reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Loi dlatego pisze ze lekarz moze źle zinterpretowac obraz USG.... Broń Boże nie chce nic przesądzac. . . być moze lekarz nie umiał zauważyc pęcherzyka żóltkowego.... moze USG nie było takie super... moj lekarz tez niby ma dobry sprzet a jednak pecherzyk żółtkowy był słabo widoczny w tej ciąży. poczekaj spokojnie do poniedziałku, ja wiem ze ciężko....ale nic nie zmienisz...

zobacz tutaj.... mozna nie zauwazyc?? po prawej stronie pecherzyka jest pecherzyk żołtkowy
351el9f.jpg

i tutaj tak samo

192007.jpg

Co do wiedzy to ja w czerwcu miałam pusty pecherzyk ciążowy, lekarka mi wszystko wytłumaczyła... ze przy peherzyku ciążowym od 10mm do 15mm powinno być widac pecherzyk żołtkowy i malusi zarodeczek (nie zawsze bo sprzet moze byc do dupki) a przy wielkości pecherzyka 20-22mm MUSI byc widac zarodek z bijącym serduszkiem.
Na tej podstawie przy pecherzyku 22mm z brakiem pecherzyka ozłtkowego i zarodka miałam wykonany zabieg łyżeczkowania.

Ostatnia edycja:
prija , chodzę na NFZ , dobrze że miałam prenatalne robione profesionalnie u innego lekarza , dlatego jestem spokojna. Gdyby nie to już dawno bym tego lekarza zmieniła. O szyjkę sama się upominam za każdym razem , bada ręcznie i potem usg , ostatnio miała 4cm , powiedzial , że zamnięta i że wszystko ok.

Dziewczyny, ratunku! Ratunkuuu! Wlasnie zrobilam test (jestem w 38 dc) tak po prostu, dla spokoju ducha, i wyszla mi bladziusienka druga kreseczka! A ja przeciez plamie! Co myslicie, czy powinnam wziac ten duphaston? To niemozliwe... Jejku, ale sie zestresowalam, wyglada na to, ze to sie znowu zle skonczy! Jeku, dopiero nic na tescie nie wychodzilo, pozwolilam sobie na piwo, napsikalam sobie lekow do nosa na alergie, ktorych w ciazy nie wolno, bo pewna bylam, ze nie wyszlo, a jesli to rzeczywiscie ciaza? Jejku,dlaczego termin do lekarza jest dopiero na za tydzien....

Loi Kochana będzie dobrze. Ja w 5tyg9dzień przy wypisie ze szpitala miałam pęchrzyk 10mm z widocznym ciałkiem żóltym. Widzisz był mniejszy niż Twój i mój lekarz powiedział, że jest ok. A moja ciąża starsza, a mniejszy pęcherzyk i mój lekarz niczego nie przesądził. Kochana będzie dobrze, ja bardzo w to wierze i trzymam kciuki!!!!
Pleni mocno trzymam kciuki!!! dziękuje za linki.
Cięzarówki pochwalcie się jakie imiona wybrałyście dla maluszków?

Czarna: Mi wczoraj gin powiedział, że na NFZ należą się tylko 3 USG i nic więcej :szok: To pewnie dlatego. Ale myślę, że szyjkę powinien sprawdzać zawsze.

Agnieszkaala: U mnie JULIA :-)

Katherinne: Ale szok. To może dlatego nie ma okresu. Kurczę, nie znam się, ale w sumie co szkodzi wziąć ten Duphaston?

katherine , spokojnie :) weź duphaston , możesz wziąć 2-3 na raz i poleż żeby plamnienie ustało , a potem 2x1 napewno nie zaszkodzi . Gratuluje , miałam cie właśnie kusić , żebyś zatestowała :)

agnieszkaala , u mnie przoduje Jonasz ( ja i córki ) , a T chce Ksawerego
ja własnie celowo nie obejrzałam tego odcinka " na dobre i złe" żeby nie mieć schizów... omijam takie firmy

tekla23-szybko leci ale tylko dla kogoś kto patrzy z boku, dla mnie dłuży się niemilosiernie:tak:
Loi- nie martw się na zapas,ja wiem łatwo powiedzieć....:zawstydzona/y: poczekaj do kolejnego usg wtedy pewnie wszystko się wyjaśni i będzie dobrze! trzymam za Was kciuki!

katherinne- ja też plamiłam prawie od samego początku i też na jasno brązowo- lekarka powiedziała że to prawdopodobnie niedobór progesteronu i dostałam lutkę i duphaston. A może możesz zadzwonić do gina umówić się na wizytę i zapytać czy powinnaś brać progesteron? jeśli nie ja zaczęła bym go brać na własną rękę, tak jak pisze agnieszka- 2x1.

A u mnie plamienia ustąpiły w niedzielę, po skończeniu drugiego opakowania macmiroru, ale jeszcze trudno mi się z tego cieszyć bo boję się że znów wrócą:-(. Pocieszam się tylko tym że przy Antku też nie wiedzieli skąd się biorą plamienia i one całkowicie przeszły właśnie około 16 tc....

reklama
prija , pewnie dlatego nie zawsze mi robi. Ja rozumiem że przy wzorowej ciąży to pewnie wystarczy , ale w innych przypadkach to trochę ta nasza służba zdrowia przegina .

Do góry