reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Trzymam mocno kciuki, Pleni, zeby było jak najlepiej, moooooocno! :-) jakbys miala jakies zachcianki co by zrobic, zeby bylo dobrze, to daj znać, choćby miał to byc taniec deszczu ;-)

plenitude to ja mialam tak samo z tymi sutkami...:tak:.piersi dopiero pozniej zaczeły mnie bolec cale,ale to gdzies tak w polowie dopiero.wogole mialam malo objawow na poczatq.od 8tc wymioty,ale zgaga to po 30tc,sennosc rowniez...no zapachy mnie draznily gdzies tak od 12,13tc wszystkie odswiezacze powyrzucalam i perfumy,ktore wczesniej lubilam.ale najlepsze jest to,ze juz mi tak zostało i nawet teraz te zapachy mi przeszkadzaja..ogolnie duzo jadłam.potrafilam tony wcinac co z wymiotami nie nalepiej wspolgralo.generalnie objawy zaczely sie pozno.kasiu witaj:-).dobrze,ze poszlas na zwolnienie,bo nie dobrze by bylo jak bys teraz cos podłapała....jak przygotowania do swiat?? dzieci pewnie beda tesknic za toba...a jak sie czujesz wogole? loi no masz skarba,masz...docen to.niektore kobiety awet jednego dzieciatka nie maja...

Agnieszkaala a może trzecia ciąża będzie bezobjawowa i dlatego wyjątkowa? Dopóki piłka w grze... trzymamy &&&&& :-D

Nisiao Kochana widzę jak się męczysz z powodu braku ciąży;* Wierzę że Wasza cierpliwość zostanie doceniona i w nagrodę otrzymacie zdrowe i szczęsliwe 9 miesięcy ;*

Tekla i niech wyleci z Ciebie wszystko co złe, niech organizm się oczyści!! A co do Świąt - został jeszcze miesiąc i po jego upłynięciu zdecydujcie czy wystarczająco otrząsnęliście się z Waszej tragedii. Bo chyba lepsze zostanie w domu niż płakanie po kątach...
Malgonia więc oby do poniedziałku! Czekamy na fantastyczne wiadomości!! :tak:
Kasia przepraszamy ;( Chyba za mało do nas zaglądasz :-D Super że u Bąbelka wszystko w porządku rośnijcie zdrowo!! :tak:Pamiętam jak na początku ciąży męczyłam się ze zgagą ale ta co mam teraz to przechodzi wszelkie pojęcie, a podobno ma być jeszcze gorzej...

Matita niestety kwestia ponownego starania jest bardzo indywidualna. Osobiście chciałam się starać jak najszybciej choć przeraźliwie się bałam, zresztą oboje się bardzo baliśmy. Nasza ciąża była spontaniczna, nieplanowana- ze stwierdzeniem co ma być to będzie. I rośnie mi teraz Mała Wiercipiętka pod sercem ;) Szczera rozmowa z mężem na pewno pomoże!

Bett tłumaczę sobie że tyle kobiet to przeżyło, a nadal dzieci się rodzą bo mimo bólu dostajemy od losu wielką najpiękniejszą nagrodę :-D Ale niektóre opowieści koleżanek mnie dobijają- jakby specjalnie chciały nastraszyć... Staram się ucinać temat strasznych porodów jak najszybciej... Dziękuję za rady i ucałuj Martusię od czubka głowy do paluszków u stóp :-D

