reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam znowu Was zaniedbałam niedobra ja :-)
widzę dobre wieści ,ale też nowe nicki zapalam światełko (*)
ja dziś mam luzik zupka się gotuje ,a ja mam trochę czasu na bb trzeba co nieco nadrobić
u mnie dobrze byłam u lekarza endokrynologa wynik tsh to 2,4 wolałabym żeby było 2 no i kolejny dowód na to ,że mój lekarz jest do dooopy otóż wiadomo ,że odpowiedni poziom tsh jak na ciążę to 1,5-2 i podpuściłam lekarza pytaniem o ten poziom tsh ,a on do mnie ,że mój wynik jest odpowiedni na zajście w ciążę i stwierdziłam zmieniam lekarza na endokrynologa- ginekologa .

reklama
Hej,
Karola współczuje problemów z Alusia. Moim zdaniem jedynym wyjściem jest znalezienie dobrego pediatre.
IZW ja sie na skurczach nie znam bo co mnie cos bolalo to myślalam,że rodze i robiłam panike:D

kochane kiedy najwcześniej można test ciazowy zrobić? Bo ja już wariuje. @ powinnam w pt dostać. Kupiłam test Vitam czujność 25ml.

Agnieszko - test najlepiej robić w dniu spodziewanej miesiączki bo ja kiedyś zrobiłam wcześniej wyszły II i potem w terminie @ dostałam więc ja bym zaczekała na Twoim miejscu do dnia miesiączki .

agnieszkaala jeżeli w piątek powinnaś dostać @ to raczej przed piątkiem nie rób, zwłaszcza, że test jest o czułości 25, może być za wcześnie i będzie fałszywie negatywny. Mam nadzieję, że zobaczysz dwie kreski :)

Witam Was wszystkie,

Dawno się tu nie udzielałam, ale najzwyczajniej w świecie brak czasu.
Widzę, że dużo nowych fasolek, nowe maluszki już są na świece, ale też przybyło kilka aniołków
[*].

agnieszkaala - chyba jesteśmy na podobnym etapie ;) ja co prawda powinnam @ dostać we wtorek za tydzień, ale już chciałabym zrobić test ;) Masz jakieś przeczucia?

a kiedy bete można zrobić najwczesniej?

hej kochane, troszkę Was zaniedbałam ale jakoś czasu nie miałam. Najważniejsze to Malgonia ogromnie gratuluję :-D:-D:-D, strasznie się cieszę., życzę spokojnej chyba że wolisz to ciąży z wszystkimi mdłościami ;-).
Pozostałe wypowiedzi zaraz doczytam, bo przeleciałam ogólnie i nic nie pamiętam :-(. Co do moich badań nic nei robiliśmy, nie zalecono mi. jeden lekarz powiedział Nie mam sił utrzymać dwóch ciał przy życiu. teraz jestem w Holandii i tutaj też ostatni raz poroniłam, dlatego w dobrym kontakcie z położną, więc jak tylko zaczniemy podejrzewać ciążę, mam się natychmiastowo zgłosić i skierują mnie do ginekologa, który będzie podtrzymywał ciążę. Choć położna jest dobrej wiary, coś napomniała że to może być jedna płeć którą mój organizm nie toleruje, przez co mam skurcze zbyt wcześnie. W tym miesiącu jadę do Pl, chcę iść do innego ginekologa a moze coś powie innego. Póki co staramy się od czerwca. zobaczymy :), jestem dobrej myśli, wiem że i mi się uda w końcu.

agnieszkaala- ja wtedy zrobilam test w czwartek (okres mial byc w pon) i wyszedl neg a juz we wtorek byl poztywny wiec chyba bym zaczekala.. ale trzymam ogromnie kciuki:):)

Dziękuje dziewczyny za odpowiedź. Wiec zrobie test w pt,w dniu spodziewanej @. Niewiem jak ja to wytrzymam.
Neta czujność 25 to słaba jest? Powiedzialam w aptece,że chce najczulszy.
Krt w podobnym czasie poroniłyśmy i mam nadzieje,że w podobnym zaciążymy. Trzymam kciuki za 2 krechy!! Bete mozna wcześniej niz z moczu,ale kiedy dokładnie to niewiem. Ja bóle podbrzusza takie ciagnace i tyle. Niewiem czy to może byćobjaw ciazy. Ja wykorzystalam plodne na maksa i mam nadzieje,że się udało. A Ty jak tam? Objawy? Przeczucia? Kciuki zaciśnięte!!

IZW trzymam kciuki za bezbolesny porod
mam nadzieje ze to jednak bedzie 16 grudzien haha , fajni ludzie sa z 16tego, a tak na powaznie to ja nie mialam takowych skurczy, ciach prast i juz!POWODZENIA KOCHANA!!!

plenitude ty wiesz!:-)

reklama
agnieszkaala - u mnie ból podbrzusza i jasno-brązowy/beżowy śluz. nie wiem skąd się wziął i czemu... u mnie jeszcze tydzień do @ więc nie łączę jednego z drugim..
Kciuki za Ciebie &&&

Do góry