reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

to faktycznie super sie dobraliscie:) ja tez nigdy nie pieklam ale ostatnio sprobowalam i powiem ze ciasto wyszlo super:-)
dzisiaj zrobie murzynka i sernik.Jeszcze moge ci doradzic Vagical galka dopochwowa sa super nieuczulaja i po dniu juz jest poprawa.Tylko dzisiaj moze byc problem zakupieniem,chyba ze u ciebie apteka jest normalnie otwarta.

reklama
U nas jest jedna apteka otwarta nawet w Święta może się przejdę i kupię to sobie dzięki:)
a teraz już uciekam nacieszyć się mężem , pozdrawiam i do napisania :*

Kobietka 22 widzę że mamy taki sam problem. Wybiore się chyba do apteki całodobowej żeby mi coś poradzili... Ja się strasznie boję bo w niedziele miałam owulacje i się staraliśmy z mężem o bobaska. Nie chce powtarzać tego wszystkiego jeszcze raz. Ostatnio jak byłam w ciąży to też miałam infekcje:-(

witam swiatecznie.nio my juz po swiecace.pogoda do bani zimno,wietrznie i pochmurno...gdzie ta wiosna????? w drodze powrotnej zakupilam sobie ciasto do kawusi-inki oczywiscie,bo ja bez talencie w pieczeniu wiec musze zakupic,obiadek zrobiłam obezarłam sie jak swinka i teraz odpoczywam,ale zaraz bede wcinac ciacho:-) dzis od rana znowu wymiotowałam i nie wiem czy znowu nie bede musiala sobie zakupic mamarinu,bo to juz kolejny dzien a raczej poranek w ktorym wymiotuje:dry:,ale jak to mowi moj gin silne wymioty oznaczaja,ze ciaza jest silna i rozwija sie prawidłowo-ogolnie wymioty,wiec sie mecze dla dobra malenstwa.

hona kochana ja tez mialam taki moment na bb,ze musialam sobie zrobic przerwe,nie moglam czytac tego wszystkiego.balam sie,ze od takich negatywnych emocji moze mi sie cos stac,ale nie moglam wytrzymac bez wiadomosci od was i wrocilam.niestety taki watek,ze raz jest lepiej,a raz gorzej...ale jedna drugiej daje nadzieje.Jolka dzidziolek przecudowny:tak: kobietka,kwiatuszek na takie infekcje wlasnie rumianek,kora debu bardzo dobra sama stosowałam jak mnie piekło i jesio jest taki lek gynazol w takiej strzykawce duzej i sie aplikuje do srodka jakby sobie tampona wkladac na upławy,grzybice itd genialne.

Kwiatuszku- ja też miałam w ciąży infekcje , nie martw się na zapas jeśli się udało to jeszcze jest wcześnie i można zareagować :tak:.
Karola- dzięki za radę ja właśnie zjadłam z M obiadek i chyba się przejdę do apteki coś kupić na te moje dolegliwości ,ale głupio mi będzie wytłumaczyć o co mi chodzi :zawstydzona/y:.
Dziś zrobiłam rybkę na ostro z przyprawą na grilla i chili pychotka :-p,a jutro na śniadanko biała kiełbaska i jajeczka w majonezie ,a potem na obiadek jedziemy o taty , mieliśmy jechać do babci ,ale ona ma już wystarczająco dużo gości więc nie będziemy się pchać tam jeszcze my.
Normalnie BB to mój nałóg jest teraz zamiast palić siedzę na bb miałam już wyłączyć komputer ,ale M szukał jeszcze jak zrobić lukier do keksu i tak sobie ten laptop chodzi to sobie myślę ,a wejdę na bb zobaczę co tam dziewczynki naskrobały:)

Byłam w aptece. Kupiłam jakieś globulki, tamtum rosa i korę dębu. Krem do smarowania mam. I tak się zastanawiam, że na razie tych tabletek nie będę brała. Zobaczymy co będzie po korze.
Ja mam dzisiaj wziąć w kościele pod opiekę mojego bratanka . Normalnie diabeł wcielony:tak::szok::tak:
Przed chwilą dzwoniła do mnie siostrzenica ta co jest w ciąży. Dziewczyny jak ciężko było mi od niej odebrać tel... Słuchać jak tam u niej fajnie, jak jej brzuszek rośnie itp. Wszystko do mnie wróciło z podwójną siłą. Przepraszam że Was tak męczę w święta. Ale tylko Wam mogę o tym powiedzieć bo inni pomyślą sobie że jestem wredna, że panikuję itp. itd.

