reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witam wszystkich
dwa tyg temu mialam zabieg lyzeczkowania- ciaza obumarla w 8 tyg i w 9 drugi zarodek- blizniaki jednojajowe.. :( lyzeczkowanie mialam zrobione metoda prozniowa- czy ktoras z was tak miala ? ile czasu musze odczekac zeby sie znowu starac o dzidzke ? poradzcie ...

reklama
Dulano faktycznie źle zrozumiałam:-p Przepraszam:-)
Malgonia nie bój się, ważne że przyrost jest i nie spada. Dziewczyny mają rację - różnie to z betami bywa:-) Wiem że umierasz ze strachu ale do wizyty u gina nie rób już bety bo zwariujesz...
Plenitude nie bój żaby:-D Moja koleżanka we wczesnej ciąży brała psychotropy (miała depresję) i ma zdrowego synka:) A co "cudów" - w ciąży z Alą poszłam do gina który mnie leczył i mówię że robiłam test i chyba jestem w ciąży a on do mnie : niemożliwe...Ale mnie wtedy nastraszył:wściekła/y: A teraz moje dziecko ma 5,5 roku :-)
Izka - serdeczne gratulacje!!!

Katka a jaki masz stosunek LH do FSH?? Bo ja mam 0,25 a jednocześnie policystyczne jajniki i nijak się ma piernik do wiatraka....W ciążę zachodzę raczej bezproblemowo, prolaktynę na czczo mam OK (w obciążeniu tylko podwyższona), testosteron OK, TSH ok, otyła nie jestem, owłosiona zanadto też nie. Mam tylko problem z twarzą i wypryskami ale jestem w stanie z tym walczyć dobrymi kremami. Widzę że jesteś podobnym przypadkiem jak ja, boo z hormonów to bardziej u mnie na LUF wygląda -a progesteron mam zawsze ładny po owulacji i w ciąży.

Ostatnia edycja:
Czesc,
Przepraszam ale nie jestem w temacie...
Chcialam tylko rzec,ze urodzilam moja córeczke 18.11.w niedziele o 8 rano.
W sobote odeszly mi wody,na porodówke pojechalismy o 3 w nocy,mialam poród SN,przez godzine parlam i gdy glowka byla nisko poloznik zorientowal sie,ze dziecko rodzi sie twarzyczka ku górze i natychmiast zrobili mi cc.
O 8 rano uslyszalam pierwszy krzyk Oli:)))Uczucie nie do opisania:))
Lezalam w szpitalu 8 dni,bo jeszcze mala miala zóltaczke.Od wczoraj jestesmy w domu.
Jest ciezko,Ola stracila 12% wagi,urodzila sie z waga 3400 a teraz wazy 2980.
Uparlam sie na karmienie piersia,tj chcialam dobrze a Ola chudnie...Nie wiem co robic,czuje sie winna...chce mi sie plakac caly czas.Ona w sumie nie chce jesc,walczy ze mna,kopie mnie i bije jak ja przystawiam a pozniej potrafi jesc nawet 4 godziny.
Lekarze kazali mi podawac 30 ml sztucznego mleka,ale ona nie zawsze chce jesc,czasem po karmieniu piersia zje gora 15-20 ml i pluje.
A mnie sie pokarm leje z piersi do pasa.Poradzcie cos doswiadczone Mamy,bo jestem psychicznie tak zjechana,ze nie wiem co robic.Pokarm mam ale moze jest beznadziejnej jakosci skoro tyle traci na wadze.dzis mi przyszla paczka z laktatorem to bede odciagac i mierzyc ile je i uzupelniac sztucznym.
Czuje sie winna i nie umiem sobie z tym poradzic.Pomozcie.

uffff... dostałam pierwszą @ po zabiegu dziś. Cykl 39 dni, ale to chyba jeszcze nie jakoś nienormalnie długo? Mam nadzieję, że troszkę się skróci i będzie w miarę regularny (przez ciążą miałam z tym problemy). Zobaczymy jak to będzie wyglądało z bolesnością. Przepraszam, że takie szczegóły opowiadam, ale musiałam komuś powiedzieć;-)

Kurczaczki parę dni mnie nie było a Wy tyle naprodukowałyście że nie wiem czy ograne :szok:

Emka jak się czujesz?? Oby przytulanki z porcelaną dobiegły już końca!! No i widzę że rozpoczęłaś 12 tydzień!!!!! Oby teraz było tylko z górki!!

Hona a u Ciebie jak? Ciekawe czy Alanek jest już z Wami...

Karola a jednak azs... Jesteś dzielną kobietą, poradzisz sobie ;* Wiadomo że zrobisz wszystko dla Ali, tak się o nią martwisz!

