reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

agnieszkaala 25 to chyba najczulszy jaki maja w aptece ale jak przeglądam fora różne to widzę, że dziewczyny często robią testy zakupione w internecie o czułości 10. Ja zrobiłam ostatnio ponad tydzień po spodziewanym terminie @, bałam się wcześniej rozczarowania i z każdym dniem jak okres nie nadchodził to miałam coraz większą nadzieję. I były dwie kreski ale blada bardzo druga. Na drugi dzień też zrobiłam test i znów druga blada. Zatem gdybym zrobiła w dniu spodziewanej miesiączki to mogłabym zobaczyć tylko jedną kreskę.

reklama
ktr ja kilka dni przed @ miałam 3 dniowe plamienie własnie takim brązowym śluzem, plamienie się skończyło i dwa dni później zrobiłam betę i pokazała ciążę, więc trzymam kciuki!!!

a ja dzisiaj laski leze i wstaje tylko do toalety bo rano była sytuacja awaryjna.. wstałam siku i na papierze znowu był ten brązowy śluz, az się zdenerwowałam. Chodzę ciągle kontrolować, ale narazie spokój, tylko brzuch trochę kłuje..
Jak jutro pojawi się znowu to idę do gin, trzymajcie kciuki oby się unormowało!!

Mi też chodzi oto,że mam przy pozytywnym wyniku zacząć dupka brać. Wcześniej robiłam testy jak kilka dni się okres spóżniał i zawsze były 2 wyraźne kreski. Robiłam zazwyczaj 3,4 dni po dacie @. Na bete musialabym jechac do innego miasta bo u Nas czeka się 3,4 dni na wyniki.

co do plamienień też miałam przed @ i to była ciąża :tak::tak:, test zrobiony 5 dni po plamieniu i były 2 kreski. Ostatnio też tak miałam dokładnie to w sierpniu testowałam ale wyszedł negatywny tzn coś tam było widać pod światło, ale już nie powtórzyłam testu

Izka trzymam kciuki aby to było to ...... :). Ach aż za serce ściska. wspomnienia wracają :)

Ostatnia edycja:
Agnieszkaala, ja zrobiłam test dzień przed terminem @ - ten z Allegro za 1zł (czułość 10, więc czulsze niż te z apteki) , wyszła mi słabiuteńka kreska, od razu zrobiłam bete - we krwi wynosiła 47. W dniu @ robiłam test Vitam (tak na pamiątkę, bo już i tak wiedziałam :)) i były dwie kreseczki - ale druga troszkę bledsza od kontrolnej. Oczwyiście testy robiłam od trzech dni a dopiero dzień przed @ wyszło coś bardzo bladego . Poczekaj do piątku, to juz niedługo. :) Trzymam kciuki!
I za Ciebie Neta też!

Izka, leż kochana i niech nic Ciebie już nie stresuje. Niech dzieciątko się tam dobrze zagnieździ i już nie robi takich numerów. &&&&&&&&&&&&&&&& Wiem, że się boisz, ale będzie dobrze.

Tak bardzo Wam dziękuję, że się tak ze mną cieszycie. Nawet nie wiecie jakie to dla mnie ważne. Teraz jestem dobrej myśli. :) Ale gdzieś tam w głębi serca boję się .

Malgonia1 kochana bojaźliwość odłóż daaaaaaaaaaleko na bok, ciesz się kochana na pewno będzie dobrze. Czas wynagrodzić te straty po aniołkach cudeńskim maleńkim, różowiutkim maleństwem :-)

kobietko niedobra ty:-).patrz co za pseudo lekarz...ina kobita by poszla z takim samym pytaniem w niewiedzy,a ten by takiej udzielił odpowiedzi i bylaby kolejna aniokowa mama na cpp...:wściekła/y::no:...zalamana jestem tym jakich mamy lekarz w polsce...agnieszkaala...to juz 3 w tym roq...nie mozemy narazie zmienic,bo mozna deklarowac tylko 3 razy w roq,bo nfz sie dopierdzieli i jakas kare sie płaci...z testem poczekala bym do pt jednak.wiem ze ciezko,ale ja jak robilam to w dzien @ wyszla mi baaardzo blada kreska,a juz nastepnego dnia mocniejsza wiec sadze,ze jak wczesniej zrobisz to moze nie wykazac.robale jestes po 3 # i nie robisz zadnych badan?????????????????????????????:szok::szok::szok:.dziewczyny po jednym robia chociaz podstawowe...hormonalne,zakazne...wiesz gdybanie poloznej moze byc niestety błedne...ja bym na twoim miejscu porzadnie sie przebadała.jesli tam nie ma takiej mozliwosci to przyjechala tu i wziela sie za siebie,bo 3 straty juz o czyms swiadcza,a napewno o tym,ze powinnas sie przebadac pod katem wielu chorob.

my poszlismy z mala na spacer przed tem.pogoda nie najlepsza tzn zimno,ale nie padalo wiec ja ubralam cieplutko i w droge.jak wrocilismy to zjadła 110ml:szok:,a teraz juz od 1h spi:-).jutro mamy wizyte u alergologa w celu potwierdzenia azs:no:. wstawiam linki z ciuszkami.bede to robic co 2 dni jakby ktoras byla zainteresowana,a rzadko wchodzila na cpp.

Paczka ciuszków dla dziewczynki 70 sztuk. 0-3msc. rozm.56/62. Pabianice • Tablica.pl

Paczka ciuszków dla dziewczynki 94sztuki. 0-3 msc. 56/62 Pabianice • Tablica.pl

u nas dzis juz snieg padal w wekeend tez podobno ma sypac...swieta sie zblizaja wielkimi krokami.zaczelam sciagac kolendy z neta,w czwartek maz umyje okna,trzeba porobic zakupy niedlugo,pokupowac prezenty...ahhh...

Witam się po połówkowy, maluch bryka sobie , 430 g waży no i chłopak, o la boga 4 facetów w domu + teściu
shocked2.gif
, dostałam jakiś antybiotyk bo upławy nie ciekawe do tego posiew moczu dla pewności bo coś nie tak z wynikami

pozdrówki dla wszystkich

reklama
Karola nie robiłam badań ponieważ później nie staraliśmy się przez dłuższy czas o dziecko, miałam dużo stresów, podejrzewam że miało to jakiś wpływ na pierwsze poronienie, a drugie było bo za późno się dowiedziałam tak mi się przynajmniej wydaje. , badania hormonalne miałam robione, wszystko jest dobrze, teraz jak pojadę do Pl to będę robić wszelkie możliwe badania, brak czasu może to to nie jest wymówka, ale to nie takie proste iść zrobić sobie badania bo się chce czy musi jak chce się mieć dziecko, widocznie to nie pora na mnie. Te poronienia, to też nie w ciągu roku tylko w ciągu 5 lat.

Ty tam uważaj z tym myciem okien żebyś się nie przeziębiła jeszcze przy takiej pogodzie.

Do góry