reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Amerirum bardzo Ci współczuje tej całej biurokracji. Kurde zamiast zająć się człowiekiem to czekają na udokumentowane poronienia. Koszmar jakiś:( Az łęzka się kręci w oku. Kochana,ale trzeba mieć nadzieje.
Kłaczek super, że lekarze wkońcu się Wami zajeli, większość olała by sprawę, a tu prosze jaka miła niespodzianka:)
Kasiu Twoje posty biją pozytywną enerią. Widać, że humor dopisuje. Człowiek się uśmiecha jak czyta Twoje posty:)
Emalia, Matita, Aniunia śliczne fotki.
Aniunia ale masz słodziaczka.
IZW super, że gino-wizytacja ok. I dalej trzymam kciuki za wyniki posiewu. A siostrze bardzo współczuje.
Emka super, ze wizyta ok.
Plenitude ja za Ciebie trzymam nieustanne kciuki!!!!

Ja brałam luteinę na wyregulowanie okresu. Teraz jak zajdę w ciąże mam natychmiats wziąśc dupka tylko niewiem w jakiej dawce:baffled: ale to będe się martwić jak zajdę. Mi się właśnie @ skończył i do dzieła:) trzymać kciuki;)

reklama
nisiao podejdz do tego tak: jak nie na te swieta to na wielkanoc...albo wczesniej na walentynnki???? bedzie dobrze.najwazniejsze teraz zebys wyleczyla chorobsko i przygotowala organizm na przyjecie fasolki.zebys miala czyste sumienie.emalia sliczna rodzinka...mnie sie marzy miec trojeczke:tak:.aniunia przede wszystkim stosowalam czopka.dzielilam jednego na trzy i wkladałam malej.oprocz tego przyginalam jej delikatnie nozki do brzuszka-takie cwiczenia na pobudzenie jelit.kladlam na brzuszku zeby sama sobie masowala i daje jej duzo wody,cherbatek.teraz robi mi kupke 2 razy na dobe.a czemu maluszek nie moze sie zalatwic? karmisz go piersia czy sztucznie?i ile sie nie zalatwia? bo jesli sztucznie to polozna mowila,ze nawet do 72h dziecko moze nie robic kupki...ja nigdy do takiej sytuacji nie dopuszczałam...w ekstremalnych sytuacjach jak juz nic nie pomagało to wkladalam malej termometr,ale to jest bardzo potepiane.smarujesz koncowke oliwka i wkladasz.efekt u nas byl odrazu...duzego masz tego syncia.ile wazy? co do szczepionek to szczepimy nfz,ale wybiorczo.te skojarzone fakt sa nieco lepsze dla dziecka pod wzgledem ilosci ukluc,ale mniej bezpieczne...nie sa do konca sprawdzone...koncerny farmaceutyczne i lekarze namawiaja,bo maja korzysci finansowe,ale czytalam,ze duzo dzieci ma komplikacje po nich...w koncu to duza dawka roznych skladnikow dla tak malego organizmu.nasza ala miala wczoraj szczepienie.fakt-3uklucia,plakala strasznie,ja razem z nia,ale w domu wszystko juz bylo ok,smiala sie i nawet goraczki nie ma.podejrzewam,ze juz nie pamieta...ja tez bylam szczepiona nfz i jest ok takze wole to niz skojarzone.plenitude to co??? &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& masz juz zacisniete:tak:.izw wspolczuje siostrze,przerabialam to samo tyle,ze bez antybiotyku sie obeszlo,mnie pomogl termofor z ciepla woda...

kochane a ja mam sprawe mam na stanie 3 opakowania mleka bebiko 1 na sprzedaz gdyz jak wiecie moja mała jest na nutramigenie i zwyklego mleka nie potrzebujemy,a u nas lezy.jesli ktoras z was karmi sztucznie tym oto mleczkiem to mam 3 opakowania.

nisiao trzeba być dobrej myśli, ja wiem, że bez lekarza i leków nie zajdę i on też o tym wie, znowu dziś zapytałam co jeszcze można zrobić to odparł, że inseminację..