Anii siostra będzie szukała różnych sposobów żeby się na Tobie zemścić, za to jaką ,,krzywdę'' jej wyrządziłaś!! Ale Ty pamiętaj że robisz to dla jej dobra, żeby się opamiętała i zaczęła się leczyc!!

Anty
co u Ciebie? Staracie się o Maluszka czy na razie macie przerwe??

Loi tak mi przykro że te cholerne kamienie musiały się trafić akurat Tobie ;/ Ech ;/

Tekla super wieści!! Grunt żeby wszystko na cacy się zagoiło, również te rany na serduszku i z nową nadzieją będziecie się starać ;*

Edyta światełko dla Twojego Aniołka [+] To tak bardzo boli ;( Każda z nas o tym wie ;(

Atemida
rozgość się u nas!! Spróbujemy pomóc przejść przez załobę...

Izka ogromne gratulacje!! Wierzę że teraz będzie spokojnie i nudno do samego końca!! :-D

Kessi trzymaj się!! &&&&&&&& i wracaj już do nas z Jasią :-D

Anilek gratuluję karty ciąży!! Oby teraz było już spokojniej!! Kochana ale krwiak się wchłonął czy jeszcze jest?

Bett jak sobie dajesz rade z Martusia? I ogolnie jak się czujecie?

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
PLENITUDE!! Kochana życzę Ci nudnej jak flaki z olejem, spokojnej bezproblemowej ciąży zakończonej szczęśliwym porodem!! :tak: Kochana tak jak Ci dziewczyny mówią na widok pęcherzyka jest jeszcze za wcześnie- zmień gina dla swojego własnego spokoju, bo zdaje mi się że jest na Ciebie obrażony za to że zaszłaś w ciążę w według niego bezowulacyjnym cyklu... I pamiętaj że cykle stracone są najlepsze- moja córcia przecież też z cyklu straconego a wierci się i kręci, cieszy się razem ze mną Twoim szczęściem ♥

Szkola przykro mi z powodu Twojej straty :zawstydzona/y: Co do krwawienia u mnie było tego może z dwa dni po łyżeczkowaniu, pozniej dłuuugi czas cisza i po dwóch tyg jeszcze coś się oczyszczało. @ dostałam 47 dni po zabiegu;/ Ale to była moja pierwsza i ostatnia @ po nim!!

Prija0 biedaku;( Bądz dobrej myśli ;* Po co to się w ogole do Ciebie przyplątało??

Emailia nie poddawaj się!! Walcz dalej a my trzymamy mocno kciuki!! ;*

Małgoniu nie znam się na becie, w obydwu ciążach robiłam ją raz, ale masz moje &&& i modlitwę żeby wszystko było w porządku!!

Lolla bardzo mi przykro ;(

AniolkowaMama gratuluję córuni!! Jak to dobrze że jesteście już w domku!! Oby sytuacja z przybieraniem Oleńki się unormowała! :tak:

Matita super!!! @ to już krok na przód!! Od teraz wszystko pójdzie swoim rytmem, a nie jak do tej pory stało w miejscu!!

Uff skończyłam ;D:D :-D

Cześć wam:) Ja jestem dzisiaj trochę w lepszym stanie:)
Malgoniu mi gin powiedziała że beta ma przyrastać od 1,5 do 2 razy na 2 dni ale to tylko niby dane laboratoryjne. Nie ma co sie martwić ja miałam gorzej bo mi mało co przyrastała i wiadomo że było coś nie tak. Bądź dobrej myśli ja za ci mocno kibicuję:)
martussia to po jakim czasie od zabiegu zaszłaś w ciążę??
Prija wszystko będzie dobrze głowa do góry;-)

A i mam pytanko czy wasi panowie też jakieś suplementy przyjmują?? Bo ja mojemu daję kwas foliowy tak na wszelki wypadek wiem że nie zaszkodzi a może akurat pomoże:)
Miłego wieczoru życzę :-)

Kurczaczki parę dni mnie nie było a Wy tyle naprodukowałyście że nie wiem czy ograne :szok:

Emka jak się czujesz?? Oby przytulanki z porcelaną dobiegły już końca!! No i widzę że rozpoczęłaś 12 tydzień!!!!! Oby teraz było tylko z górki!!

Hona a u Ciebie jak? Ciekawe czy Alanek jest już z Wami...

Karola a jednak azs... Jesteś dzielną kobietą, poradzisz sobie ;* Wiadomo że zrobisz wszystko dla Ali, tak się o nią martwisz!

