reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nisiao - nastepnym razem. Ale to zawsze taki zawód , wiem... Mnie też beta wczoraj wyszła ujemna, czekam na @. Jeszcze się łudzę, że beta przed terminem @ może czasami być ujemna, ale szanse są małe.
Rozważam zakup tego mikroskopu, obsługuje się łatwo, jest mały i dyskretny. Jakaś kolejna pomoc. Kosztuje ok. 100zł, może znajdę gdzieś taniej. Poczytałam kilka opinii i dziewczyny sobie chwalą. Patrzyłam jeszcze na BABY-COMB, ale on tylko mierzy temperature i jest drogi, więc bez sensu jak można tempkę mierzyć normalnie.

reklama
hej dziewczynki nisiao szkoda ale nie smuć się nowy cykl nowe nadzieję:tak:malgonia zaciekawił mnie ten test tym bardziej że do wielokrotnego użytku.Ja przy moich nieregularnych cyklach to za zwykłe testy bym się nie wpłaciła:-)

Dziewczyny, na allegro można dostać testy po 1zł sztuka (tylko patrzcie czy pisze, że test jest pakowany każdy z osobna w opakowanie, takie całkiem luzem w woreczkach strunowych-bo tak też sprzedają, są nic nie warte, test jest zdolny do użytku do 15 min od rozpakowania z blistra). Czasami można zakupić kompletami za kilka zł i wychodzi taniej. Ja od kilku lat testuje testami z allegro bo w aptece 5 pasków kosztuje ponad 30zł. To już jest przesada.

Agnieszkaala, jak ci test owu 17dc wychodzi negatywny, to testuj w kolejnym cyklu wcześniej. W ostatnia ciąże zaszłam coś kolo 9-11dc owu może wystąpić znacznie wcześniej niż by wynikało z instrukcji względem długości cyklu.
Ja robię tak, test na próbę 9d.c jak negatywny czekam 2dni i znowu, potem juz zazwyczaj jest pozytywny przez ok 4-5dni. (po owu przez 2dni tez mi wychodzi pozytywny). I obowiązkowo od okresu bierz Oeparol 1x1 aż do owulki, potem odstaw i nie powinnaś przeoczyć śluzu płodnego :)
A jak masz cykle bezowulacyjne to zainwestuj jeszcze 7zł w Castagnus (bez recepty), lek ziołowy, reguluje ładnie cykl (brałam po #) i obniża prolaktynę która mogłaby blokować OWU. Tyle ze u mnie dołączył i bromek bo sam castagnus nie dałby już rady.

I będę Cię śledziła, jak to z Twoja owu jest ;)

Ostatnia edycja:
ameritum właśnie myślałam nad tym Castagnus bo mam niestety długie cykle...:-(jak sama widzisz na wykresie juz 20dc....myślisz że by mi wyregulował cykl???a go się je przez cały cykl? i czy trzeba go cały czas jeść żeby były regularne:confused:

Ostatnia edycja:
angel_,

Już przepisuje co jest napisane na ulotce:
-obniża prolaktynę,
-reguluje zaburzenia cyklu miesiaczkowego spowodowane niewydolnoscia ciałka zółtego objawiajace sie nadmiernym krwawieniem oraz dodatkowymi plamieniami podczas trwania cyku
-łagodzi PMS (obrzeki piersi, zaburzenia emocjonalne, migrenowe bóle głowy
-nie stosować w ciąży!

Castagnus zaczynasz przyjmować od 1 dnia miesiączki przez 30 dni
Kobiety o wadze do 60kg -1 tabletka dziennie, kobiety powyżej 60kg po 2 tabletki dziennnie, rano przez 90 dni.
Po 3 miesiącach brania (o ile nie zajdziesz w ciaże robisz 2m-ce przerwy podczas których sprawdzasz czy cykl sie unormował. Jak tak to nie ma potrzeby ponawiania leczenia :)

Substancja czynna w leku jest wyciag z niepokalanka zwyczajnego 45mg.

Ja go brałam przez 2mc-e kiedys bo potrafiłam miec cykle 35-38dniowe, wiec długaśne.
Po tym skórciły mi się do 29-30dni, wiec super, ale na moja prolaktyne i tak nie pomoże wiec dołączono mi po badaniach bromergon.
Ale jak ktos chce wwyregulowac cykl to polecam.

Ostatnia edycja:
onaxx :D witaj kochana :D udanego wypoczynku życzę - wyciśnij z życia ile się da, cieszę się z twojego szczęścia

nisiao :( co do endometriozy gdybys miała lekarz na USG by to wykrył, nie martw sie na zapas 2 cykle to naprawde nie wiele, a często przyczyna leży nie w naszym "podwoziu" a w naszej psychice, ale wiem jak to jest tez w głowie układałam sobie najgorsze scenariusze "dlaczego mi sie nie udaje" - widzisz ja czekałam 10 cykli mam 34 lata, po ostatniej ciązy miałam pogrubiałe i niehomogenne endomenrium ale nie była to endometrioza tylko śluzówka nie chciała się "złuszczyć" przy kolejnych @, wyjechałam na kilka dni w góry odsapnąć tam pod koniec "urlopu" dostałam mega @ trochę sie nacierpiałam ale wszystko wszystko wróciło ładnie do normy i na kolejnej wizycie dostałam zielone światełko od gina. Nic nie wskazywało na to że moga być problemy, jajeczka ładne na USG jednak na nasza Natalkę musieliśmy długo czekać. Mieliśmy z M juz postanowioną wizytancję w klinice niepłodności zaraz po @ a tu niespodziewajka @ nie przylazła za to pod moim sercem zagościła mała wiercipietka. Przesyłam zatem ciążowe ~~ na zapas na przyszły cykl i trzymam kcukasy &&

~~~ oraz && dla wszystkich oczekujących na 2 kreski

siorka miała wczoraj masaz szyjki, nie przyjemne w pierony ponoć, na wtorek ma w karcie wpisana kroplówke, brzuch sie obnizył, szyjka niecałe 2 cm, ale rozwarcie tylko na 1 palec, aktualnie lezy sama na sali, ale po tych wszystkich tragediach aniołkowych mam na które sie napatrzała w ciągu ostatniego tygodnia jest z tej sytuacji zadowolona bo potrzebuje spokoju i odpoczynku

nic zmykam cosik poograniac mieszkanko, piekna pogoda u nas, zycze miłego dzionka i spokojnego weekendu

ameritum dziękuję kochana dzisiaj zauważyłam śłuz płodny przezroczysty i się ciągnie:tak:fakt ze dużo go nie ma ale cieszę się że jest:-) od przyszłego cyklu sobie kupię te tabletki,chyba że jeszcze w tym za fasolkuję :-)

IZW może zbyt kombinuje,załapałam poprostu takiego dołka :-:)no:nie potrafię przestać o tym mysleć,że już w grugniu,gdyby nic się nie skończyło,to miałabym swoją pociechę.Grudzień będzie dla mnie smutny.Ciężko jest naprawdę ,dziś ciągle płaczę,bo miałam takie nadzieje:-(
Wiem ,ze zbytnio sie użalam,są kobiety co przeszły znacznie więcej a maja więcej optymizmu.
U siostry coraz bliżej do rozwiązania:)
Dziekuję i równiez miłego dnia

reklama
nisiao mi się wydaję że ty jeszcze za bardzo to przeżywasz może daj sobie jeszcze troszkę czasu.Ja też w listopadzie bym miała swoją pociechę ale nie myślę co było tylko co jest.Pogodziłam się ze stratą bo tak trzeba by móc iść dalej;-)ameritum będziemy,będziemy;-):-)

Do góry