reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
nadzieja2013 Witam.Jeżeli się tu zalogowałaś to dobrze,tutaj dziewczyny dały mi oparcie w dniach po poronieniu i do dziś...tUTAJ są kobiety które przeżyły to co Ty,znajdziesz tu oparcie a kolejne suwaczki pojawiające się świadczą ,że i dla nas mały cud się zdarzy...
Przykro mi z powodu Twojej straty:-(

naszym aniołkom jest lepiej w niebie to one się nami opiekują... dziękuję tylko nie wiem co dalej robić lekarz zasugerował mi abym zrobiła badania na zespół antyfosfolipidowy (mam chorobę zakrzepową) . wiecie może na czym polegają te badania?

nadzieja witaj bardzo mi przykro z powodu straty:-( przede wszystkim musisz sobie dać czas poukładać myśli i pogodzić się z tym co cię spotkało ja wiem że ciężko jest teraz myśleć pozytywnie ale z czasem zaczniesz staranka o dzidzię jak my;-)nie bój się pisać bo to najlepsze lekarstwo popisać z osobami które przeszły to samo.Będzie dobrze trzeba walczyć dalej.
Odnośnie badań nie pomogę ale dziewczyny na pewno będą wiedziały:tak:

nadzieja nie mam pojęcia :(.ciekawe czy ja nie mam tego problemu:( w sumie czasem odczuwam bóle i domylam się że to moga być hemoroidy,mam rownież widoczne żyły na nogach,mam pracę stojącą do tego rodzinne tendencje do żylakow.może ja tez powinanm była zrobic badania....

wiem że te badania robią w Łomży Gdańsku i Białymstoku w Łomży 305zł trzeba na nie mieć jeśli ta informacja by którejś z was pomogła. nisiao jeśli odczuwasz bóle i obrzęki to warto zrobić badania w kierunku choroby zakrzepowej. angel ja już chce starać się o maleństwo bo czuję że tylko wtedy mi się polepszy

nadzieja przykro mi straty ja 3 pazdziernik dowiedzialam sie ze moje dziecko nie zyje ponad tydzien byl to 10t2d co do badan juz ci napisze.

Przeciwciała antykardiolipinowe IgG (ELISA)
Przeciwciała antykardiolipinowe IgM (ELISA)
Antykoagulant toczniowy (Testy krzepnięcia) - osocze

to sa bodajze te badania bo tez je bede robila ale podobno znimi poczekac do prawdziwej miesiaczki zeby było bardziej miarodajne

nadzieja bardzo mi przykro,zapalam światełko dla Twojego Aniołka
[*].
Jeśli możesz to napisz coś więcej,w którym tygodniu ciąży poroniłaś? Przed staraniami konsultowałaś się z ginekologiem czy trafiłaś do niego będąc już w ciąży?
Jeśli chodzi o badanie na zespół antyfos. to jest to badanie z krwi,pobierają i za około 2 tyg .masz wynik. Nie wiem dlaczego u Ciebie są takie drogie,ja o ile dobrze pamiętam to płaciłam 100zł,może nawet mniej.

reklama
perełka jestem z tobą... dziękuję . ja słyszałam że należy je zrobić w przeciągu 6tyg od nieszczęścia że tylko przez tych 6 tyg utrzymują się jakieś przeciwciała. w takim razie już nic nie wiem lekarz nic mi nie powiedział na ten temat.

Do góry