Anii siostra będzie szukała różnych sposobów żeby się na Tobie zemścić, za to jaką ,,krzywdę'' jej wyrządziłaś!! Ale Ty pamiętaj że robisz to dla jej dobra, żeby się opamiętała i zaczęła się leczyc!!

Anty
co u Ciebie? Staracie się o Maluszka czy na razie macie przerwe??

Loi tak mi przykro że te cholerne kamienie musiały się trafić akurat Tobie ;/ Ech ;/

Tekla super wieści!! Grunt żeby wszystko na cacy się zagoiło, również te rany na serduszku i z nową nadzieją będziecie się starać ;*

Edyta światełko dla Twojego Aniołka [+] To tak bardzo boli ;( Każda z nas o tym wie ;(

Atemida
rozgość się u nas!! Spróbujemy pomóc przejść przez załobę...

Izka ogromne gratulacje!! Wierzę że teraz będzie spokojnie i nudno do samego końca!! :-D

Kessi trzymaj się!! &&&&&&&& i wracaj już do nas z Jasią :-D

Anilek gratuluję karty ciąży!! Oby teraz było już spokojniej!! Kochana ale krwiak się wchłonął czy jeszcze jest?

Bett jak sobie dajesz rade z Martusia? I ogolnie jak się czujecie?

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
PLENITUDE!! Kochana życzę Ci nudnej jak flaki z olejem, spokojnej bezproblemowej ciąży zakończonej szczęśliwym porodem!! :tak: Kochana tak jak Ci dziewczyny mówią na widok pęcherzyka jest jeszcze za wcześnie- zmień gina dla swojego własnego spokoju, bo zdaje mi się że jest na Ciebie obrażony za to że zaszłaś w ciążę w według niego bezowulacyjnym cyklu... I pamiętaj że cykle stracone są najlepsze- moja córcia przecież też z cyklu straconego a wierci się i kręci, cieszy się razem ze mną Twoim szczęściem ♥

Szkola przykro mi z powodu Twojej straty :zawstydzona/y: Co do krwawienia u mnie było tego może z dwa dni po łyżeczkowaniu, pozniej dłuuugi czas cisza i po dwóch tyg jeszcze coś się oczyszczało. @ dostałam 47 dni po zabiegu;/ Ale to była moja pierwsza i ostatnia @ po nim!!

Prija0 biedaku;( Bądz dobrej myśli ;* Po co to się w ogole do Ciebie przyplątało??

Emailia nie poddawaj się!! Walcz dalej a my trzymamy mocno kciuki!! ;*

Małgoniu nie znam się na becie, w obydwu ciążach robiłam ją raz, ale masz moje &&& i modlitwę żeby wszystko było w porządku!!

Lolla bardzo mi przykro ;(

AniolkowaMama gratuluję córuni!! Jak to dobrze że jesteście już w domku!! Oby sytuacja z przybieraniem Oleńki się unormowała! :tak:

Matita super!!! @ to już krok na przód!! Od teraz wszystko pójdzie swoim rytmem, a nie jak do tej pory stało w miejscu!!

Uff skończyłam ;D:D :-D

nie skończyłaś.... hyhyhy czuję się pominięta:) hihiihihih

AniołkowaMamo... kochana jak mała pije chętnie z piersi to bym nie odstawiala, starała się troszku dokarmiac i kontrolowałabym wage małej... pamiętaj, ze malutka moze wyczuwać twoje emocje więc musisz być bardziej spokojna....
Jak zobaczysz ze mała dalej nie przybiera na wadze na piersi to wtedy spokojnie przejdz na karmienie sztuczne.
A winna nie masz czego się czuc... urodziłaś zdrowe dziecko, obie musicie się poznać, zrozumieć, dostosować do nowej sytuacji i bedzie dobrze :) Jesteś wspaniałą mamą :) pamiętaj o tym :)

plenitude chyba żadna ciąża nie wywołała tak wielkiej radości jak twoja. wszystkie się tak cieśzymy,bo ty cały czas nam dzielnie kibicowałaś,a teraz ty zafasolkowałaś! u mnie na 1 wizycie byla tylko mała kropka na usg, tak wiec spoko. trzymam kciuki!

reklama
Aniołkowa Mamo GRATULUJĘ serdecznie :) Malutka dojdzie do siebie, trzeba trochę cierpliwości poznania małej. No i piękne imię! Jak miałam 4 lata, to na świat przyszła moja siostra, która będąc jeszcze w brzuchu była już Olą :) Uparłam się na to imię i nie było mowy, że będzie nazywać się inaczej. Dobrze, że to siostra, a nie brat, bo nie wiem co zrobiłaby mama... :)

Do góry