reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

tak jak obiecałam zdaje relację
jutro wyjazd do szpitala nie do kliniki ale to i tak szpital wiem że jest mniejsze i z usg wychodzi 34 tydzień lekarz chce skontrolować ale nie twierdził, że coś nie tak mówił że postarają się zrobić Dopplera i wtedy będzie można coś określić i mówił, że dzieci rodzą się o wadzę 2,5 kg i są zdrowe i są tez takie które maja 4,5 a nawet 5 kg i tez są zdrowe to już kwestia indywidualna każdego malucha mam nadzieje że jeszcze podrośnie trochę w sumie ma jeszcze prawie 3 tygodnie do terminu to może odrobinę nadrobi

reklama
marta1988 moja mała wazyla 2610kg w 37tc...lekarz dobrze ci powiedział.to indywidualna sprawa.teraz moja mała wazy juz prawie 4kg,szybko nadrabia mimo problemow z brzuszkiem.bedzie dobrze.aniuni dzidzia wazyła tez cos ok 2,5kg jak pamietam.ooooo aniunia wywołalam cie:-D. nio pyza jest nie wiem po kim:-).jak sie czujesz??

Dziwne to wszystko.Znowu mam śluz z krwią nawet taką wyraźniejszą i malutki skrzepik,to możliwe że to będzie ten śluz przed owulacją.Trochę się niepokoję,bo cała wkładka była różowa :( z tego śluzu.Denerwuję się ,nastawiłam się tak a tu ten strzępek skrzepiku jakiś,kiedy @ już dawno była

...nie rozumiem już nic.Teraz mam różową wydzielinę ze skrzepami a @powinnam była dostać 21 pażdz.jestem zalamana,nie tak to miało być teraz jakieś problemy może jeszcze dojdą,miał być super cykl

Magda_88 OBY.Brzuch mnie dziwnie boli i piersi też.to może być oznaka owulacji.no ale te krwawienie mnie niepokoi,nie jest długo ae jak już jest to takie plamienie,że tak nie miałam napewno :( za pierwszym razem :( Wiem,że ja ciągle to samo :(ale martwie się.Jak liczyć dzień owulacji,gin mówił mi że 14 dni wstecz od dnia pierwszego @ i wtedy wychodzi data.Słyszałam też że jak ma się 30 dniowe lub 32 to od 32-14=18 .Czyli od pierwszego dnia @ powinnam była odjąć 18 dni.
karola1388 śliczna ta Twoja córeczka,taki słodziutki,drowy pulpecik,kochana :tak:
aniunia a jak tam Twoja pociecha,daje syn spać :)

nisiao dziwnie ci ten gin mowi....

Skoro masz cykle 32 dniowe to wg tej metody owulacje powinnać miec 18-stego dnia cyklu.... ale to jest jak rosyjska ruletka.... bo np w tym miesiacu moze ci się zdarzyć cykl 28 dniowy i owu bedzie 14dc.... albo cykl bedziesz miała 60 dniowy i owulacja bedzie 46dnia cyklu...
nie mozna przewidziec dugości cyklu... w okresleniu owulacji bardziej moze pomoc obserwacja śluzu, tempki, szyjki i tsty owulacyjne...

reklama
Karola jaka śliczna Twoja Ala, nie mogę sie napatrzeć

Nisiao ja w 1cyklu po # przed owulacją plamiłam ok 6 dni, mozna nawet powiedzieć że było małe krwawienie, pod konieć zamiast krwi było coraz więcej śluzu płodnego, natomiast w tym cyklu w którym zaszłam trwało to aż 10 dni, czy to normalne nie wiem, po tyg zaczęłam sie stresować i miałąm dzwonić do gina ale zaczął sie pojawiać śluz i 13 dni póżniej były II, więc trzymam kciuki i owocnych staranek

Do góry