reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lilijanna mnie się wydaje że mój suwaczek prawie w ogóle się nie przesuwa za to suwaczki innych mknął do przodu jak szalone!! :szok: Może to też przez to że mam malutki brzuszek jeszcze!

Emka, Kochana ogromne gratulacje!!! Naprawdę z całego serducha życzę żebyś donosiła tą ciążę!!! ;*:* Zdrówka dla Was obojga albo może trojga a co tam :-D

reklama
emka01, to wspaniała wiadomość, cieszę się razem z Tobą :]

A dla starających się jak ja, podzielę się z Wami pewną informacją. Pomijając już fakt moich problemów z zajściem w ciążę i utrzymaniem jej. Leczę się w centrum tradycyjnej medycyny chińskiej z powodu alergii i zatkanych wiecznie zatok. Oczywiście leczenie bierze pod uwagę mój stan i nasze starania, a także poronienia.

Kobietki, lekarz (chińczyk) mówi: "0% cukru!" Eliminować z diety co się da ze słodyczy (w tym węglowodany jak mąka , chleb itd.), cukrów w sokach (zwłaszcza tych dosładzanych), nawet miodu czy innych prostych. Za to jeść dużo tłuszczów zwierzęcych (oraz mięska!), podobno regulują one gospodarkę hormonalna organizmu. Może to bajka, może nie bajka, z moimi problemami w ostatnia ciąże zaszłam po miesiącu niejedzenia cukru - to fakt. Później sie trochę zapuściłam z moim postanowieniem, bo smutek utopiłam w chlebie z nutellą :( Ale wracam do tego, od wczoraj nie słodzę herbaty, ziółek ani nic, szczęście że potrafię tak z dnia na dzień powiedzieć sobie koniec :) Chciałam przekazać tę informację dalej, jeśli którejś z Was po takim cyklu niejedzenia cukrów (owoc od czasu do czasu można i warzywa też) uda się zajść w ciążę, będę szczęśliwa. Poza tym sprawdzę teorię, czy aby ze mną nie był to przypadek.

Ostatnia edycja:
ameritum potwierdzam.... mam straszne klopoty z zachodzeniem w ciaze.... w tą stracona zaszłam po miesiacu diety bezcukrowej, a tym cyklu sierpniowym tez ograniczyła spozycie cukrów, chleba, ziemniaków itp.....
Cukry sa czymś niestety niedobrym dla naszego organizmu.

Ameritum, Mysiak jak czytałam wasze posty to jadłam kinder delice i odrazu je odłożyłam:-D Skoro to ma pomóc to czemu nie. Postaram się ograniczyć słodycze i M powiem to samo chodź z nim będzie gorzej. Ale herbaty nie wyobrażam sobbie nie słodzonej, słodzie 1 łyżeczke więc poprostu ogranicze picie herbaty.

Ja dzisiaj mam kiepski humor, aby się czymś zająć to rozglądam się już za prezentami gwiazdkowymi,aby nie wszystko naraz kupować bo kasy braknie. Zaraz jade z M na cmentarz. Pomodle się za wszystkie Nasze Aniołki i za nasze przyszłe zdrowe ciąże!!!!

dzien dobry.

za wszystkie nasze aniołki dzis swiatełka...**********....:-(...

na wizycie u kardiologa wszystko dobrze.mala miala ekg i usg i wszystko w normie.uffff...szmery sa poprostu,zadna patologia to nie jest z wiekiem zanikna...za to w kale małej wyszly bakterie i jutro do lekarki...:-(

agnieszkaala...przytulam..mysiak zastosuj MAMARIN-To sa tabletki na wymioty.ja bralam,mnie pomoglo.zapytaj lekarki bo to jest na recepte.mrtusia dzieki.jak sie czujesz??? emka:-):-):-) GRATULACJE I &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&.angel przez awatara nie poznałam.co u ciebie?

a co u kłaczka????

Ameritum a ja od mojej lutowej tragedii tylko wcinam słodkie,lekarz mnie oświecił,że organizm potrzebuje endorfin i dlatego mam takie parcie na słodkie. W przeciągu kilku miesięcy uhodowałam sobie oponke,nie ma dnia bez wafelka,batonika czy jakiegoś ciastka,do tego słodzona kawa i herbata... Mam zamiar to ukrócić,bo nie chce w drugim miesiącu ciąży wyglądać jak bym była w 7 :-D

Anilek powiem Ci tak- gdy zaszłam w pierwszą ciążę niemal od razu po owulacji tak bolały mnie piersi że myślałam że zwariuje!! Nawet delikatne dotkniecie materiałem bluzki tak przeszkadzało że miałam lzy w oczach. Natomiast w drugiej ciąży nie bolały mnie w ogóle za to od około 14 tyg mooocno dają mi popalić! Takżę piersi nie zawsze są wyznacznikiem i życzę Tobie dwóch pięknych kreseczek :tak:

emka: GRATULACJE!!!! CIESZĘ SIĘ, ŻE SIĘ UDAŁO I OBY TAK DALEJ.

Tak to trudno wytłumaczyć,
Że się kogoś nie zobaczy,
Że już koniec,że nie wróci,
Że nikt tego nie odwróci.
Pozostały nam wspomnienia,
Smutek w sercu,łza na twarzy,
Której nikt nie zauważy,
I modlitwa co wciąż łączy,
Miłość,która się nie kończy..... Dla Naszych Aniołków [+][+]

Dziękuję za miłe słowa!
Naprawdę... Trzeba mi było takiego zrozumienia. DZIĘKI WIELKIE!!! Za niezdawkowośc. :tak:

A wiersz dobry... Nie przesłodzony,

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry