reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej:) przepraszam że nie pisałam ale weszłam w wir pracy żeby trochę zapomnieć. Dzisiaj mija tydzień od utraty mojego Skarbka
[*] Ale się już w miarę pozbierałam. Czekam na wyniki hist. i na wizytę u mojej ginki. Ciekawa jestem co mi powie.
Nata: ja też na pewno nie wytrzymam 3 miesięcy:) Jak tylko na wizycie kontrolnej będzie ok to będziemy się starać.
Malgonia: nie martw się będzie wszystko w porządku. Ja poszłam w 5 tyg na wizyte i był tylko pęcherzyk i powiedziałam mi lekarka że to 4 tydzień. Po zobaczeniu bety a miałam 250 i 611 po 3 dniach nic nie powiedziała żeby mnie nie stresować bardziej. Po 2 dniach dostałam krwawienia i w szpitalu zbadał mnie lekarz i powiedział że już nic niema a że skoro jestem to mnie wy łyżeczkował ( nikt mnie nie przypinał tylko pielęgniarka trzymała mnie za rękę) później po wypisie dostałam antybiotyk i globulki. Więc u mnie nie było szans od początku. A u Ciebie są i trzeba wierzyć że będzie dobrze. Ja trzymam kciuki i wierzę w twoją dzidzie że będzie duża i silna.

Mam do was takie intymne pytanie ile czasu po zabiegu zaczęłyście współżycie??
Trzymam kciuki za wszystkie małe fasolki:)

reklama
Plenitude tak, czytałam, znam ten tekst...

Szkoła 13 ja czekałam ponad 2 miesiące, połóg trwa 6 tygodni... ja się bałam bardzo, choć to irracjonalne, że zajdę w ciążę a lekarz po stracie nakazał odczekać bezwzględnie pół roku z ponownymi staraniami.

Dziewczyny, ja też nie nadążam za wszystkimi waszymi postami, więc napiszę globalnie.
Bardzo się cieszę z waszych Maluszków, które już są zatwierdzone przez lekarzy i tych które są jeszcze niepewne, ale trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Światełka dla tych, którzy przeżywają to co ja i niedawno utraciły swoje Skarby,
[*]
[*]...
U mnie dzisiaj kiepsko, wizyta w domu rodzinnym mnie dobiła. Oni nic nie rozumieją, zachowują się w ogóle tak jakby nic się nie stało i denerwują mnie... co mnie obchodzi jakiś worek cementu, gdy ja tydzień temu straciłam ukochane Dziecko :(
Też się zastanawiałam kiedy można współżyć po zabiegu? Chyba się zapytam mojego lekarza, bo idę do niego we wtorek. Mam też nadzieję że jeszcze przed wizytą u niego odbiorę wyniki badań histop. bo nie wiem czego mogę się tam spodziewać i jak to zinterpretować.
Pozdrawiam

mnie lekarz powiedział, że spokojnie można współżyć po pierwszej @, żeby się tam wszystko zagoiło. Ale myślę, że też dużo zależy od psychiki, bo mi było baaaardzo ciężko, każde zbliżenie kończyło się moim płaczem i do niczego nie dochodziło, ale z czasem było już ok :)

Witam ja dziś mega przelotem (mamy weekendowych gości od wczoraj), ale musze sie pochwalic mała ma 3,084kg więc idealnie mysle że do 3,5 dojdziemy :D wszystko ok szyjka z 42 mm na 36 wskoczyła (troche mam długaśną) łożysko st. dojrzałości 2. Nastepna wizytancja 14 grudnia (3 dni przed terminem porodu z mojego suwaka i USG z 13tc i tydzień przed terminem wg ostatniej miesiączki - mam na 21 grudnia).
Mała ziewała w końcu pokazała nam buźke ale foto se zrobić nie dała 3 próby i za każdym razem rączki na buźke, juz niemoge sie doczekać zobaczenia i przytulenia jej po drugiej stronie brzuszka.
Pozdrawiam i życze udanego weekendu

magnolia && i tulam mocno

Ja słyszałam że współżycie można rozpocząć jak się skończy krwawienie/plamienie, choć mi się to wydaje za szybko_Osobiście czekam na wizytę u lekarza i jego opinię (za 2 tyg) i mam nadzieję że da zielone światło.
Na ten moment bardzo bym chciała już zacząć ale chyba jakiś strach mnie blokuje:(

Ostatnia edycja:
izw ciesze sie bardzo,ze wszystko u was dobrze.ostatnio zastanawialam sie czemu nie zagladasz.na 21go grudnia termin?? nio to piekne swieta wam sie szykuja.

kochane mam pytanie moze ktoras sie orientuje.po porodzie @ dostalam po 2,5msc.dokladnie 14go listopada.24go skonczyl mi sie.biore tabletki antykoncepcyjne i od wczoraj zaczelam plamic na brazowo:eek:.przyznam,ze pierwszy raz mam do czynienia z taka sytuacja.dzis to plamienie jest wieksze prawie takie jak @...czy ktoras moze mi powiedziec co to takiego???

reklama
Do góry