reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Plenitude... :)) zaciskam kciuki :) lekarz pwenie sam byl w szoku... ale On juz taki jest, niestety....zwłaszcza ze twój maluszek wskazuje na jeo błąd w "sztuce" Najważniejsze by maluszek miał sie dobrze i za to zaciskam kciuki...

reklama
mysiaczku mój mąż zaczął naciskać na zmianę lekarza, wytłumaczyłam mu, że w razie co ciążę można prowadzić nawet u dwóch lekarzy;-) do 18,12 osiwieję całkiem.. masz rację, że to błąd bo gdyby miał cień wątpliwości co do owu to nie primolut tylko duphaston, a on był pewny, że nie było.. nie idę na razie na żadne zwolnienie, pracuję tylko powiedziałam dosłownie 2 osobom z mojego najbliższego otoczenia i nie ma mowy o dźwiganiu itd. jak 18,12 lekarz potwierdzi żywą ciążę to powiem szefowi.. dopiero.

Plenitude... spokojnie, najważniejsze to nie dzwigac, staraj się tez nie stresowac, mozesz dołączyć do leków magnez z wit B6, mi lekarz kazał na stres po poronieniu poprzednim.... łagodniej sie o przechodzi....

A co do lekarza.. to wiesz.. nawet ja miałam wątpliwosci do tego zapadniętego pęcherzyka.... wiec zostawie to bez komentarza.....

mysiaczku ja mu uwierzyłam, przecież usg robi tak często, założyłam tak niskie ryzyko błędu, a w końcu czasem lekarzowi też trzeba uwierzyć.. łatwiej mi było uwierzyć, że wszystko poszło się rąbać, że ten przerósł a ten się zapadł.. bo on był pewny, bo to przecież ja więc wszystko jest możliwe..
biorę chela mag B6, łatwiej znoszę stres w pracy dzięki magnezowi.

Plenitude, będzie dobrze kochana. Lekarzowi musiało być głupio i sam nie mógł uwierzyć. A poza tym to facet - mało który umie delikatnie coś przekazać. Nie zgadzało mu się nic z tym co wydumał , więc był na pewno wielce zdziwiony. A poza tym na pewno zadawałaś mu niewygodne pytania :) Ja już się nauczyłam, że w medycynie wszystko jest możliwe i nikt nie wie co natura zadecyduje. Dbaj o siebie, nic nie dźwigaj, nie stresuj się. Nie chcesz jednak wziąć tego zwolnienia?

IZKA - jeszcze raz gratuluję! A widzisz, niedowiarku! Cieszę się!

Hona- na porodówke marsz i wracaj do nas szybko! Czekamy niecierpliwie na wieści.

malgonia nie chcę na razie, poczekam te 3 tygodnie, poprzednio poszłam od razu i stąd moja ostrożność teraz. nic mi się nie stanie, nie dam sobie zrobić krzywdy. na lekko zdziwionego wyglądał, ale jest bardzo oszczędny w wyrażaniu czegokolwiek i stąd utrudniona jest komunikacja. na pytania potrafi wcale nie odpowiedzieć tylko zrobi grymas i myśl sobie co chcesz. eh.

reklama
mam wizyte dzień po izce (miałam mieć 17,12 ale nie było miejsca więc 18,12) a ona od swojego gina wyszła z zupełnie innym nastawieniem, ja się czułam na tej wizycie jak intruz.;-)

kochana mnie lekarz też nie zbadał, ani nie zrobił usg bo stwierdził, że na wszystko za wcześnie. Popatrzył tylko na wynik bety. Ale poszła do innego lekarza, wcześniej chodziłam do pani gin, mam do niej duży szacunek, fajna babka, zawsze kierowała na wszystkie badania i nie było z tym problemu, ale jest ciężko dostępna. a ten pan jest kilka razy w tyg i więcej godzin, ona tylko w jeden dzienw tyg i to tylko dwie godz, dlatego zdecydowałam się na innego. Jak kiedys poprosiłam ją o nr tel, żewbym w razie czego mogła zadzwonić to powiedziała, że swoim pacjentkom nie daje, a on wczoraj od razu bez mojej prośby nawet dal mi nr tel i powiedział, że moge dzwonić w każdej chwili i p[rzyjeżdżać. Ma bardzo dobre opinie na znanylekarz.pl i dlatego też się zdecydowałam. Więc nie załamuj się, myślę, że duzo zależy od podejścia lekarza, jak widzisz miżadnych badań nie zrobił, ale i tak wyszłam zadowolona i pełna nadzieii. Może faktycznie pomyśl nad zmianą lekarza, idź do innego i zobaczysz jak czujesz się po wizytach u niego, czy usatysfakcjonowana czy też nie. Ja tam wierzę, że ten cykl był NASZ i uda nam się donosić piękną nudną ciąże, aż do samego końca! Miałaś okres dwa dni po nie, owulację też zblżoną, bo ja też w 18 dc więc nie panikuj. Narazie nic nie widać, ale wszystko okaże się w jak najlepszym porządku w hrudniu1! będziemy mieć piękny prezent na gwiazdkę - usg z bijącym serduszkiem!!! :*

Małgonia, noi niedowiarek, bo to wszystko takie piękne, że aż mało prawdziwe było :D

Ostatnia edycja:
Do góry