reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Majra, cos za wczesnie na bunt... Poza tym zamiast jesc normalnie co 3h, on przez to plucie potrafi odpuscic posilek i jesc np. 4x dziennie. Przesada.
Martussia, lekarz o tym wie, prawda? Cos z tym robi? Sprobuj przyspieszyc wizyte u endokrynologa...

reklama
martusia wlasnie sprawdzilam swoj wynik bety ktory robilam w 5 tyg i u mnie wynosił 291 wiec bardzo zblizony do twojego:tak: zalezy jaka dokladnie jest wielkosc twojej ciazy plus,minus kilka dni,a beta o kilka cyferek wieksza badz nizasza.wg mnie jest w sam raz:tak: kłaczek za 15 lat tez powiesz,ze mogłby z buntem poczekac albo wogole sie nie buntowac:-D a u nas znowu skwar:crazy:.anii no wlasnie to jest to przez co ja przechodze od samego poczatq ciazy...teraz to moge juz wychodzic z domu,ale co mi po tym jak jest taki upał,a mnie sie w głowie kreci i boje sie,ze gdzies fikne na ulicy wiec siedze w domu.cały wekeend bylam praktycznie sama,bo maz pracował.teraz w tym tyg zaczyna mu sie urlop 3 tyg wiec nie bede sama.kochana,ale dla malenstwa trzeba sie poswiecic.a z mała nie mozesz np wyjsc gdzies kolo domu jesli macie plac zabaw? ona by sie bawila a ty np na ławce bys sobie siedziala? chyba,ze nie macie takiej mozliwosci.kobietka:szok::-D no to niezle,niezle...dalas mu popalic:laugh2: az chlop pojechal zeby cie z przyczajaki obserwowac.ale dobrze,ze sie pogodziliscie.

Martussia mnie endo tez kazal podwyzszyc dawke od momentu, kiedy sie dowiedzialam o ciazy. Sprobuj zadzwonic, choc 9-ty to juz za tydzien. Przede wszystkim sprobuj sie uspoic i nie wariowac, lez ladnie w domu z nogami w gorze i oddychaj gleboko!! Nerwami nic nie wskorasz. Trzymam kciuki za powodzenie akcji dzidzius!!

Martussia - nie da się w ogóle nie denerwować, ale postaraj się tak trochę od tego odciąć bo i tak nie masz na nic wpływu. co do upałów to jak jestem w domu to włączam sobie wiatrak, w weekend byliśmy u koleżanki na działce to się co chwilę polewałam zimną wodą. jakoś daję radę chociaż czuję że mam nogi trochę spuchnięte i takie ociężałe. ogólnie wszystkie dolegliwości ciążowe na czele z rosnącym brzuchem mnie bardzo cieszą. mój mąż wie że jak chce mi teraz powiedzieć komplement to najlepiej powiedzieć że mam duży brzuch :-) a Ciebie senność już dopada? mdłości? dopiero doczytałam o tej tarczycy... niestety się na tym nie znam ale też mi się wydawało tak jak Majra pisze że w ciąży rośnie... mnie ostatnio mój lekarz opieprzył jak próbowałam samodzielnie interpretować swoje wyniki badań i powiedział że dla ciężarnych są zupełnie inne normy, więc postaraj się nie denerwować i skontaktować telefonicznie z lekarzem

Bett co do dolegliwości ciążowych to mega senność ból sutków i niestety okropny ból krzyża! Mdłości miałam tylko raz jak przez przypadek kawy się napiłam bo myślałam że to herbata :-)

Dzięki dziewczyny za pomoc;* Kochane jesteście;* Od razu dzięki Wam lżej na serduchu! A co do tego że tsh w ciązy rośnie wiem z pierwszej ciąży niestety!

Kobietka mam dawkę Euthyroxu 175, a jestem po strumektomii tarczycy;/

Karola dziękuje!!!;*:*:*:*:* Zę chciało Ci się pofatygować by sprawdzić dla mnie betkę;*:*

Jutro chyba zadzwonię do endo niech mi powie jak mam w tej sytuacji postąpić!!

Ostatnia edycja:
Jezukolczasty... Prawa dolna jedynka. Juz wiem czemu nie je, czemu glamie ciagle, miele jezykiem po dziaslach, cieszy sie jak mu dziasla masuje. Zaczelo sie...

Witam Was wszystkie,dawno mnie tu nie było .Widzę,że u wielu z Was ,stan sie zmienił i spodziewacie się dziecka lub jakieś inne osiagniecia są.Ja miałam zabieg 11maja wykonany,potem dostałam po 40 dniach@ i dopiero teraz,dziś idę na kontrolę do ginekologa na 18.00.boję się jak nie wiem co,czy tam wszystko dobrze się zagoiło,czy cos się nie rozwinęło:( poza tym samo wspomnienie o pojściu do ginekologa i przyppomnienie sobie jak ostatnia wizyta się skończyła.Miałyście racje,czas bardzo szybko mija,już mamy lipiec,niedługo miną dwa miesiące po stracie.

Nisiao - powodzenia na wizycie. na pewno wszystko będzie dobrze. mam nadzieję że dostaniesz zielone światełko i już niedługo nie będziesz mogła się doczekać kolejnych wizyt u ginekologa. daj znać po wizycie co i jak

reklama
Nisiao, spokojnie - tym razem to tylko rutynowa kontrola i na pewno wszystko jest ok. Dostalas @ w terminie, endometrium sie zregenerowalo, bedzie cacy.
Gatto, ja juz od dluzszego czasu zagladam w dzioba Karolowi, ale nawet popuchnietych dziasel nie mial. Mordka w normie caly czas. Tyle ze jak plul jedzeniem, to czasem pomagalo posmarowanie dzioba zelem i dzis tez chcialam posmarowac i "nadzialam sie" na zebola. I tak dosc spokojnie zabkuje bo zadnych biegunek, goraczki itp. Po prostu mendowaty jest i nie bardzo chce jesc.

Do góry