reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej:) przepraszam że nie pisałam ale weszłam w wir pracy żeby trochę zapomnieć. Dzisiaj mija tydzień od utraty mojego Skarbka
[*] Ale się już w miarę pozbierałam. Czekam na wyniki hist. i na wizytę u mojej ginki. Ciekawa jestem co mi powie.
Nata: ja też na pewno nie wytrzymam 3 miesięcy:) Jak tylko na wizycie kontrolnej będzie ok to będziemy się starać.
Malgonia: nie martw się będzie wszystko w porządku. Ja poszłam w 5 tyg na wizyte i był tylko pęcherzyk i powiedziałam mi lekarka że to 4 tydzień. Po zobaczeniu bety a miałam 250 i 611 po 3 dniach nic nie powiedziała żeby mnie nie stresować bardziej. Po 2 dniach dostałam krwawienia i w szpitalu zbadał mnie lekarz i powiedział że już nic niema a że skoro jestem to mnie wy łyżeczkował ( nikt mnie nie przypinał tylko pielęgniarka trzymała mnie za rękę) później po wypisie dostałam antybiotyk i globulki. Więc u mnie nie było szans od początku. A u Ciebie są i trzeba wierzyć że będzie dobrze. Ja trzymam kciuki i wierzę w twoją dzidzie że będzie duża i silna.

Mam do was takie intymne pytanie ile czasu po zabiegu zaczęłyście współżycie??
Trzymam kciuki za wszystkie małe fasolki:)

reklama
Plenitude tak, czytałam, znam ten tekst...

Szkoła 13 ja czekałam ponad 2 miesiące, połóg trwa 6 tygodni... ja się bałam bardzo, choć to irracjonalne, że zajdę w ciążę a lekarz po stracie nakazał odczekać bezwzględnie pół roku z ponownymi staraniami.

Dziewczyny, ja też nie nadążam za wszystkimi waszymi postami, więc napiszę globalnie.
Bardzo się cieszę z waszych Maluszków, które już są zatwierdzone przez lekarzy i tych które są jeszcze niepewne, ale trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Światełka dla tych, którzy przeżywają to co ja i niedawno utraciły swoje Skarby,
[*]
[*]...
U mnie dzisiaj kiepsko, wizyta w domu rodzinnym mnie dobiła. Oni nic nie rozumieją, zachowują się w ogóle tak jakby nic się nie stało i denerwują mnie... co mnie obchodzi jakiś worek cementu, gdy ja tydzień temu straciłam ukochane Dziecko :(
Też się zastanawiałam kiedy można współżyć po zabiegu? Chyba się zapytam mojego lekarza, bo idę do niego we wtorek. Mam też nadzieję że jeszcze przed wizytą u niego odbiorę wyniki badań histop. bo nie wiem czego mogę się tam spodziewać i jak to zinterpretować.
Pozdrawiam

mnie lekarz powiedział, że spokojnie można współżyć po pierwszej @, żeby się tam wszystko zagoiło. Ale myślę, że też dużo zależy od psychiki, bo mi było baaaardzo ciężko, każde zbliżenie kończyło się moim płaczem i do niczego nie dochodziło, ale z czasem było już ok :)

Witam ja dziś mega przelotem (mamy weekendowych gości od wczoraj), ale musze sie pochwalic mała ma 3,084kg więc idealnie mysle że do 3,5 dojdziemy :D wszystko ok szyjka z 42 mm na 36 wskoczyła (troche mam długaśną) łożysko st. dojrzałości 2. Nastepna wizytancja 14 grudnia (3 dni przed terminem porodu z mojego suwaka i USG z 13tc i tydzień przed terminem wg ostatniej miesiączki - mam na 21 grudnia).
Mała ziewała w końcu pokazała nam buźke ale foto se zrobić nie dała 3 próby i za każdym razem rączki na buźke, juz niemoge sie doczekać zobaczenia i przytulenia jej po drugiej stronie brzuszka.
Pozdrawiam i życze udanego weekendu

magnolia && i tulam mocno

Ja słyszałam że współżycie można rozpocząć jak się skończy krwawienie/plamienie, choć mi się to wydaje za szybko_Osobiście czekam na wizytę u lekarza i jego opinię (za 2 tyg) i mam nadzieję że da zielone światło.
Na ten moment bardzo bym chciała już zacząć ale chyba jakiś strach mnie blokuje:(

Ostatnia edycja:
izw ciesze sie bardzo,ze wszystko u was dobrze.ostatnio zastanawialam sie czemu nie zagladasz.na 21go grudnia termin?? nio to piekne swieta wam sie szykuja.

kochane mam pytanie moze ktoras sie orientuje.po porodzie @ dostalam po 2,5msc.dokladnie 14go listopada.24go skonczyl mi sie.biore tabletki antykoncepcyjne i od wczoraj zaczelam plamic na brazowo:eek:.przyznam,ze pierwszy raz mam do czynienia z taka sytuacja.dzis to plamienie jest wieksze prawie takie jak @...czy ktoras moze mi powiedziec co to takiego???

reklama
Do góry