Emka ja nic nie dostałam

Plenitude modlę się o Ciebie i Wasz mały Skarb ;*

Kasiu - no tak, masz rację, ale to tylko dlatego, ze sie cieszymy i jestesmy spokojne o Ciebie, bo wszystkobedzie dobrze:) Ważne, że się dobrze czujesz!
Plenitude - dziękuję bardzo za odpowiedź. Mi si e wydaje, że pięknie Ci beta przyrasta i powinno być wszytsko cacy:) Z tym lekarzem masz rację, to najważniejszy lekarz w zyciu i trzeba miec do niego zaufanie, Burakom mowimy nie:)
Co do mnie byłam wczoraj na wizycie. Mialam wziety wymaz i zlecona badania, ale raczej takie podstawowe. Cyto, toxo, morfologia, mocz, wymazy, antyfosfolipidowy, elektrolity. Moja gin zrobila mi usg no i moje jajniki cale w pecherzykach - najwiekszy mial 12 mm i endometrium 6 mm, wiec nic sie nie dzieje.. Piowiedziala, ze jak do konca roku @ nie bedzie to wywołamy. Co do CLO to ja mysle, ze moze jeszcze raz CLO by sprobowac..Sama nie wiem. Kochana a Ty tez masz wiele pęcherzyków na jajnikach?
Matita - no powiem Ci kochana, że trudny wybór i trudna sytuacja Cię czeka.. Ale jestem pewna, że uda Ci się znaleźć pracę. Tylko to wymaga czasu. Ja bym zrobiła tak jak pisała któraś z dziewczyn - pschylog/psychiatra i L4 do czasu znalezienia czegoś nowego. Dostaniesz bez problemu, a w koncu tyle lat płacisz ZUS, że nic się nie stanie jak trochę Zus zapłaci Tobie:)
Emka - ja tez dostalam ta ankiete. Czekam na Twój 12 tc, jak stuknie, to wypiję kielicha za to:p:p
Tekla - u nas decyzja chyba podjęta - wybywamy na świeta, choc jak moja mama uslyszala to si eprawie poplakala,, Ale z drugiej strony czemu ja wiecznie sie mam martwic o innych, mysle ze to czas zeby pomyslec o sobie i byctroche egoistka, wycierpialam swoje i cierpie nadal, wiec chce chwilke odsapnac. A Ty gadalas z zmezem?

plenitude ajjjjj nie chce zapeszac,ale...&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ...........kurcze moze wlasnie takie wyluzowanie duzo dało??? napewno...:tak:.

a wogole przypomnialo mi sie o jednej z naszych kolezanek-buterfly,pozniej asiaczek...czy ktos wie co sie z nia dzieje????

Magda korzystam z tego kalkulatora :tak: i tak się denerwuję.

kasiu gdybym tylko miała taką wiedzę.. ja za Was również &&&&:-)

katka kontakt z moim lekarzem jest mhmm utrudniony.. robi miny, nie zawsze odpowiada na pytania, mówi tylko to co sam uważa , że powinnam usłyszeć i to w bardzo okrojonej wersji.. po ostatniej wizycie z lekka się wkurzyłam, poczułam się jakbym była niepełnosprytna, albo lekarz był oburzony, że przychodzę do niego bez widocznego pęcherzyka ciażowego w macicy... ja też mam torbielki, gdy miałam 15 lat na usg stwierdzono po ok 100 torbielek na każdym jajniku. wyciszono mi jajniki lekami antykoncepcyjnymi, które brałam kilkanaście lat, ale dzięki temu torbielki zmniejszyły się do kilku - kilkunastu na każdym jajniku. bez tych leków pewnie już nie byłoby się o co starać, lekarze mi już 15 lat temu powiedzieli, że będą problemy z posiadaniem dzieci.. oczywiście, ze możesz nadal brać clo, porozmawiaj ze swoją gin, że dalej chcesz próbować i co ona na to, lekkie negocjacje nie są niczym złym.

karola nikt z mojej rodziny nic nie wie, ani jednej ani drugiej. dziś potwierdzałam obecność na ślubie kuzyna pod koniec stycznia, dzwoniłam wczoraj do mamy żeby omówić z nią ten temat bo nie byłam zdecydowana by iść, ale nie mogłam jej nic powiedzieć, że mam wątpliwości bo jeśli w tym czasie będę pawikować to komfort uczestnictwa będzie średni.. wie mój M i kilka najbliższych koleżanek, którym musiałam powiedzieć w związku z pracą, no i oczywiście Wy.. chyba powiem na tym ślubie, chyba, że na BN się jakoś dowiedzą.

martussia dzięki, ja też się codziennie modlę, dzięki temu łatwiej mi opanować strach..

Ostatnia edycja:
Pleni - juz nie mogę doczekać się Twojej wizyty:) Szkoda, że mieszkasz tak daleko, bo sprzedałabym Ci namiary na moją gin - jest naprawdę super. Dzięki niej mam macicę i nie miałam cesarki... Ja mam po około 10-12 torbielków na jajnikach.. Tyle, że mój lewy jajowód jest nieprawidłowy przyłączaony do jajnika i jest niesprawny:( Ale na razie nie mysle o tym az tak bardzo - do konca roku powwinna @, ale ja wiem, że o czywiście nie przyjdzie:/ Kurczę masakra az 2 tygodnie czekać na tą Twoja wizytę - nie iwem czy bym tyle wytrzymała:)

reklama
Plenitude to jest totalnie normalne,że się denerwujesz, każda z nas tak ma/będzie miała. Nie chcę prorokować, czy będzie źle czy dobrze, ale beta ładnie wzrasta i życzę Ci z całego serca,żeby dzidzia była cała i zdrowa :)

Do góry