reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Plenitude podziwiam cierpliwość J ja cierpię na niemalże całkowity jej brakJ trzymam z całej siły kciuki za jutrzejsze testowanie J
Loi - Tak, staramy się w tym cyklu. Od poronienia do @ minęło 32 dni, a od 6 nowy cykl. Nie ma przeciwwskazań, bo wszystko jest ok, badania wyszły dobrze :) Może uda się coś zdziałać :)
aaaaa, cudownie J też mocno mocno wierzę, że się uda i niedługo pokażesz nam test z II J
Zazdroszczę J że jesteście już na tym etapie, ja już tak bardzo chciałabym moć się starać J
As 76 rzeczywiście, rewelacyjne zdjęcie i wspaniałe dziewczyny, gratuluję takich dzieci J a co Ty, przepraszam, ze zapytam, o 4 nad ranem robisz? J
martussia2203 dziękuję, też tak właśnie myślałam, że to będzie pierwszy dzień cyklu J i tego się trzymam
aniii dziękuję serdecznie!! Mam nadzieję, że czas będzie dla mnie miły i szybko będzie „leciał” :D ale i tak obstawiam, że starania to najwcześniej, najwcześniej w listopadzie/grudniu

anilek77 wspaniale, że zaczynacie J ale się cieszę z Wami i tym bardziej z dobrych wyników J trzymam kciuki zaciśnięte

mysiak a na co te zastrzyki?

Ja dziś ostatni antybiotyk wzięłam, na sobotę umówiłam się do kolejnego Gina, ponoć swietny, od razu bakteriologię robi J jak mnie nosi, niby dopiero 3 tydz leci po poronieniu, a ja już nie mam cierpliwości.. kiepsko :/
Tymon dziś do przedszkola pierwszy raz po chorobie szedł i rano biedny płakał, że nie chce, żal mi go było i tęskno do niego..
Czasami mam żal do siebie o złość do niego, o brak cierpliwości i że może dlatego Bóg/los (jak kto woli) nie daje mi kolejnego dziecka, bo dla tego jednego dobra nie jestem… wyżaliłam się, przepraszam…
Tymczasem biegnę po niego do przedszkola J pa

reklama
Loi.. te zastrzyki to clexane-przeciwzakrzepowe. jestemw sumie po 3 poronieniach i jednej ciaży donoszonej z którejk mam córke. to moja 5 ciaża i profilaktycznie dpostałąm te zastrzyki... mogą pomoc, a na 10000% nie zaszkodzą...

ide obiad robic bo za godzine po córcie mykam...

Jesteś wystarczająco dobrą mamą i nawet tak nie myśl!!!
Czasami każdemu nerwy puszczają :tak:
Wiem co mówię ,bo mam synka niepełnosprawnego i nieraz się nawet na niego złoszczę ,a to przecież nie jego wina ,że jest taki jaki jest .
A o 4 rano to byłam między karmieniami i właśnie wróciłam chyba ze spaceru z psami :-D:-D:-D:-D
Już nawet nie pamiętam ,bo noc dziś była dziwna :eek::eek::eek:
Mała wstała na cyca przed 2 i jadła prawie godzinę.
Odłożyłam ją i ona ryk podniosła,więc znów ją z łóżeczka wytargałam i znów cyc.Ryk obudził Kubusia ,więc złączył sobie tv w pokoju ,zapalił światło i bajki oglądał ,skacząc przy tym po swoim łóżku i pokrzykując w najlepsze jak to ma w zwyczaju.Młody nie spał prawie do 5 rano ,a młoda padła właśnie przed 4 chyba :-p:-p:-p:-p
Ja to mam z nimi wesoło :-D:-D:-D:-D

majra spokojnie z tym NT wszystko jest w normie i tego się trzymaj!:tak:
ja miałam taką sytuację ,ze u mnie wyszło NT3,6, stres niesamowity i łzy i pytanie co się dzieje? Wszystkie pomiary inne ok. w trakcie gdy miałam wykonywany test pappa miałam robione jeszcze raz USG i wyszło NT 3,1 wiec nadal było nieciekawe. Wyniki miałam po tygodniu i wyszło,że urodzenie dziecka z wadą jest bardzo niskie. Ale mój smutek sie nie zakończył bo dalej czemu to tak wysokie, wady niby nie ma ale być może dziecko może mieć wadę serca, bo mój starszy synek ma wadę serduszka. czekam teraz na Echo serca płodu . a wczoraj był jeden z piękniejszych dni w moim życiu, byłam na usg połówkowym i czekamy z mężem na drugiego synka, który jest zdrowym chłopczykiem!!!!!

głowa do góry będzie dobrze!!!

A oto on:
Zobacz załącznik 502395

:)

cześć dziewczątka :)

jestem już ponad godzinę w domu, mam tak plan ułożony, że i pracuję, i dom się da ogarnąć ;) piszę, żeby nie było, że nie piszę ;)

As, Twoja karolinka jest piękna, twórz dla niej dalej :) a na zdjęcie obu Twoich dziewczyn sam się uśmiech pojawia :)

