reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

aniunnia a mowil Ci ktos, ze strach ma wielkie oczy?? wszystko bedzie dobrze :-) zajmij sie czyms to czas szybciej zleci i nie bedziesz sie denerwowac niepotrzebnie :-)

reklama
anii nio to dobrze,ze sie uspokoiłas.pisalam ci wczoraj o tym bolu i na mnie chyba przeszło,bo pozniej mnie w prawym boku bolało,ale u mnie to akurat jelita:baffled: dzis juz jest oki.a co do badan to jesli bedziesz w pracy to pracodawca ma obowiazek wypuscic cie na badania w czasie pracy.enya81:-( bo moja pamiec nie jest az tak pojemna i nie jestem w stanie wszystkich spamietac,ale jak zawsze wymieniam nicki to mysle kogo mi tutaj jesio brakuje i pozniej klops:-) wybaczysz mi:sorry::sorry: ????? w gorach sie bylo???? taka to ma dobrze....jak podzialacie w zime to akurat bedziesz chodzic w ciazy jak ja w upały:tak: oby sie wam udało.aniunia nie prawda.my normalnie wyszlismy z labo i pojechalismy do domu.zdazyłam sie wykapac i pojechalismy z powrotem.pierwsze słysze...kochana ja tez mam dzis wizyte;-)

Już wyjaśniam. Otóż lekarz powiedział mi, że podwyższone TSH powoduje wzrost prolaktyny. Dlatego zrezygnował z obniżania mi prolaktyny bromergonem tylko obniży mi TSH a wtedy powinna spaść też prolatynyna. Tak go przynajmniej zrozumiałam.

Jeśli chodzi o glukozę, to w labolatorium powiedzieli mi tak jak piszę Aniunnia. Trzeba siedzieć i czekać na kolejne badanie. Sama mam labolatorium obok pracy dlatego zapytałam, czy mogłabym przychodzić z pracy, bo pracy nie mam ciężkiej no ale powiedzieli mi, że absolutnie nie.

Karola, a trzeba mieć jakieś skierowanie na takie badania, że pracodawca ma obowiązek na nie puścić? Bo ja z racji tego, że chodzę prywanie nie mam skierowania tylko wypisane na kateczce jakie badania mam zrobić, bez pieczątek i tych wszystkich procedur..

Aniunnia trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-)

iliii hmm, to dziwne ale może co organizm to inny przypadek bo ja mam podwyższone TSH ale prolaktynę jak najbardziej w normie :-) a z glukozy nie puszczają, ponieważ mnie pilnowali żebym czasami nie zwymiotowała ... a wtedy chyba nici z badania :-p

Iliii ja brałam i bromergon jak miałam wysoką prolaktynę i euthyrox na tarczycę jednocześnie.. Mi lekarz nic takiego nie mówił.. A nie możesz porostu poprosić pracodawcy, że chciałabys sie zwolnic na 2 godzinki na badanie? Ja zawsze tak robiłam i nie było problemu.. Przeciez tu chodzi o nasze zdrowie..

Witajcie dziewczynki ja dziś w końcu zrobiłam to badanie tsh i czekam jak na szpilkach na wynik ,a wynik dopiero jutro jak będzie mniej niż 2 to dobrze ,a jak ponad to lecę szybko do endo ,albo może zadzwonię powiem co i jak i zapytam co robić w razie pozytywnego testu....
Iliii- może Cię zwolnią na to badanie?Powiesz ,że musisz je wykonać ,a skierowania nie masz tylko zalecenie od lekarza bo prywatnie poszłaś.

ja na dziś mam zupkę z botwinki ugotowaną więc się lenię :)
ale jaka kolejka była w laboratorium o matko z córką naczekałam się nieźle wszyscy chcieli zdążyć przed 10 żeby mieć na jutro wynik.

Kobietko zupa z botwinki :szok: nie jadłam takiej nigdy, ale jak widzę jedzenie to mi się odechciewa :-D chyba te leki tak działają razem z pogodą ...
a co do wyników będzie dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry