reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Caffe_latte, jestem z Tobą, straciłam kruszynkę dzień wcześniej 7.09. ale twoja tragedia jest większa 19 tydzień to już za półmetkiem. Przytulam gorąco.

Gatto, jak już po operacji rana sie zagoi, kup sobie w aptece krem na blizny CEPAN (ok. 15zł). Ja nim smarowałam blizny po przecięciu na przedramieniu i teraz mam gladką skórę, nie został żaden ślad. Krem trochę zajeżdża cebulą ;p
U mojej mamy 11 lat po operacji tarczycy blizna ma 5-6cm i bardziej przypomina zmarszczkę na szyji u starszej kobiety niż bliznę. Jest cieniuteńka. Wiele zależy od lekarza, jeśli zrobi małe nacięcie i ładnie zeszyje nie ma śladu, jesli jest wygodny to tnie ile mozna i szrama jest spora.
Mama mi opowiadała jak leżała z innymi kobietami po tarczycy na sali to niektore miały cięcie jakby je ktoś poderżnął (ale to też może mieć związek z wielkością nowotworu). Szczęściem mama trafiła na dobrego chirurga :)
Natomiast z tego co mi mama opowiadała faktycznie rana goi sie dość długo i tak jak pisze martussia2203 trochę ciagnie przy jedzeniu,piciu, nie daj boże kaszlnąć. Pocieszę ,że po wycięciu migdałków u dorosłego jest podobnie. Na początku cięzko przełknać slinę ^^

Ameritum dzieki:tak:jesli tutaj nie dadza mi jakiejs dobrej masci to poprosze mame, zeby mi przyslala ta o ktorej piszesz, juz sobie zanotowalam. Z jedzeniem faktycznie moze byc problem, a ja musze sie jesc bo mam lokatora;-)pewnie jakies zupy bede musiala, choc ich nie lubie:shocked2:

Anniunia - brawo, brawo, brawo!!!!!! A tyle się namarudziłaś i nadenerwowałaś a tu już Tobiaszek na świecie, jupiiiiii ale się cieszę.

Cafe Late witaj, przykro mi ze Cię spotkało to nieszczescie. mam nadzieję że w naszym gronie poczujesz się o wiele lepiej...przytulam.
Bett u nas będzie Hania, dzięki ze się podpytałaś o nasze dolegliwości...dobrze że z Twoim Maluchem i szyjką wszystko ok. cieszę się przeogromnie. całuski
As o rany jaka piękna ksieżniczka. ależ masz talent dziewczyno, chciałabym umieć tak dziergac....no cuda przecudne... co do cc pytałam o to, czy potrzebne są pieluchy do połogu, czy dołem leci tak samo jak przy normalnym porodzie? a może wystarczą zwykle podpaski???
Martusia dziękuję, czuję się dobrze, ociezale ale dobrze...
Tak samo leci jak po sn.:tak::tak:

Jestem już po pracy .... i z pięknymi wieściami :-)

Rozmawiałam z Aniunią , od rana jest mamą Tobiasza , waga ok 2500 , 51 cm , 10 punktów . Wszystko dobrze przebiegło , oboje czują się świetnie , Aniunia dziękuje za wsparcie z Waszej strony . Odzwie się jak wrócą ze szpitala .
MEGA GRATULACJE !!!!!!

Witam nowe mamy i zapalam światełka (*)(*) (*)

Dzięki dziewczyny za pochwały mojej księżniczki :-D:-D:-D:-D

ANIUNNIA OGROMNE GRATULACJE!! Trzymajcie się zdrowo!! :-):-)

Gatto o niebo lepsza od Cepanu jest maść Contractubex! I nie śmierdzi cebulą tak jak cepan :-p Kochana a tak z ciekawości miałaś już kiedyś jakąs operację? Pod całkowitą narkozą?? Chodzi mi o to jak reagujesz właśnie na narkozę. A co do jedzenia po operacji to głównie kisiele, budynie, wszystko płynne lub półpłynne :-)

Witajcie kochane.
Za wszystkie potrzebujące nieustanne kciuki trzymam.&&&&&&&&&&&&&&&&

Moja dama dziś w nocy budziła się kilka razy i miałam w sumie nockę zarwaną ,ale nie ma tego złego...
Jak nie spałam to przynajmniej czapkę jej zrobiłam .:-D:-D
Jak się model obudzi to założę na łepetynkę i fotkę zrobię.:tak::-):-)

reklama
Aniunnia, BRAWO!!
Martussia, wole Cepan. Uzywalam i Contractubexu (to zel), ale cala zabawa polega na tym, zeby aplikujac lek na blizne, masowac ja conajmniej 5 minut z kazdym razem. Cepan jest do tego lepszy - bardziej tlusty, daje poslizg i pozwala spokojnie ten masaz robic. Zel wysycha i masowanie staje sie delikatnie mowiac niekomfortowe. Lekki smrodek wydzielany przez Cepan jakos mnie nie zrazal, mimo ze blizne mam pod okiem i na powiekach. Gorzej jak sie specyfik do oka dostal, co sie zdarzalo bo ciezko rozprowadzic masc po gornej powiece, kaciku i ponizej oka, bez mazniecia gdzie nie trzeba. W sumie po roku stosowania w miare regularnego, na powiece i w kaciku nie ma sladu, pod okiem niestety jest, ale to byla wydarta rana, przez ktora bylo widac przeg oczodolu. :-)

No i chyba jednak d.. bo po nocy znow jakies ciapki. Plamie, tylko nie zywa krwia. Za cholere tego nie rozumiem.

Do góry