reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

aniunnia a mowil Ci ktos, ze strach ma wielkie oczy?? wszystko bedzie dobrze :-) zajmij sie czyms to czas szybciej zleci i nie bedziesz sie denerwowac niepotrzebnie :-)

reklama
anii nio to dobrze,ze sie uspokoiłas.pisalam ci wczoraj o tym bolu i na mnie chyba przeszło,bo pozniej mnie w prawym boku bolało,ale u mnie to akurat jelita:baffled: dzis juz jest oki.a co do badan to jesli bedziesz w pracy to pracodawca ma obowiazek wypuscic cie na badania w czasie pracy.enya81:-( bo moja pamiec nie jest az tak pojemna i nie jestem w stanie wszystkich spamietac,ale jak zawsze wymieniam nicki to mysle kogo mi tutaj jesio brakuje i pozniej klops:-) wybaczysz mi:sorry::sorry: ????? w gorach sie bylo???? taka to ma dobrze....jak podzialacie w zime to akurat bedziesz chodzic w ciazy jak ja w upały:tak: oby sie wam udało.aniunia nie prawda.my normalnie wyszlismy z labo i pojechalismy do domu.zdazyłam sie wykapac i pojechalismy z powrotem.pierwsze słysze...kochana ja tez mam dzis wizyte;-)

Już wyjaśniam. Otóż lekarz powiedział mi, że podwyższone TSH powoduje wzrost prolaktyny. Dlatego zrezygnował z obniżania mi prolaktyny bromergonem tylko obniży mi TSH a wtedy powinna spaść też prolatynyna. Tak go przynajmniej zrozumiałam.

Jeśli chodzi o glukozę, to w labolatorium powiedzieli mi tak jak piszę Aniunnia. Trzeba siedzieć i czekać na kolejne badanie. Sama mam labolatorium obok pracy dlatego zapytałam, czy mogłabym przychodzić z pracy, bo pracy nie mam ciężkiej no ale powiedzieli mi, że absolutnie nie.

Karola, a trzeba mieć jakieś skierowanie na takie badania, że pracodawca ma obowiązek na nie puścić? Bo ja z racji tego, że chodzę prywanie nie mam skierowania tylko wypisane na kateczce jakie badania mam zrobić, bez pieczątek i tych wszystkich procedur..

Aniunnia trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-)

iliii hmm, to dziwne ale może co organizm to inny przypadek bo ja mam podwyższone TSH ale prolaktynę jak najbardziej w normie :-) a z glukozy nie puszczają, ponieważ mnie pilnowali żebym czasami nie zwymiotowała ... a wtedy chyba nici z badania :-p

Iliii ja brałam i bromergon jak miałam wysoką prolaktynę i euthyrox na tarczycę jednocześnie.. Mi lekarz nic takiego nie mówił.. A nie możesz porostu poprosić pracodawcy, że chciałabys sie zwolnic na 2 godzinki na badanie? Ja zawsze tak robiłam i nie było problemu.. Przeciez tu chodzi o nasze zdrowie..

Witajcie dziewczynki ja dziś w końcu zrobiłam to badanie tsh i czekam jak na szpilkach na wynik ,a wynik dopiero jutro jak będzie mniej niż 2 to dobrze ,a jak ponad to lecę szybko do endo ,albo może zadzwonię powiem co i jak i zapytam co robić w razie pozytywnego testu....
Iliii- może Cię zwolnią na to badanie?Powiesz ,że musisz je wykonać ,a skierowania nie masz tylko zalecenie od lekarza bo prywatnie poszłaś.

ja na dziś mam zupkę z botwinki ugotowaną więc się lenię :)
ale jaka kolejka była w laboratorium o matko z córką naczekałam się nieźle wszyscy chcieli zdążyć przed 10 żeby mieć na jutro wynik.

Kobietko zupa z botwinki :szok: nie jadłam takiej nigdy, ale jak widzę jedzenie to mi się odechciewa :-D chyba te leki tak działają razem z pogodą ...
a co do wyników będzie dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry