reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

zjola- gratulacje wielkie, życzymy samych zdolnych i przystojnych kursantów :-)

martussia- chyba wiem co czujesz przed tym usg ;-);-) taki już nasz los, jak sobie przypomnę ciążę z Majeczką to tęsknię bardzo za tą beztroską, żeby chociaż przez jeden dzień udało się nie martwić &&&&

bett- nie będziesz kwoką, będziesz kochać swoje dziecko nad życie i będziesz mądrą matką, a taką kwoką to chyba po trochu jest każda z nas, no może oprócz tych wyrodnych i Martyny Wojciechowskiej :tak:

agnieszkaala- ja w tej ciąży na początku chodziłam co tydzień, a jak się będziesz martwić to sobie kupisz detektor tętna płodu i będzie dobrze, ja z tego korzystam i odkąd go mam czuję że żyje

lenka- nie martw się te miana nie są wysokie, najważniejsze że Igm maleje, ale wiem że spędza ci to sen z powiek, &&&&

reklama
Plenitude - a to on aż taki leniuszek, że nie uwierzysz póki nie zobaczysz?

Agnieszkaala - mój gin mi na początku powiedział jak już było serduszko, że następna wizyta za miesiąc, powiedziałam że nie ma mowy i że będę za 2 tygodnie, na co on takim zrezygnowanym tonem powiedział coś w stylu że baby mu włażą na głowę i że co on będzie ze mną dyskutował przecież i tak zrobię jak zechcę. trzymam kciuki za koleżankę &&&&&&&&&&&&&

Karola - słyszałam określenie że się rozpakuję, ale że się rozpadnę to słyszę pierwszy raz :-D

Magda - z tego co pamiętam to chyba czerwoną, ale ręki nie dam sobie uciąć...

Majra - :-D:-D:-D aleś mnie rozbawiła tą Martyną Wojciechowską... dziękuję. a swoją drogą to jestem bardzo ciekawa jaką będę matką. a jakim ojcem będzie małżonek to nie mam zielonego pojęcia, bo jak tak patrzę na razie na niego, to zarówno może być surowym tatą dla którego nie to nie, a równie dobrze może być takim któremu ta mała księżniczka skradnie serce i będzie jej na wszystko pozwalał

agnieszkaa no własnie, jak tu przetrwać te tygodnie oczekiwania, jak mi, w ostatniej ciąży, lekarka w końcu powiedziała,że się za 3 tyg spotykamy, to myślałam, że coś mnie trafi... nie wytrzymałam, poszlam po tyg i wyszło, co wyszło.. serce nie biło już.. i jak tu się na następną ciążę nastawić...

Magda_88 raczej czerwoną, "świeżą" czerwoną krew

Ty teez?;-) No, to lustereczko!

kłaczek, Tak, ja też! Lustereczko?! Jakie lustereczko?! Ha ha, lewa w górę! :D

Bett, słyszałam kiedyś, że nie wolno się bać o dzieci które już są na świecie, bo to przynosi pecha. Wtedy trzeba sie juz tylko radować ! :)
A w ogóle ciężarówki kochane, to idźcie się już rozpakować i chwalcie sie co tam za skarby chowałyście przez te 9 m-cy.

Plenitude, używam :zawstydzona/y: i tempka mi skoczyła właśnie ^^

Karola, wstaw fotkę kruszynki :)

Magda_88, ciemno brązową, jak tętniczą, ja miałam dużo tkanek (wyleciało wszystko w całości za jednym razem), a krwi relatywnie mało. Więcej krwi mam podczas normalnego okresu.

Ostatnia edycja:
Co do wizyt ja mialam do 10t2d co dwa tygodnie(wczesniej 6t4d potem 8 i oastatni ten co napisalam) i w nastepnej tez bede chciala co dwa tygodnie...

mysiak tylko wyczytalam ze jest jeszcze ANA 2 i 3 dorgie te badania straszne ale ja robie tylko te podstawowe niestac mnie zabardoz na tyle a moj gin i tak chyba pzy kolejnej ciazy wdrozy zastrzyki one nie szkodza a dotleniaja zarodek itp

agnieszkaala dobrze ze mała już zdrowa...

pewnie chodzi o clexane....

Ja je biore,a le ostrzegam, dla kobiet w ciazy po poronieniu, bez dodatnich mian przeciwciał antykardiolopidowych miesieczny koszt to 360zł...

Własnie nie wiem sama co mam zrobic, musze wykombinowac kase na badania (100zł) zrobie i sie okaze czy bede kombinowac z lekarzem rodzinnym czy nie. ale boje sie jak cholera bo mnie nie stac na te zastrzyki przy opłacie 100%

reklama
Ja je biore,a le ostrzegam, dla kobiet w ciazy po poronieniu, bez dodatnich mian przeciwciał antykardiolopidowych miesieczny koszt to 360zł...
mnie lekarka ostatnio powiedziała, że będzie mi to na zniżkę przepisywać, powiedziałam, jej to, co Ty tu napisałaś, ona na to"mam do w dupie", że nie wie, skąd pacjentki mają taką kasę na to brać, a ciążę donosić trzeba i nie ma zamiaru im tego odmawiać!! KOCHAM JĄ:-):-)

Do góry