reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

zawsze można wspólnego maila utworzyć i w razie W na nim dawać informacje albo numer gg wątkowy bo obecnie w telefonach gg ma każdy i na niego wysyłać informacje - to taki mój luźny pomysł jeśli ktoś się nie chce dzielić numerem telefonu...
akasha ja też przeszłam tą walkę z brakiem owulacji, pewnie w staraniach o następne dziecię będzie tak samo bo jak mnie lekarz oświecił, ten stan przy PCOS raczej już się nie cofnie i owu nie będzie samoczynnie. walcz bo warto, zaczną się stymulacje clostilbegytem pewnie, to najtańszy lek, oby na Ciebie działał bo gonadotropiny są bardzo drogie. moja dawka clo to było 3 tabsy jednorazowo rano przez 5 dni, plus zastrzyk z pregnylu na pęknięcie. monitoring i stymulacje były na nfz, dopiero ciąży zmieniłam gina na prywatnego. warto walczyć, ja walczyłam ponad 2 lata z brakiem owu. trzymam za Ciebie kciuki bo rozumiem ile trudu przed Tobą gdy nie masz własnej owulacji tak jak ja. pamiętaj jedno, to nie Twoja wina, jedne kobiety mają owulację i cykle jak w zegarku a drugie nie, to tylko schorzenie, tak jak każde inne. kolejny błąd natury których popełnia masę. jakbyś miała pytania pisz do mnie nawet na priva.

dziękuję :* Ja w pierwszą ciążę zaszłam właśnie w wyniku stymulacji clostilbegytem i to w pierwszym cyklu starań, lekarz wtedy był zszokowany, że tak szybko się udało. Zatem mam nadzieję, że może zdarzy się ponowny cud i się uda. Póki co muszę podreperować kręgosłup, w sensie go wzmocnić.

Trzymam za Was mocno kciuki, za Ciebie i maleństwo :*

Agnieszkaala spokojnie, będzie dobrze, takie brązowawe plamienia faktycznie się zdarzają, leżakuj sobie spokojnie, oszczędzaj się a będzie git :*

reklama
liluś popieram słowa edytki, że enpr jest czytelniejszy, sama dwa miesiące przed zajściem założyłam tam konto chociaż wcześniej nie byłam przekonana do mierzenia tempki a dzięki niej wyczaiłam ciążę.

tak w ogóle to dopiero tu na forum obczaiłam że jest coś takiego fajnego jak enpr.pl :-) wcześniej wklejałam sobie do zeszytu karty obserwacyjne czyli takie puste tabelki z kratkami do zaznaczania temperatury, założyłam ten zeszyt w kwietniu 2009 roku, jak tak teraz go przeglądam to sentyment mnie dopadł, nadal będę tam wklejać swoje obserwacje ale jako wydruki ze strony enpru :)

ale zauważyłam też że na tym ovufriend jest taka baza pytań i odpowiedzi, ciekawa rzecz, warto przeczytać niektóre, wtedy może też ci się więcej rozjaśni liluś

Ostatnia edycja:
Agnieszkaala: Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło:tak::tak::tak:

Mam pytanie. Od 2 dni mam takie ciągnięcia w pochwie, troszkę mnie pobolewa brzuch, też tak kłująco, po nospie troszkę lepiej. Dzis mam takie odczucia jakby pieczenia, ale nie jestem pewna. Czy orientujecie się co to może być?

prija około 20 tygodnia ciąży powinnaś mieć zrobiony wymaz z pochwy w kierunku bakterii, jeśli odczuwasz to właśnie w tym miejscu to umawiaj się do lekarza i szybko zrób posiew, zakażenia bakteryjne są niebezpieczne w ciąży ponieważ mogą powodować zakażenie wewnątrzmaciczne. zakażenia grzybicze są mniej groźne jednak sporej wielkości infekcja również jest niekorzystna. u nas anilek ostatnio miała objawy z tej strony i bidula teraz łyka antybiotyki by bakterie które wyhodowano wytępić żeby nie zagrażały maluszkowi.

Mnie tez podoba sie kandydatura Pleni choc rozumiem, ze w ciazy moze byc roznie z jej obecnoscia na forum. ale moze na razie jednak Pleni sie zgodzisz?jak sie cos bedzie dzialo to wtedy pomyslimy o zmianie?

Agnieszkaala UUUUUUUF!!! Co dzień sprawdzałam forum kilka razy czy może dałaś znać. Martwiłam się, wszystkie się martwiłyśmy!!!! U mnie dziś baaaaaardzo ciężki dzień... ten dzień... termin :-(

reklama
neta nie ma problemu, mogę być rezerwowo, tylko niech dziewczyny się zastanowią i spokojnie napiszą, pomyślimy i zdecydujemy. dyskusja jest otwarta i jest czas na wnioski, na pewno coś konstruktywnego wspólnie wymyślimy.

Do góry