reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

cześć dziewczyny!mam pytanie odnośnie okresu po zabiegu.doktor mówił ze dostane za miesiąc czyli 17 powinnam dostać,ale żadnych objawów niemam.ja niemogę boję się że jestem w ciąży.powiedzcie mi dziewczyny ile czekałyście na miesiączke?a moze z was zaszła zaraz w ciązę nawet niedostając okresu.odezwijcie się pozdrawiam wszystkich serdecznie

reklama
Agnieszka_257 ja ​dostałam40dni po zabiegu i też według wskazań od lekarza,uważaliśmy.Mogliśmy sie starać po 3 miesiącach od zabiegu a w międzyczasie miałam badania,aby mieć pewność czy wszystko ok

dziękie dziewczyny za odpowiedź:) Od jutra zaczynamy staranka;) wieczorem jeszcze zrobie test owu zobaczymy czy dobrze myśle, że owulacja się zbliża.
As malutka cudna:) Pięknie siedzi, moja zaczeła siedzieć jak miała 7 miesięcy,tak samodzielnie.
IZW znam ten problem z kobietami, które poroniły. Jak leżałam z Alą w ciąży to dali mi na sale kobiete po poronieniu. Biedna cierpiała strasznie. Przyszla do mnie pielegniarka z ktg, a ja jej mówie, że chciałam w zabiegowym mieć robione badania. Jak wyjechała z gębą na mnie ta pielęgniarka, co ja sobie wyobrażam,że jak moge ją pouczać itp. Szok! Mi było bardzo głupio przy tej dziewczynie, że ja tu słucham bijącego serduszka, a ona cierpli z powodu straty. Ja teraz jak poroniłam na szczęście leżałam na ginekologii operacyjnej, nie zniosłabym widoku ciężarnych. Wystarczyło mi jak czekalam na IP i tam przewijały się ciężarówki.
Agnieszko ja miałam okres 28 dni po łyżeczkowaniu. ale to różnie była wiec czekaj cierpliwie, a jak podejrzewasz ciąże to zrób za 2 dni test ciążowy i będzie wszystko jasne.

mysiak wiem,ze ciezko z wymiotami.sama przez to przechodzilam.na dziewczynke;-):-).nisiao trzymam &&&&&&&&&& za 2 kreski.bedzie dobrze.strach jest wpisany w nasze ciaze,ale warto.as jaka ona duza kurka...super.agnieszkaala &&& za staranka.

dzis wizyta u kardiologa.bardzo sie boje...

Dzień dobry :-)

Madzia88, widzę, że ten wykres to :-D:-D:-D:-D myślę, że zdecydowanie za wcześnie betę robiłaś...

Przepraszam za weekendową nieobecność,a pytałyście o tę dietę dla męża na poprawę nasienia, także lekarz zalecił wprowadzić do diety:
  • orzechy - pistacje, makadamia itd (najmniej wartości mają ziemne)
  • migdały
  • fruktoza do słodzenia herbaty, kawy itd
  • jajka od szczęśliwej kurki! 7-10 na tydzeń
  • owoce morza, kawior z łososia, pstrąga :-D:-D:-D:baffled::baffled: i tu zaczął żartować nt sprowadzania tegoż specjału z Rosji, jeśli mamy tam np znajomych, bo najlepszy z bieługi, jesiotra itd:eek::eek: no rewelacja, ale na kawior nas nie stać, poza tym mój mąż raczej by tego nie tkął:baffled::-)
  • ryby, byle nie z puszki
  • szparagi, choć sezon minął, to gdzieś chyba mrożone można dostać
  • surówka z selera
  • sok z aronii, herbata z aronii
Na razie dostaje te jajca i zaczęłam mu robić rano śniadanie, żeby koniecznie zjadł coś przed pracą, wtedy też podaję 2 tabletki wit E naturalnej. I męczę go z fajkami, żeby ograniczał ich ilość :baffled::-(

Młody cały weekend gorączkował, dziś już lepiej, bo tylko na noc dostał nurofen, ale za to nos ma totalnie zapchany:baffled:
Weekend ogólnie trudny, noce średnio przespane, poważna rozmowa z m... aż się wkurzyłam i pierwszy raz w życiu (DUMNA Z SIEBIE jestem) poszłam spać na kanapę:-):-) w sobotę jeździłam 2h eLką:-) nie było chyba najgorzej:baffled::-) porobiliśmy zakupy zimowe dla młodego, fajny zestaw (kurtka ze spodniami) kupilismy w TKMAX za 139zł, więc uważam, że super kwota i 2 pary butów dla młodego za 110zł:-)

dziś 36dc... a jeszcze z 10 dni do @ :baffled::baffled:

a w pt się potwornie wystraszyłam, nagle skurcze w podbrzuszu niemożliwe, ale tak nagle, że nie wiedziałam co robić:baffled::angry: w wc ciężko, każda próba parcia, topotworny ból, siku robiłam po kropelce, ale nic mnie nie szyczypało, wzięłam jednak urosept i furaginę i już nic nie boli, więc mam nadzieję, że to było jednak zapalenie pęcherza, a wiecie gdzie się przeziębiłam??? :-):-):-D:-D:-D:baffled: u gina, bo mu ogrzewanie nie działa i siedziałam na tym wysokim fotelu z p....ką wystawioną pod sufit z jakieś 15 minut trzęsąc się niemiłosiernie:-D:-D:-D:-D

mysiak mi na wymioty pomagał imbir, świeże powietrze i herbatniki lub banan zjedzone przed wstaniem z łóżka. Mdliło mnie,ale przynajmniej nie wymiotowałam. Łykałam wit b6 ale mi chyba nie pomogła.

Loi mój M z tej diety pewnie tylko będzie chciał jajka jeść i ryby:( zdrówka dla synka i dla Ciebie, żeby ból pęcherza był jednorazowy.
Karola trzymam kciuki za wizyte. Daj znać co lekarz powiedział.

Ja dzisiaj w kiepskim humorze, wczoraj moja kochana babcia miałaby 75 urodziny:( Zmarła 3 lata temu. Dzisiaj jest święto naszego Aniółka. Jakoś tak mi ciężko na serduchu:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dla wszystkich naszych maluszków w niebie
[*]

Dziękuje kochane :) mi na mdłosci nic nie pomaga z wyjątkiem coli... niestety ani imbir, ani witB6, ani lokomotiv, ani tabletki homeopatyczne.. nic... najlepsza cola o poranku, koniecznie świeza na full gazowana.... ale najgorsze jest to ze najwiecej pawi lata u mnie pod wieczór.... musze to przetrwac i dac rade....

agnieszko... u mnie w sobote minęło 10 lat od smierci mojej najukochańszej babci.... także wiem co czujesz....

AS.. jejq jak ta twoja córcia piękna rośnie :) sama słodycz...

karola1388 ja wczoraj do mojego R powiedziałam ze bedzie kolejna dziewczynka, mimo, ze ta ciaza jest zupelnie inna niż poprzednia :) ale w poprzedniej ciazy czułam ze bedzie chłopak i sie pomyliłam....

Magda88 ja stawiam ze dzis masz 13dpo anie 15dpo, ale to moje zdanie :)

AA dla wszystkich staraczek powiem tylko jeszcze, ze w pierwszej fazie cyklu opijałam sie czerwonym niedobrym winem wytrawnym, jadłam duzo siemienia lnianego... moze pomoc na endometrium i na wyluzowanie sie :)

Do góry