reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam

Agnieszka jak dobrze że się odezwałaś, wszystkie się tu martwiłyśmy. Ale pomimo plamień masz dobre wieści więc bardzo się cieszę, trzymam kciuki za serduszko &&&&&&

Iluś cykle jak w zegarku są dla nas zaletą, ale musimy pamiętać że nie jesteśmy na baterie i przesunięcie owulacji o kilka dni to coś normalnego, często się zdarza, może nawet z powodu stresu. Co do leków to nie wiem czy mogły mieć na to wpływ ale zakładam że wszystko może mieć znaczenie. Skoro test wyszedł negatywny to na pewno nie długo będzie @, trzymam kciuki &&&&& a myślałaś o obserwacjach z mierzeniem temperatury, może to być przydatne w staraniach - będzie dokładnie wiedzieć czy była owulacja i kiedy :)

akasha widzę że przed tobą ciężka walka, ale mam nadzieję że nowy lekarz okaże się kompetentny i będzie miał dość dobrej woli aby cię poprowadzić. Również życzę powodzenia :) &&&&&

reklama
agnieszkaala byłam pewna, że jesteś w szpitalu i nie odzywasz się bo nie możesz, dobrze, że wszystko jak na razie powoli ale idzie do przodu, oby było dobrze &&&&.

u mnie ok, dziurka po igle jeszcze widoczna, ale goi się, usg po amnio nie wykazało wycieków płynu owodniowego, choć wyszłam we wtorek ok 11 a już po 18 pędziłam do gina bo stawiała się macica zbyt często i zbadałam szyjkę i mi się nie spodobała więc w panice do gina. zbadał mnie i jest ok, szyjka na usg długa i zamknięta, rozpulchnienie na samym końcu nie jest groźne, brak oznak infekcji. dostałam też znowu duphaston do 20 tygodnia bo działa rozkurczająco na macicę. czekam na wyniki.

akasha ja też przeszłam tą walkę z brakiem owulacji, pewnie w staraniach o następne dziecię będzie tak samo bo jak mnie lekarz oświecił, ten stan przy PCOS raczej już się nie cofnie i owu nie będzie samoczynnie. walcz bo warto, zaczną się stymulacje clostilbegytem pewnie, to najtańszy lek, oby na Ciebie działał bo gonadotropiny są bardzo drogie. moja dawka clo to było 3 tabsy jednorazowo rano przez 5 dni, plus zastrzyk z pregnylu na pęknięcie. monitoring i stymulacje były na nfz, dopiero ciąży zmieniłam gina na prywatnego. warto walczyć, ja walczyłam ponad 2 lata z brakiem owu. trzymam za Ciebie kciuki bo rozumiem ile trudu przed Tobą gdy nie masz własnej owulacji tak jak ja. pamiętaj jedno, to nie Twoja wina, jedne kobiety mają owulację i cykle jak w zegarku a drugie nie, to tylko schorzenie, tak jak każde inne. kolejny błąd natury których popełnia masę. jakbyś miała pytania pisz do mnie nawet na priva.

dziękuje Kochane bardzo:* Nie mogłam napisać bo mi się strona w komórce nie otwierała. W jakimś dziwnym formacie jest i mam z nią problem. Nie jestem w stanie Was doczytać,jak coś się wydarzyło ważnego to piszcie.
Pleni dobrze, że u Ciebie ok i twardniecie nie było groźne. A kiedy wyniki?
Neta na czym polega ta baza danych? Mimo wszystko trzymam kciuki,jak nie za ten cykl to następny.
Iluś za Ciebie trzymam kciuki również.

Witam

Agnieszka jak dobrze że się odezwałaś, wszystkie się tu martwiłyśmy. Ale pomimo plamień masz dobre wieści więc bardzo się cieszę, trzymam kciuki za serduszko &&&&&&

Iluś cykle jak w zegarku są dla nas zaletą, ale musimy pamiętać że nie jesteśmy na baterie i przesunięcie owulacji o kilka dni to coś normalnego, często się zdarza, może nawet z powodu stresu. Co do leków to nie wiem czy mogły mieć na to wpływ ale zakładam że wszystko może mieć znaczenie. Skoro test wyszedł negatywny to na pewno nie długo będzie @, trzymam kciuki &&&&& a myślałaś o obserwacjach z mierzeniem temperatury, może to być przydatne w staraniach - będzie dokładnie wiedzieć czy była owulacja i kiedy :)

akasha widzę że przed tobą ciężka walka, ale mam nadzieję że nowy lekarz okaże się kompetentny i będzie miał dość dobrej woli aby cię poprowadzić. Również życzę powodzenia :) &&&&&

Edytko zarejestrowalam sie na stronie Kiedy OvuFriend zaznaczy owulacje na moim wykresie? tylko jeszcze nie za bardzo ogarniam jak mam mierzyc i kiedy temperature, itd, teraz nawet nie wiem ile wpisac w przecietna dł.cyklu zawsze bylo 28-29 a dzis jest 31, niby nie duża różnica ale @ dalej nie ma i cały wykres sie rozjeżdża...

agnieszkaala matko!ale Cię długo trzymali,a my tu całe w strachu!Cieszę się,że fasolka rośnie:))Będzie dobrze:)))
No to jak dziewczyny?Co z pomysłem wybrania jednej najczęściej się udzielającej,żeby podać jej nr tel??Przecież nikt nikogo nie będzie nękał eskami po jednym dniu nieobecności,ale zawsze jak coś nas zaniepokoi to damy znać tej osobie i ona nawiązę jakiś kontakt z zaginioną.

reklama
Agnieszkaala... Moje objawy sa bardzo delikatne jak na razie. Wieczorami padam na ryj nim ksiazke otworze, a zwykle udawalo mi sie kilka kartek przewrocic, poza tym od czasu do czas lekko czuje piersi - cos tam zakluje i tyle. Zeby dalej moge myc bez spawania do umywalki, ale zaczely mi krwawic dziasla, czyli klasyka. Na rzygulce za bardzo bym nie liczyla bo u mnie to rzadkosc... Wlosy mi sie mocno przetluszczaja. No i jakas taka placzliwa sie zrobilam. Nic spektakularnego w sumie. :cool2:

Byle do wtorku - bede wiedziala przynajmniej czy zrobilismy sobie dziecko, czy "pustaka"... Z doswiadczenia wiem, ze po objawach nie idzie poznac.

Do góry