reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Karola - zapisuję, ale na razie wychodzi mi tylko, że poza nockami, które przesypia całkiem ładnie to zazwyczaj śpi o 6.30 i o 22 a pomiędzy tymi godzinami jest totalny chaos - każdego dnia ma kilkugodzinną przerwę w spaniu ale zawsze o różnych porach. cieszę się, że u Ciebie się unormowało, mam nadzieję że u nas też tak będzie, bo na razie to ciężko coś zaplanować. Alicja jest przesłodka i chyba lubi pozować do zdjęć :-)

robale- witaj, fajnie że napisałaś

malgonia- :-):-D:-):-D:-):-D tylko tyle przychodzi mi do głowy

bett- super, że wszystko ok,

karola- Alusia śliczna, ja niestety nie poszaleję na twojej aukcji, ubranek dla dziewuszki mam sporo, ale czekam na faceta

witajcie...

kochane pomozcie,bo juz nie daje rady,nie mam pomysłow co jest nie tak...mianowicie od jakis 2 tyg mam duze problemy z karmieniem malej.tzn nie dosc,ze je co 3,4 h to w dodatq malutkie ilosci.jak wczesniej jadla tez co 3h,ale zjadala ok 130-150ml tak teraz 100ml ciezko jest jej wcisnac.nie ma apetytu totalnie...marudna jest jak czort.popłakuje,a czesciej zmusza sie do placzu.kolki znowu ja dwa razy dziennie atakuja.zastanawiam sie czy to nie ma zwiazku z tymi zebami pod warunkiem,ze faktycznie jej wychodza...2 tyg temu pediatra zlecila badania zeby zobaczyc czy mala nie ma bakteri-nie ma.powiedziala,ze jak nie moge nakarmic jej butelka to zebym probowala łyzeczka,albo zakraplaczem:szok: chyba ja pogielo.3 miesc dziecko??? to ile ja bym musiala siedziec nad nia zeby np zjadła 100ml??????????? a ile by sie powietrza w miedzy czasie nałapała co rowna sie bole brzuszka to juz wogole...nie mam sil.mierze jej codziennie temp,ale wciaz taka sama 37.5.ciezko z nia wytrzymac.na rekach nie chce,w lozeczku nie,w lezaczku nie.zabawa szybko jej sie nudzi...maruda do kwadratu...teraz jej ulubione zajecia to wkladanie rak do buzi i zabawa raczkami.składa je i oglada.podczas jedzenia tez...a i dodam,ze musze ja brac na sposob,ze najpierw wkladam jej smoczka,po czym wyjmuje i szybko wkladam butle.troche pociagnie i zaraz wypluwa,odwraca sie,a jak dam jej smoczka to tak zassie mocno,ze szok...nie wiem juz jak mam ja karmic i jak zrobic zeby jadla wiecej...w nocy zawsze potrafila zjesc pol butki,a teraz jest tak samo jak w dzien...nawet kupila smoczek do butli taki jak ma ten swoj...nie pomoglo...

bett widzisz jednak sie nie unormowało...wciaz cos...a Martusia sobie niedlugo bedzie juz regulowala pory spania.moja tez na poczatq wogole nie spala i bylam w szoku jak takie male dziecko moze wogole nie spac..

pleni :D hehe cudnie, ogromniaście trzymam kciuki &&
malgonia1 i kolejne dobre wieści :D
karolka mała prześliczna, oby ząbkowanie przeżyła jak najlepiej
co do seksu my w 6 i kawałku 7 miesiaca trochę zaszaleliśmy, ale było to dosłownie kilka razy i po "pozwoleniu gina", wcześniej i do teraz sie baliśmy, teraz wiemy że mozna i nawet wskazane, ale gdyby aktycznie miało sie rozkręcic to wole poczekac jeszcze te kilka dni chociaż. Po przekroczeniu magicznego 25 tyg, lekarz powiedział że najbliższe 2 miesiące możemy sie kochać, ale oczywiscie z umiarem

wczoraj sie dowiedziałam że znajoma ktróra po wadliwie zrobionym USG i z wyliczonym wg niego ryzykiem trisomii 21 na 1:7 otrzymała wynik aminopunkcji ktróry wykazał że jej synek ma prawidłową liczbe chromosomów :D masakra totalna, nie znam dokładnie szczegółów, NT było wysokie + wiek matki + wada serduszka której jak sie okazało nie ma .... test z krwi wyszedł ok, konsultacja u innego lekarza na USG wykazała zdrowe serduszko + prawidłowy wynik amino ... dziewczyna ponad miesiąc żyła w strachu ... masakra i dowód na to że cuda sie zdarzają

mnie dzis rano obudziły skurcze, nie wiem co to było bo "zapowiadawcze sa niby bezbolesne" a mnie bolało jak przy @ trwało to niecała godzine z przerwami 10-15 min, brzuch jednak mam wysoko i od 2 godzin nic, mała ma własnie czkawkę od kilku minut wiec u niej tez wszystko ok