karola dzięki bardzo :tak: cieszę się, że Ala nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego :-)

agnieszkaala to pewnie jeszcze trochę potrwa ale również dziękuję :-)

kłaczku to się w głowie nie mieści, a nie możecie brać recepty na ten lek, albo najlepiej zadzwonić do lekarza i powiedzieć, że w aptece jakiś nadgorliwy neandertalczyk robi problem? Jak nic się nie da zrobić to najwyżej zaczniemy Ci tutaj kupować i wysyłać :tak:

IZW u mnie kciukasy masz zawsze i na wszystko co chcesz :tak: &&&&&, dobrze, że z Twoją siostrą już lepiej.

ja się po prostu trochę obawiam, że te pęcherzyki mogą przerosnąć bo już tak bywało, że w dobę skoczył o 7 mm.. a tam, poczekam

angel gdzie jesteś hoop hoop

Agnieszkaala, siok absolutny powiemCija.:tak:
Plenitude, bariera jezykowa jak sadze to raz, dwa ze Rajmund jechal do pracy i nie mial za wiele czasu zeby robic jazde. Ja bym zaczela od wezwania przelozonego owego przyglupka bo nie dosc ze z lekarzem probuje dyskutowac, to w dodatku g.. zna sie, skoro twierdzi ze w ciazy nie wolno kwasu acetylosalicylowego. Tym bardziej ze ja nie jestem w ciazy, a lekarka zalecila profilaktycznie, bo sie staramy. Swoja droga jaka jest roznica miedzy Acardem a zwykla aspiryna?

cześć babolki kochane
Karola - dla mnie 68 kg to jakaś masakra jest ja warzyłam 10kg mniej kiedyś i do tej pory nie mogę się przyzwyczaić do nowej wagi średniej choć moje BMI jest w normie , a ja i tak świruję
Kłaczku - no to zrobicie badanka i potem działcie tak ?
a ja dziś mam mega lenia nawet obiadu nie chce mi się gotować ,ale cóż sam się nie zrobi
wiecie co Wam powiem ,że jak długo by mnie nie było na wątku to i tak czuję się jak w domciu , dużo nowych nicków świadczy o tym ,że nas przybywa ,a to smutne ,że w takich okolicznościach się poznajemy :( ,ale po to jest ten wątek aby dawać sobie wsparcie prawda ?
Pozdrawiam wszystkie kobitki :*

Kobietko, my dzialamy od sierpnia caly czas, tylko z tym zaskoczeniem tez jakos nie idzie - w moim wieku to sie juz nie pali od sztycha, raczej jak diesel na mrozie. Badania sie zrobi niezaleznie, no, chyba zeby sie okazalo ze w tym cyklu zajde, to nie zrobie jednych bo nie da rady wtedy, i tak by nie wyszly.

kłaczku jedno i drugie to kwas acetylosalicylowy czyli aspiryna przeciwmiażdżycowa, najlepsza dawka przy staraniach to nie więcej niż 81 mg, acard ma 75 i ja go biorę od sierpnia, jest bez recepty, nawet lekarza nie pytałam. jest to ta sama substancja różniąca się dawką, nazwą i firmą, która wyprodukowała lek.

reklama
plenitude no ja tez sie ciesz...strachu sie najadłam co nie miara...kochaana prosze bardzo.gwarancja &&& zapewniona.mam nadzieje,ze wreszcie zadziałaja.kobietko ja przed ciaza wazylam 56kg,przytylam do 60kg,a teraz waze 52kg...:baffled:...mam 163cm wzrostu wiec u mnie sie to w miare rozklada.jedynie co to zostal mi brzuch po ciazy,ale juz zaczelam robic brzuszki mam nadzieje,ze beda efekty.a ile ty masz wzrostu?jak z paleniem???przyznam,ze ostatnio bardzo poklocilam sie z mezem i zapaliłam jednego...po 4 latach abstynencji...ciagnie mnie,ale sie trzymam.ten incydent był tydzien temu...prija acard ma zadanie przeciwzakrzepowe tak samo jak clexane.one tak jakby ida w parze jak sie zajdzie w ciaze choc acard mnie zalecono brac 2 cykle przed zajsciem i nie odstawiac podczas @.

Do góry