kobietko,ale czemu ma byc ci głupio????? przeciez w aptece tez pracuja kobiety,a pozatym dzis ani jutro i tak sie nie dostaniesz do gina wiec musisz sobie sama radzic...dobrze bedzie...kwiatuszku ja stosowalam kore debu i mnie bardzo pomoglo.po 3podmyciach juz nic mnie nie pieklo,ale podmywalam sie troche dluzej tym tak na wszelki wypadek ok 2 dni chyba nie całych...

a my podziwialismy z balkonu samolot pasazerski,bo mial cwiczenia i musial zrobic 8 okrazen nad naszym miastem i tak nisko nad blokami latał fajnie to wygladalo,a ze my na 4 p mieszkamy to juz wogole mega widocznosc.a mnie kochane pobolewa lewa strona tak jakby jajnik,ciagnie przed tem troche z prawej mnie lapało,ale teraz z lewej dosc konkretnie i czasem tak mi promieiuje na srodek.czy mysliscie,ze to od rozciagania???

Kobietki Wy to takie aktywne jesteście, a ja nie mogę nadrobić ;)

Czarna cieszę się, że Twój luby zdecydował się na potomka, u nas było na odwrót

Anulka przyjezdna ślązaczka, urodzona jestem na podlasiu ;)
A z kasą na zakupy to koszmar, jak idziemy na zakupy to takie większę i min. 200 na potrzebne rzeczy się wydaje...

Dopisuję się do piwkowania - w moim wypadku do sokowania ;). Ja tam bezalkoholowa jestem ;)

Lenko bardzo Ci współczuję i zapalam światełko dla Twoich Aniołków. Jak Cię Twój mężczyzna naprawdę kocha to nie odejdzie, takie sytuacje przybliżają do siebie.

Kłaczek słodziuchny ten Karolek

Angel pani z apteki powiedz, że g...o ją to obchodzi :D. Wścibskie babsko

Gatto ja się nie maluję - no może z parę razy w roku. Ciekawa jestem kiedy dostanę uczuclenia od pudru, który nie wiem od kiedy mam i od cieni do oczu.
Jak mnie zacznie straszyć lustro to zacznę się malować.

Melduję, że posprzątane, pomyte, ugotowane, jeszcze tylko mięcho upiec, ale musi się odmrozić, albo szybciej nim rzucę o ścianę - kuchania jeszcze nie wyremontowana to czmuby nie ulżyć sobie ;)
Ciacho zrobione :D

A moja mózgownica na pełnych obrotach zastanawia się coby tu jeszcze zrobić :)))

Niektóre z Was to takie humorki mają, że szok :) bardzo fajnie, bo mi go brak. My się dobraliśmy z moim M tak, że on ma nadmiar poczucia humoru, a ja niedomiar - i jest równowaga w przyrodzie. A ja to jestem specyficzna :). Niedostępna jak głębiny mórz i wzbudzam ciekawość i respekt - to ostatnie przydaje mi się w pracy :D...

Część dalsza jutro.

Pozdrowionka dla wszystkich babeczek - bez wyjątku.

„Jak ktoś jajko z miłości dzieli, tak jak trzeba,
Tego nawet jajko prowadzi do nieba”
Ks. Jan Twardowski
Niech nadchodzące Święta Wielkanocne
wypełnią się rodzinnym ciepłem,
wiosennym optymizmem i prawdziwą radością,
a we Wszystkich sercach zagości
wiara, miłość i pokój.
Wesołych Świąt oraz wszystkiego co najlepsze...

jajko.jpg

reklama
no i ja musialam odwiedzic apteke 24h po nospe...te klucia nie dawaly mi spokoju wzielam 2 nospy,ale kłuje nadal:no: i ciagnie niemiłosiernie...leze juz w lozku i czuje sie fatalnie...w dodatq kreci mi sie w glowie i wszystko wiruje...:no: troche sie martwie...weszlam dzis na wrzesniowki,mialam napisac,ale jakos nie dalam rady...nie znam nickow i jakos tak obco...tu i na wiesciach sami swoi:tak: i niech tak zostanie

Do góry