reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

trochę mnie nie było, ale czuję się koszmarnie (wiem, wiem, że to fajnie) mam straszne bóle głowy i nie mogę nawet zajrzeć do lapka, ale tęsknie za wami

czarna- no to jest informacja, gratuluję i życzę spokojnych 8 miesięcy

witam nowe aniołkowe mamy i zapalam
[*] dla waszych aniołków, piszcie jak najwięcej

reklama
majra: fajnie,że dałaś radę chociaż na chwilkę wejśc. :tak: Wymiotujesz czy nie?

agnieszka: witaj...
[*] dla Aniołeczka. Będzie lepiej, chociaż czasem trudno w to uwierzyc....

hona i bett: wy już prawie na finiszu... pamiętam, że teraz jest najtrudniej: ciężko chodzic, spac, i w ogóle już chce się rozwiązania. Jeszcze trochę i będziemy czekac na wieści o narodzinach kolejnych forumowych dzieciątkach:-).

magda88: cały czas po cichu liczę (pewnie nie tylko ja), że to jednak ciąża... Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&

Ja mierzę tempkę od 4 dni i rośnie! Ale cycki nic nie bolą...:-(Jeszcze tydzień i robię test.

Anilek ja już nie wierzę. We wtorek będzie okres, a tydzień przed,czyli we wtorek na becie nie było zuuuupełnie nic. Podziębiona jestem, więc dlatego pewnie rośnie. Ale dziękuję za te &&& przyda się next time :) Ale za Ciebie to ja trzymam &&& już teraz!!!

Cześć dziewczątka :-)

Wczoraj koleżanka zadzwonila mi z podpowiedzia, żeby zbadać prolaktyne. Możecie mi powiedzieć o co w tym chodzi? Jakie sa przyczyny, objawy... Bo w internecie oczywiście jest wszystko i nic, wole spytać Was :-)

Miłego dnia :-)

kasia2508, widzisz prolaktyna to taki złośliwy hormon zwany tez hormonem stresu. Nasz organizm produkuje ja w przypadku stresu a ona źle wpływa na ciążę, jeśli pojawia się za szybko i za wysoka. Przed porodem i za połową ciaży rośnie, ale ma rosnąć w odpowiednim czasie, jest odpowiedzialna za produkcje mleka u matki.

Zbadaj prolaktynę na czczo i prolaktynę po obciążeniu metoclopramidem (1tabletka i po godzinie), bo czasami prolaktyna na czczo wychodzi w normie a po obciążeniu jest poza normami.
I np. u mnie ta prolaktyna i na czczo przekraczała normę 100%, po obciążeniu także sporo ponad normę.
Bardzo możliwe, że u mnie ta podwyższona prolaktyna zwana hiperprolaktynemią zniszczyła moją ciążę w 7tyg :(

Także badaj bez wahania, koleżanka dobrze radzi. A na prolaktynę po obciążeniu musisz mieć receptę od lekarza na ten metoclopramid (kosztuje raptem 5,30 zł), może być od rodzinnego jak gin nie bezie chciał dać. Chociaż ja mam jeszcze 49 tabletek, mogę dilować hie... hie...

Ostatnia edycja:
Magda_88 bete robiłaś za wczesnie. parzac na twoj wykres to owulke miałaś w granicach 2 pazdziernika i dzis jest twój 11dpo. a beta zrobiona ok 7 dni ppo owulacji zawsze wyjdzie ujemna. Lekarz który zlecił ci bete tak wczesnie naraził cie tylko na niepotrzebny stres i koszty. Tak jak mowisz... termin @ masz gdzies w okolicy wtorku to by sie zgadzało. zaciska kciuki za to by wam sie udało...

Dzieki ameritum, czyli to taka świnia jest ;-) a skad to sie bierze? Po co, skad i jak? Jak to rozpoznac? Daliśmy sobie z rysiem czas do grudnia, tzn do końca roku, moze potem cos. Narazie jest dobrze :-)

Witam się sobotnie...ja wczoraj też miałam huśtawkę, tylko bym wyła...ostatnio bez przerwy strasznie mi smutno:-(

Bett jeszcze nie mam wyznaczonego terminu na cc. mam po 20 października zgłosić sie na oddział do lekarzy i tam mają mi wyznaczyć. boję się że trafie na jakiegoś chama i będzie mi robił problemy. bo u nas nie wszyscy lekarze sa normalni...

Agnieszka_257 witaj. przykro mi z powodu Twojej straty. zostań z nami i pisz. mamy wspaniałe dziewczyny, chętnie odpowiedzą na każde pytanie albo wirtualnie przytulą i pocieszą...

Mysiak ja mam betę w pakiecie medycznym, więc była za free :) Ale powiem Ci,że nawet się cieszę, że ją zrobiłam, bo się nie denerwuję. Nawet jeśli jest jeszcze szansa, to przynajmniej nie denerwuję się zbyt mocno :)

reklama
Dziewczynki mam pytanie jak wiecie w srode mialam zabieg i nic mnie nie bolalo dopiero dzisiaj zaczal dół brzucha bolec nie wiem czy to normalne czemu odrazu po zabiegu nie bolało antybiotyk oczywiscie biore

Do góry