reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziewczyny wczoraj zmierzyłam tempkę spadła więc nawet nie robiłam testu a popołudniu odwiedził mnie @....:-:)-(ja wiem ze poki pozadnie nie odpuszczę i psychicznie przestanę się nakręcać to zajdę.Jak nie myslalam i podjelismy decyzje o drugim to zaszłam w pierwszym cyklu bo się nie katowałam.... dziekuje za kciuczki;-)plenitude więc kolejny cykl przed nami;-);-)
Pozdrawiam was wszystkie :*:*:*::**:*:*:*:*:*:***:*:*

reklama
bett, jednak okresu nie dostałam, ciągniemy dalej ten cykl... dzis 21d.c. zobaczymy ile pociągniemy dalej.

Plenitude, angel, przykro mi, że testy nie wyszły, gorąco Wam kibcowałam w myślach.

A teraz napiszę co wiem po dzisiejszej wizycie i po telefonicznej konsultacji z moją anielską panią dr z Krakowa.

Więc tak, poszłam z wynikiem prolaktyny do miejscowej lekarki (do której chodziłam od lat i chyba przestanę), lekarka zrobila oczy po co to badanie prolaktyny zrobiłam i co ono wogóle nam mówi?! o_O Szok! No więc wytłumaczyłam co mówi i o ile przekraczam normę na czczo i ile po obciążeniu. Lekarka twierdzi, że "wysoka prolaktyna nie powoduje poronień". Zonk nr2! Ona nic z tym nie zrobi. Tu utwierdziłam sie w przekonaniu, że z jej usług już nie skorzystam -.-'

Zadzwoniłam do dr z Krakowa, skonsultowała mnie telefonicznie, poprosiła o podanie wyników i norm. Powiedziała, że w takim razie ten wynik zmienia postać rzeczy i kierunek naszego leczenia, że zaczynam brać Bromergon (1 na noc dopochwowo, żeby wymiotów nie było jak przy zastosowaniu doustnym), recepta juz do mnie leci za pomocą mojej cioci, cobym do Krakowa po nią specjalnie nie musiała lecieć. Da się? Da się!

Niech mnie ktoś oświeci: 2 lekarzy, 2 opinie. Gdybym nie trafiła na moją anielska dr w Krakowie, żyłabym nadal w przekonaniu że "tak się zdarza". Widać są lekarze którzy do zawodu sie nie nadają, albo sie dawno wypalili bo w poważaniu mają wyniki pacjenta i jakąkolwiek reakcję. I są tacy co kojarzą fakty i zlecają jednak leczenie. Jak zajdę i donoszę ciąże, to chyba pani dr z Krakowa pomnik własnoręcznie wymuruje!

Trzymajcie za mnie kciuki żeby ten bromergon podziałał :)

As - czy to znaczy że jesteś przeciwniczką szczepionek? pytam, bo się ostatnio zbieram do tego żeby trochę poczytać o tych szczepionkach, rodzajach itd. dlatego wszelkie rady mile widziane :-)
Ameritum - niestety trafić na dobrego lekarza to więcej niż połowa sukcesu. ja się swojego trzymam pazurami pomimo tego że do tanich nie należy...
Plenitude, Angel - szkoda... :-:)-:)-( fluidki specjalnie dla Was ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

As 76 masz rację z tymi dziećmi, kochamy je nad życie i to jest najważniejsze!! Nerwy są i będą, kwestia jak sobie z nimi radzić, tak, by nie mieć potem pretensji do samej siebie..

Z Małym też masz ciekawe życie :-) wiem plus minus, co to Zespół Aspergera, mój kuzyn też ma go zdiagnozowanego, ma teraz jakoś 18 lat.
Cierpliwość to u Ciebie podstawa chyba, prawda? :-)

Hej Dziewczyny, chyba mamy to!
Moja prolaktyna z poniedziałku wynosi 56.36ng/ml podczas, gdy norma to 5.18-26.53
a po obciążeniu wynosi aż 329.02ng/ml

Lece do lekarki po cos na zbicie dziada...
i co lekarka powiedziała? rozumiem, że prolaktyna też może odpowiadać za poronienia? kiedy takie badanie się wykonuje? tzn w jakimś konkretnym dniu cyklu? jak wygląda? ile kosztuje? 1500 pytań :zawstydzona/y::-D teraz dopiero doczytałam Twojego następnego posta :-) świetnie, że trafiłaś na kompetentnego lekarza!! oby to leczenie pomogło i żebyś szybko zaszła w ciążę :-)

aniii dziękuję!! jesteśmy tylko ludźmi, to fakt, tylko potem te pretensje do samej siebie, że krzyknęłam, że się wkurzyłam, pociągnęłam za ubranie jak np. nie chciał czegoś tam zrobić, albo zrobił własnie coś złego... ehhh
na szczęscie nie ma u mnie bicia, ciężkiego szarpania, choć nawet tego szarpnięcia za ubranie nie powinno być w ogóle... niskie poczucie wartości to tak w ogóle moje drugie imię, troszkę przez wychowanie, dlatego staram się, jak mogę, by Tymon w siebie wierzył...

angel_ następny cykl jest na pewno Twój :-) mocno w to wierzę :-D

Mam wyniki z tych przeciwciał antykardiolipinowych, wyniki z Igg i Igm są poniżej 1, wynik ujemny poniżej 12, więc jest chyba powód do radości :-) choć przyczynę chciałabym znaleźć, wolałabym mieć jakiegoś bakcyla po prostu, by móc go spokojnie wybić jakimś antybiotykiem i tyle.
Jutro tarczycę idę zbadać i ok 11 mam wizytę u jakiejś lekarki w osiedlowej przychodni, ale na NFZ, zobaczymy kto zacz :confused:

jak z pogodą u Was? Katowice zachmurzone i pada:baffled:

jakie są Wasze doświadczenia odnośnie prolaktyny? warto, żebym np jutro ją zrobiła?

