ale w nim nic..
Dziś to 5tydz 6d ciąży wg OM, niby wcześnie, ale...

Na tę chwilę jestem zoobojętniała.. W poniedziałek wieczorem mam wizyte u innej gin, a dziś zobaczę, czy nie udałoby się chociaż na jakieś małe usg umówić na sobotę..

ku... mać!!!!! wściekła jestem!!!!!!!!!!!

Do góry