Plenitude i cała reszta staraczek - mocno mocno trzymam za Was kciuki :)

ogromnie się cieszę, za wszystkie, które są już na końcu, w połowie, z też innym czasie ciąży - taaaką radość dajecie, dbajcie o swoje cuda :)

a ja osobiście taaaaaaaak mocno proszę o kciuki, modlitwę, i wszystko inne co kto ma - mam taką ładną tempkę, szkoda by było, gdyby opadła ;)

w szkole jest naprawdę fajnie. dzieci są takie prawdziwe, siebie nawzajem szanują, a nauczycieli to już w ogóle. nikt nawet nie ośmiela się nie posłuchać. szkoła malutka, wszyscy się znają - na 6 klas mamy 71 dzieci. grono pedagogiczne też ok. po trochu się z nimi poznaję, widzę kto jaki jest. wiekowo - różnie: ja, potem dziewczyna rok starsza, następna dwa, a najstarsza pani ma 57 lat. ale jest straaasznie fajnie :) tak swojsko, jak w domu. wszyscy wszystko o sobie wiedzą, o swoich rodzinach. pani dyr ma bodajże 36. nie może mieć dzieci. tak samo jak jeszcze jedna pani w jej wieku. jakoś tak przez to ciut inaczej na nie patrzę :) póki co - nikt mi nie podpadł :D

pozdrawiam, już będę pisać częściej :)

majra - Młodej po genetycznych NT wyszło 2,8! i brak NB! :( załamkę miałam,,,
po usg wyszło ryzyko 1:52 -> USG połówkowe
po PAPP-a już mniejsze, ale też duże 1:306 -> PAPP-a
miałam amnio i na szczęście testy nie potwierdziły wad -> Wyniki amnio
Więc głowa do góry, będzie DOBRZE! &&&&&&&
Ze względu na 2#, wiek i wyniki miałam amnio na NFZ, czekanie na wyniki to był najgorszy i najdłuższy okres w moim życiu moja c zagrożona, miałam i mam unikać stresów, a tu takie coś Nam się przytrafiło,,,
Ale,,ważne, że już ok

&&&&&&& dla potrzebujących &&&&&&&

Lenka - babo! ciesz się zdrowym dzidziulkiem! jeśli lekarz mówi że ta konsultacja to tylko formalność to mu uwierz. Twoje nerwy nic dobrego nie dadzą. ja wierzę, że wszystko będzie dobrze &&&&&&&&&&&&&
Mysiak - jeśli bierzesz Clexane profilaktycznie to bardzo możliwe że w połowie ciąży lekarz będzie chciał go odstawić - u mnie tak było
Kwiatuszku - super, że wszystko dobrze, oby tak dalej &&&&&&&&&&&&&&
IZW - jak poszło mężowi na rozmowie? trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&
Loi - nawet tak nie myśl... nasze poronienia to nie jest kara dla nas, nie szukaj dla siebie pokuty
Martusionek - śliczny maluch, cieszę się bardzo że wszystko na wizycie w porządku. teraz już z górki :tak:
Kasia - masz ode mnie mega mocne zapocone kciukasy żeby nie spadła &&&&&&&&&&&&& cieszę się bardzo że w pracy Ci się tak podoba. może te pozytywne emocje zaowocują fasolinką?

reklama
Loi.. te zastrzyki to clexane-przeciwzakrzepowe. jestemw sumie po 3 poronieniach i jednej ciaży donoszonej z którejk mam córke. to moja 5 ciaża i profilaktycznie dpostałąm te zastrzyki... mogą pomoc, a na 10000% nie zaszkodzą...
a masz problemy z krzepliwością, że zlecono Ci te zastrzyki? Czy dostałaś tak dla świętego spokoju?
Ja też jestem po 3 poronieniach, a ciąże były 4, pierwsza zakończona wielkim już 5letnim sukcesem J
Jesteś wystarczająco dobrą mamą i nawet tak nie myśl!!!
Czasami każdemu nerwy puszczają
Wiem co mówię ,bo mam synka niepełnosprawnego i nieraz się nawet na niego złoszczę ,a to przecież nie jego wina ,że jest taki jaki jest .
A o 4 rano to byłam między karmieniami i właśnie wróciłam chyba ze spaceru z psami
Już nawet nie pamiętam ,bo noc dziś była dziwna
Mała wstała na cyca przed 2 i jadła prawie godzinę.
Odłożyłam ją i ona ryk podniosła,więc znów ją z łóżeczka wytargałam i znów cyc.Ryk obudził Kubusia ,więc złączył sobie tv w pokoju ,zapalił światło i bajki oglądał ,skacząc przy tym po swoim łóżku i pokrzykując w najlepsze jak to ma w zwyczaju.Młody nie spał prawie do 5 rano ,a młoda padła właśnie przed 4 chyba
Ja to mam z nimi wesoło
dziękuję AS J rzeczywiście miałaś ciekawą noc, pomieszanie z poplątaniem, hahaha
Dziękuję, że tak mówisz o byciu mamą.. chyba zbyt szybko się jednak denerwuję, krzyknę na niego, a potem mi głupio, nie mówiąc już o tym, jak mi się zdarzy go np.szarpnąć… ehhhh szkoda słów…
A co jest Twojemu synkowi? Jaki to rodzaj niepełnosprawności? Jeśli mogę zapytać?

martusionek gratuluję zdrówego syneczka J oby tak dalej J

kasia2508 mocno mocno trzymam kciuki za Tempkę J niech się pięknie utrzymuje wysoka J

Loi - nawet tak nie myśl... nasze poronienia to nie jest kara dla nas, nie szukaj dla siebie pokuty
ehhh czasami po prostu w momencie słabości i takie myśli mam, a kocham mojego synka nad życie i nawet mam wrażenie, że to ostatnie poronienie jeszcze bardziej zbliżyło mnie do niego..

Spontanicznie idę na badania pod kątem zespołu antyfosfolipidowego (zrobię antykardiolipinowe przeciwciała) i pod kątem czynności tarczycy. Wystarczy TSH i T3? Tak na pierwszą diagnozę? W sobotę ide do tego nowego Gina, więc chce już przyjść z czymś J już nie mogę się doczekać :D :D
Biegnę na badania, do potem

Do góry