Cześć Dziewczynki,
mija miesiąc jutro od (...) a okresu nie widać, nie słychać ... narazie cisza. Ciekawe kiedy nadejdzie i czy w ogóle nadejdzie :)

Dawno mnie tu nie było, widzę , że powoli forum robi się bardziej "mamowe" ... to dobry znak :) choć czasem nieco dobijający :)

ale dzisiaj biało za oknem tylko patrzeć jak w radio będą grali "Last Christmas I gave you my heart " :p

Karola - Alutka cudowna:) słodziak jak się patrzy:) Z tym jedzeniem to moze tylko kwestia ząbkowania, może jak je to ją bardziej boli?Kurczę ja nie wiem... Musisz dopytać lekarza chyba, ale z tym zakraplaczem to chyba przesadziła ta lekarka, karmiłabys 24/dobę, bo co bys skonczyła "zakraplac" porcje mleko, to byloby juz nastepne karmienie:p
IZW - bole jak na @ to sa skurcze przepowiadajace.. ja jak mi si ezaczely regularnie to potem zaczely sie te naprawde hard iwtedy to juz czop, wody i porod.. trzymam kciuki:)

katka nio zmienilam jej juz smoczek w butelce na miekki i zblizony kształtem do tego jej codziennego-zjadła 60ml...:wściekła/y: przeciez to jakas porazka jest...bedziemy w czwartek zobaczymy jaka "magiczna' rade znow dostane...izw tylko patrzec jak sie zacznie,a seksem mysle,ze tylko byscie przyspieszyli cała akcje:tak:.szynszylka wiem,ze kazda kolejna ciaza cie dobija,ale to daje nadzieje,ze ty wkoncu wstawisz nam suwaczek:tak:.

a tutaj swinski kawał na poprawe nastroju:-D i jeszcze jeden:-D

0_0_0_358064736_middle.jpg 0_0_0_1577554471_middle.jpg

Witajcie, za oknem mnóstwo śniegu... w radiu co chwilę świąteczne hity, Szynszylka ja już dziś słyszałam "Last Christmas" :)
IZW, moja znajoma miała bardzo podobną sytuację, test z krwi + wiek (prawie 40 ma) wykazały podwyższone ryzyko trisomii 21, przez dwa tygodnie czekała w strachu na amniopunkcję w Łodzi, na szczęście okazało się, że wszystko w porządku, ale co przepłakała.. zwłaszcza, że to pierwsze wyczekane dziecko, po dwóch latach leczenia i trzeciej inseminacji się udało, początek ciąży krwawienie, 3 tyg w szpitalu a później jeszcze ten stres. Już prawie na półmetku jest więc mam nadzieję, że po tylu przejściach już będzie wszystko dobrze.

A ja wzięłam się za porządki, teraz odpoczywam trochę :)

reklama
Malgoniu huuuuura, huuuura, huuuura!!!!!nic dodac, nic ując!!!!! kciuki dalej zaciśnięte

Matita u mnie też problem jest wiecznie z nawracającymi infekcjami grzybiczymi...a w ciaży to już w ogóle był koszmar...pomogły płukanki z sody /soda zabija grzyba na amen/, ale to bardzo kontrowersyjna metoda więc jak uwazasz. w ciaży mi to uratowało tyłek bo tak to bym na globulkach jeździła co dzien...a wiadomo one też na ulicy nie leżą...

Edytka no u mnie też zawsze problem był z ojcem...przez niego wiecznie sa awantury na imprezach rodzinnych, wszystkich się czepia i takie tam...wiec wiem co czujesz

Akasha niech każdy to nazywa jak chce...mój synek jest dla mnie Aniołkiem, dla Lili tez a Ksieża mają specyficzne podejście na wiele spraw więc luz...dla nas to Aniołki i koniec...

Kwiatuszek gratki dla koleżanki i Maluszka...

Bett kochana a tak wczoraj wieczorkiem myślałam o Tobie jak sobie radzisz...u nas podobnie ze spaniem, choć zdarza się w dzień pospanie to od 16 do 23 jest jedno wielkie stękanie, pręzenie, mymłanie cycka /niestety smoka cholerka mała nie chce ni wuja/, płakanie i noszenie...wczoraj był wyjątek to w nocy miałam hejnał. a dzis od rana już się zaczyna taniec pingwina...

Karola Córę masz przesłodką....naprawde sliczna dziewczynka...

Szynszylka nowe Aniołkowe Mamy też się nam posypały...trzymaj sie...przytulam

Karola dowcipy dobre...przydały mi się na początek dnia po mało przespanej nocy

Kłaczku Zjolka co tam u was???odezwijcie się...

Plenitude jak samopoczucie???

Do góry