reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

OneMoreTime ja też dzisiaj spędziłam dzień na czytaniu ale "Ireny", Kalicińsiej. ksiązka opisuje dwa punkty widzenia matk i córki na życie. A testować będę jutro, jak M kupi test;)
Kobietka ja czytam książke i oglądam tv. Samotnie dzień spędzam, M jeszcze w pracy, a jutro pewnie znowu pojedzie w delegacje więc znowu samotność.

reklama
Izka Pleni ma racje. ja w drugiej ciąży wymiotowałam jak kot,a zakończyłą się niestety poronieniem. a z Alą tylko 2 tygodnie.
Joara wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze życia!!! Stresik już jest?
Emka dalej największym przyjacielem jest muszla WC?

wiem dziewczyny, że nie ma reguły co do wymiotów, ale jakoś tak mi lepiej się myśli jak mnie zmuli :) jestem wtedy bardziej optymistycznie nastawiona. W poprzedniej ciąży wymiotowałam w sumie tylko raz, ale to bardziej było ze stresu jak walczyliśmy z biurem podróży.
Staram się o tej piątkowej wizycie jakoś tak nie myśleć, ale kurde same wiecie, że się nie da nakręcać :-p

agnieszkaala aż się nie moge doczekać tego Twojego jutrzejszego testowania :D

matita jeszcze nie bo wykosztowałam się na badania i tak jakoś na styk wylądowaliśmy z kasą, ale będę na dniach nabywać i chyba na to jestem zdecydowana STEWIA, STEVIA, REBAUDIOZYD A98%, STEWIOZYD GRATIS (2854480802) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

onemoretime nie znajdziesz też raczej informacji (chyba, ze opowiadają to leczone kobiety), że kobiety po kilku poronieniach a bez pozytywnego wyniku zespołu antyfosfolipidowego decyzją lekarzy są leczone acardem i np clexane lub jak Karola fraxiparyną bo "może pomoże" czyli mimo braku diagnozy APS biorą zestaw leków z heparyną drobnocząsteczkową.. APS może dawać dodatnie wyniki w czasie do 9 tygodni po #, a po ciąży (która jest katalizatorem w tym przypadku) mogą one nie być wykrywalne w krwi, takie przypadki są, że tylko w ciąży można to wykryć. ja nie zamierzam prosić lekarza o skierowanie, zrobię badanie w tym miesiącu na własną rękę. drugie badanie robi się dla ewentualnego potwierdzenia APS. mysiak ma ujemne badania na to a bierze fraxiparyne profilaktycznie, mamy tu kilka dziewczyn tak leczonych. po jednym # Twój lekarz może sceptycznie podchodzić do tego badania uważając, że przyczyna może być bardziej prozaiczna lub wcale nie do odkrycia, mój lekarz jak wielu innych stwierdził, że to się zdarza i trzeba próbować dalej, nawet nie próbował szukać przyczyn więc sama robiłam toxo, cyto i kilka innych badań.. podstawowe badania wykonywane przy # to toxoplazmoza, cytomegalia, różyczka, morfologia, APTT, fibrynogen, d-dimery, posiew z pochwy na paciorkowce i bakterie - dokładniej pewnie jest to opisane w https://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/badania-po-poronieniu-17666/

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam do Was pytanie, wlasnie dostalam plamienia a jest 22 dzien po #, myslicie ze juz moze sie @zaczynac? zwykle mialam cykle 28-34 dni wiec myslalam ze moze za tydz sie spodziewac okresu.

neta była u nas taka sytuacja - kłaczek chyba dostała ok 20 dnia po # a cykle raczej normalne i regularne więc to może się zdarzyć. nie musi to być jednak @, poobserwuj czy się rozkręci.

anulka buziaki kochana, rozejrzałam się po Twoim poście, IZW napisała ostataniego posta 04,12 więc może być coś na rzeczy, być może wywąchałaś swoim sprytnym noskiem rozpakowanie IZW.

IZW jeśli jesteś jeszcze przed rozpakowaniem to mocno trzymam kciuki za szczęśliwy finał &&&&, a jeśli już po to czekamy tu na Ciebie :tak:

Ostatnia edycja:
Plenitude, w tym roku straciłam 2 fasolki, więc już na wizycie kontrolnej gin zapowiedział, że będziemy rozszerzać profilaktykę... przed 1 ciążą toxoplazmozę miałam robioną, kiłę, HIV a na różyczkę chorowałam w dzieciństwie. Gin wstępnie zapowiedział mi właśnie badania genetyczne i ten zespół antyfosfo. Zajrzę na badania po poronieniu, ale dziękuję za odp.:happy:
A u mnie było po pierwszym # tak, że zrzuciliśmy winę na karb leków, które brałam na kłębuszkowe zapalenie nerek. Odstawiłam leki wbrew nefrologowi jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży. I myśleliśmy z ginem , że to było za późno i zaszkodziły.... dlatego wtedy nie robiłam dodatkowym badań...
Ale tym razem obiecałam sobie, że nie będę się starać dopóki nie znajdę przyczyny!!! chociaż jak tak obserwuję Was, które macie już fasolki to też by się chciało...:-(

onemoretime tak więc masz kariotyp na NFZ i to Ci pewnie lekarz wystawi, APS też, to dobrze, że dostaniesz takie skierowanie, po 2 # potrafią lekarze wmawiać, że dopiero po 3 # robi się badania, aż przykro to czytać jak dziewczyny piszą. kochana czasami mimo wykonania bardzo wielu badań nie udaje się poznać przyczyny, poprzednim razem mogły zaszkodzić leki, tym razem mogła to być wada genetyczna zarodka na którą nikt nie ma wpływu, niezwiązana ze zdrowiem rodziców.. kombinacji możliwości jest wiele. zrób badania bo to rozjaśni sytuację, a przynajmniej wykluczy kilka kwestii.

agnieszkaala tak,ja nadal mam przeboje,dzien bez kilku pawi dniem straconym,o mega mdlościach nie wspomnę:(( Tak własnie czekam aż ktos przejmie ode mnie to "cierpienie"...tak tu podczytuje,że Plenitude czasami mdli,że Izka zalicza pawie...moze któras się zlituje;))))))

reklama
Agnieszkaala trzymam kciuki
,oby to były dwie kreski,coś czuję że tak będzie
Plenitude
za Ciebie stale 3mam za 18.12
Ktr
cichutko gratuluje :) to dobry znak,będzie dobrze
Małgonia akontaktowałaś się z gin w sprawie tych plamień.Odpoczywaj,nie forsuj się
emeczko to Ty z wc związana,jak masz takie przeboje z mdłościami.W

Ostatnia edycja:
Do góry