Ostatnia edycja:
Witam

Ameritum super,ze trafilas na dobrego lekarza,to bardzo wazne,aby nikt nie traktowal naszych obaw jako czegos nierozsadnego.Twoje wyniki jak najbardziej pokazuja,ze prolaktyne trzeba leczyc.U mnie tez okazalo sie,ze prolaktyna stresowa jest przeszlo 20 razy wieksza od normy.Na szczescie moj lekarz zareagowal natychmiast,rowniez dostalam bromergon ale dosustny.O skutkach ubocznych mozna by pisac epopeje,prawdziwe swinstwo ,ktore strasznie utrudnialo mi
prawidlowe funkcjonowanie,ale....Od pierwszego miesiaca leczenia wyniki byly coraz lepsze,bralam to ok.2-3 miesiecy.Potem wszystko wrocilo do normy,choc lekarz kazal brac jeszcze jakis czas,chyba ze wczesniej zajde w ciaze.Tak tez sie stalo.:tak:Mam nadzieje,ze u Ciebie rowniez wszystko szybko wroci do normy.

Loi nie pamietam dokladnie w jakim czasie trzeba zbadac prolaktyne,ale jezeli cos znajde to dam znac.Warto ja badac,wysoka prolaktyna powoduje nierozwijanie sie cialka zoltego,a przeciez bez tego ani rusz.

Plenitude - widze, że u Ciebie też nic... Czyli wiesz już co u mnie. Co tu dużo mówić... ech

początek 2 razy dziennie clostylbegyt, ovitrelle, 3 dni przed owulacja encorton, potem ostre misiakowanie, potem 3 razy dziennei luteina po język, 2x2 wpychana luteina.... 26 Beta HCG - wynik mniej niż 1,20....
Bylam na 90 % pewna, że jestem w ciąży. Obie piersi mnie bolały, były inne, 2 razy zakręciło mi się w głowie. Temperatura wyższa - mam 37,2 ; 37,3 a nie jestem chora, jak wpychałam luteinę to szyjka macicy była inna niż we wcześniejszym cyklu -to tak naprawdę dało mi nadzieję. Mam anwet taki sam nerwoból jak w pierwszej ciąży. Ale teraz to wszystko wiem, że to moje nakręcenie. Ale jestem wściekła na tę szyjkę bo ona dała mi nadzieję, bo jest inna. A jak jest inna to znaczy, że musi być ciąża bo miesiąc temu nie było. Reszta objawów sama się pojawiła. Wynik betki to jak obuchem w łeb

Okres mam niby dostać w niedzielę, ale mierzę temp jak się będzie utrzymywać i nei bedzie @ to zrobietest sikany. Ale jak beta wyszła dramatycznia niska to test jest bez szans. Chociaż jak same wiecie nadzieja umiera ostatnia. Ale umiera.
Dziś zaczęłam czytać o adopcji. Podobno to strasznie długo trwa więc moze warto już się rozglądnąć.

Dziewczyny jaka jest szyjka macicy w początkowej ciąży? Twarda, zamknięta, rozpulchniona, nisko, wysoko. Chciałam net przeczepać ale jest tysiące opini. Jak wy macie? ( pytam ciężarne :))

no cóż tu tak cicho? ;)

plenitude, angel, posyłam Wam internetowo słoiczki ze swojskimi jabłuszkami, wczoraj robiłam :)

u nas wszystko dobrze, z nowości to tyle, że pies mi, przepraszam, narzygał na kanapę :D ale cwana jest, bo na oparcie i czuliśmy coś, ale nie mogliśmy zlokalizować ;)

odn wieku, bo przypomniało mi się, że kiedyś o tym mówiłyście - ja 26, mój rysiek 29 ;)

pozdrawiam :)

reklama
no cisza dziś rzeczywiście, czyżbyście przez pogodę posnęły?:confused::happy2:

Loi nie pamietam dokladnie w jakim czasie trzeba zbadac prolaktyne,ale jezeli cos znajde to dam znac.Warto ja badac,wysoka prolaktyna powoduje nierozwijanie sie cialka zoltego,a przeciez bez tego ani rusz.
bo ja to jestem tak napalona, że już jutro bym poszła robić :-D:zawstydzona/y::baffled:TAK BARDZO BYM CHCIAŁA, by już coś się dziać zaczęło

duncus ja niestety badać szyjki nie potrafię, więc Ci w tej kwestii nie pomogę, co do objawów, to może są inne, ponieważ bierzesz dużą ilość leków, sama nie wiem..
Beta na tę chwilę rzeczywiście niska, ale jak sama mówisz, masz jeszcze parę dni czekania, a mnie raz babka wyśmiała w laboratorium, jak jej powiedziałam, że mam 14 dni po owu, więc dopiero spodziewam się okresu, kazała przyjść dopiero, jak mi się tydz będzie spóźniać, bo raz mieli taką pacjentkę, która dopiero po 10 dniach miała odpowiednio podwyższoną betę, więc tak jak mówisz, wierzyć trzeba :-) nadzieja umiera ostatnia :-) estem z Tobą i trzymam kciuki :)

kasia2508 tempka ładnie rośnie, no no :-):-) &&&&&

mój Bartek pojechał na rolki, nightskateing mamy dziś, Tymon przeżywa, że prześpi, bo chce zobaczyć, jak Tata jedzie, bo przejeżdzają obok naszego bloku :-)
ja czekam na gesslerową :happy2: popijając miętę, bo mi nieziemsko niedobrze:baffled::baffled::baffled:

Do góry