reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

As chciałabym,żeby to była ciąża. Zbadałam sobie szyjkę i niestety wygląda na okres - wgłębienia nie czuję,ale jest twarda. No i zaczyna się typowy ból na @. Next time :)

reklama
A u mnie dziś dzień owulki, śluzik piękny-tylko sie starać, a ja czuję sie podle. Brzuch mnie boli jak na okres i dość mocno(?!), i jakaś biegunka mnie dopadła, i mnie mdli, skąd? jak? nie jadłam nic oprócz tego co jedli wszyscy w domu.

Loi, a to nie przypadkiem plamienie implantacyjne? U mnie jest zawsze, tylko nie zawsze mi się zagnieżdża zarodek, bo mam niewydolność fazyII, ale teraz juz mam leki :)

ameritum może jakiś wirus się przypałętał u nas w powietrzu znowu krąży jelitówka....:-(kciuki za staranka &&&&&&&&&&&&&& ja ci normalnie zazdroszczę że po śluzie potrafisz zaobserwować płodność.Ja jeszcze u siebie nie widziałam śluzu najbardziej płodnego.Tylko czuje mokro i przy podcieraniu się szkli.

Witajcie Dziewczyny!
Myslałam, że wkrótce napiszę Wam dobrą wiadomość a tu znów coś. Jestem w trzecim cyklu po poronieniu, zrobiłam wszystkie badania, dostalismy zielone światło od ginekologa. Jedni mówili 3 miesiące, inny nawet 6 miesięcy a ten - na co tu czekać. Dać sobie odpocząć dwa cykle i w trzecim do roboty. Tym bardziej , że wszystko było dobrze.
Pierwszą ciąże prawdopodobnie poroniłam przez anginę , którą miałam w 3 tygodniu, przynajmniej wszyscy zwalają na anginę.
A wczoraj rano -niewielki ból gardła mnie przeraził, po południu całe migdały były w nalotach , czego rano nie było, ale bez gorączki . Zdania lekarzy są podzielone, łatwo im mówic czekać, ale w końcu zdecydowałam wziąćAugmentin. Ginekolog powiedział, że jest bezpieczny, lepsze to niż gdyby miało dojść do rozsiewu bakterii. Laryngolog raczej by czekał z antybiotykiem, ale bałam się i już wzięłam od wczoraj. Do tej pory byłam zdrowiusieńka a od lipca - jakoś co chwilę.
Boję się okropnie powtórki tego co było w wakacje. Drugi raz nie dam rady przez to przejść i to z tego samego powodu. Wprawdzie nie wiem jeszcze czy jestem w ciąży, ale zakładam taką możliwość, beta HCG wczoraj było ujemne, ale to jeszcze za wcześnie. W piatek mam zrobić powtórkę a i tak to będzie 4 dni przed spodziewaną @.
Czy któraś z Was brała antybiotyk na samym początku ciąży? Albo czy mimo infekcji znacie kogoś kto urodził zdrowe dziecko? Tak się boję. Tym razem chciałabym, żeby test wyszedł ujemny. A tak czekałam...

Pamiętam, że była wśród Was Dziewczyna, która też miała problemy z migdałkami i anginami. Odezwiesz się? Co Ci mówili lekarze? Kiedy zdecydowałaś się w końcu na usunięcie?

A już pogodziłam się z sytuacją, odczekałam długie tygodnie... Ale już się nakręcam i panikuję, mimo że na testy muszę jeszcze poczekać.
Pozdrawiam Was Dziewczyny, życzę dużo zdrowia i upragnionych maluszków. A dla nowych Aniołków [***]. Trzymajcie się nowe Mamusie Aniołków, czas leczy rany, choć niełatwo to przetrwać.

lenka21 jak tam po wizycie ??
loi ​ to kiedy testujesz??
As76 ale śliczna córeczka ,kochana
martussia2203 dziękuję baardzo,każdy kciukas ważny.Może dołączę niedługo do ciężarówek :) do 21 już nie długo to się okaże....

Ostatnia edycja:
Anilek napisałam tylko własne doświadczenia :-D A co do tempki ja mierzyłam w ustach ale najważniejsze jest to by zawsze mierzyć w tym samym miejscu- a nie raz w ustach później w pochwie lub odbycie. Jedno miejsce i to w każdym cyklu żeby móc porównać choć wierzę że ta wiedza na następny cykl nie będzie Ci już potrzebna :-D:-D

Lenka zaciskamy kciuki za wizyte i czekamy na dobre wieści!!

Loi a masz możliwość porozmawiania z lekarzem telefonicznie???
Magda nieustannie zaciskam kciuki!!! :tak:

Nisiao za Ciebie też trzymam ogromniaste kciukasy!!

As cudowna ta Twoja córunia :-)

anilek ciaza ciazy nie rowna...z Ala glownymi objawami były bol sutkow i pozniej juz jak wiedzialam o ciazy to od 8tc meeeega wymioty.angel to za starnka&&&&&&&&&&&&&&&&.hona...jestes juz prawie na koncowce i masz prawo czuc sie jak "słonica"...ja od 30tc tez sie tak czułam...kazda pozycja byla dla mnie zła,a zasnac graniczyło z cudem...co do kluc w macicy to maluch sie moze wiercic troszke i dlatego.wkoncu ma jeszcze troche miejsca.lenka no my juz dzis po wizycie u pediatry.najprawdopodobniej jest tak jak piszesz,ze mala ma problemy brzuszkowe przez bakterie+alergia...:-(..narazie bierze probiotyki,jutro powtorka kału i jesli nadal poziom bedzie sie utrzymywac to antybiotyk:-:)-(załamka...za wizyte&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&.anii a czy ty z kims mieszkasz jeszcze??? bedzie ktos z toba??? bo jesli masz zostac sama z dwojka dzieci to nie wiem jak dasz sobie rade sama...ja z jednym mam problemy,bo padam na pysk,a maz jest,a co dopiero z drugim dzieckiem i sama...a siostrze szczerze wspolczuje...umarła bym...bett jak ci sie zachce sprzatac to niech maz sie szykuje:-D:tak:.ja tak mialam.całe 9 miesiecy len,a wieczorem meeega sprzatanie,a o polnocy do szpitala:szok::-D.kobietko ty perfekcyjna pani domu:-D. as:-D:-D.widze,ze obie uwielbiamy fotografowac nasze pociechy.

a oto nasza juz 4,5kg niunia.

16102012221.jpg

Ostatnia edycja:
ameritum ja ci normalnie zazdroszczę że po śluzie potrafisz zaobserwować płodność.Ja jeszcze u siebie nie widziałam śluzu najbardziej płodnego.Tylko czuje mokro i przy podcieraniu się szkli.

angel_, no po prostu nie da się go pomylić z czymś innym. U mnie wygląda dokładnie jak białko ze świeżego jajka, przezroczysty, ciągnący się niemożliwie, występuje dzień po tym jak jajniki klują jak oszalałe :)
Może po prostu u ciebie jest go mało, albo wylatuje podczas siusiania i go nie zauważasz. Jak możesz zakup sobie Oeparol (wyciąg z wiesiołka) i łykaj po 1 od początku cyklu do mniej więcej połowy, ilość śluzu wzrośnie :) Ja mam go taką ilość, że przepraszam za dosłowność, ale ciągnie się za mną podczas sikania :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry