reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzięki Lilijana, ąz się lżej zrobiło. Dobrze, że już wszystko u As w porządku, naprawdę chyba wszystkie byłyśmy zestresowane tąs sytuacją. Ale już dobrze :-)

reklama
Witajcie
IZW - trzymaj się kochana przytulam:*
Cieszę się ,że z As już lepiej:tak:
ja byłam dziś w skarbówce zanieść rozliczenie mamy ,ale jakie tam są kolejki masakryczne:szok: jeszcze będę musiała iść z naszym rozliczeniem bo M dopiero co dostał z poprzedniej pracy druk.
Pozdrawiam wszystkie dziewczynki:)

Cześć Wam

Byłam u lekarza bo mnie od środy brzuch pobolewa a w środę miałam przy podcieraniu zółty kleisty śluz..
i Wam opiszę mój dzisiejszy dzionek

moja lekarka ma tydzień urlopu ;(

Wiec zdecydowałam się pójść do poradni K a tam nie było lekarza normalnego tylko taki konował jeden no ale nie miałam wyjścia.
Zbadał mnie tak ,ze czuje się zgwałcona i stwierdził, że on tam nic nie widzi ten śluz w środę to może były resztki z oczyszczania , może mi się wydawało.. ,ze miałam seks w tamtą nd i nie czułam bólu a gdyby coś się działo złego to bym czuła bo On mnie tez dokładnie zbadał i nie wyłam z bólu więc może mam jakiś słaby punkt wytrzymałości na ból.
Że miałam cesarkę i teraz poronienie to by się może trzeba było zastanowić nad płodnością bo może coś jest nie TAK. Że był na wykładach i tam mówiono,że zdrowy jajnik też boli ,że mam sobie złapać zdrowe jądro i ścisnąć i tez zaboli. Że dotąd może miałam owulację której nie czułam za bardzo ale teraz mogę czuć ból , bo kobieta może mieć 20 owulacji a następna może się skończyć krwią w otrzewnej czy coś .. On mi przepisze nospe ale mam się zastanowić nad bólem bo byc może nospa coś za tłumi a tam się coś faktycznie dzieje - tak go zrozumiałam ! ale on mnie przepadał i wg niego jest ok. A i że mam coś jeszcze zrobić ze swoją wagą. Po co ja tam poszłam?!

załamię się normalnie..

Basiu- no konował totalny :wściekła/y:nie przejmuj się kochana jego gadaniem, ja myślę ,że faktycznie to były jakieś pozostałości i nie masz się czym martwić chociaż trudno zaufać takiemu konowałowi , może poczekaj aż Twój lekarz wróci z urlopu i wtedy idź na kontrole jeszcze raz ,jeśli się obawiasz ,że coś nie tak.Ja plamiłam bardzo długo na brązowo trwało to wszystko ze 3 tygodnie poszłam do lekarza i powiedział ,że albo ustąpi ,albo znowu zabieg ,ale na szczęście ustąpiło.
Z bólem owulacyjnym chyba coś kombinował ja takie mam ,miałam wogóle te bóle od dawna i w końcu poszłam do gina z takim bólem i on mi powiedział ,że właśnie owuluję i dlatego boli ,że taka moja uroda po prostu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
w domu jak byłam w wc to zanim zrobiłam siku wytarłam się bo badaniu papierem i miałam mleczny śluz ciągnący się może mam owu i tak boli? hm a tempke sobie mierzę i mam od 5 dni niską tak 36,2 do 36.3 i skoku jeszcze nie było a test owulacyjny ma coraz mocniejszą kreskę więc mam lh w organizmie i to wykrywa . Poszłam z tym bólem bo momentami chodzić nie mogłam teraz też mnie rwie ale mniej niż w nocy , jak on mnie badał i mnie po naciskał to było względnie ok ,siostra jak miała zapalenie jajnika to się zwijała z bólu przy takim badaniu i łzy same leciały więc może mam taką bolesną owulację?! już sama nie wiem
A poprosiłam go jeszcze o badanie na toxo i cytomegalię bo chciałam trochę zaoszczędzić a on że mam sobie najpierw cykl wyregulować a o badaniach pogadać ze swoim lekarzem i ze on czytał publikacje ze toxo wcale nie powoduje poronień.. już nic nie powiedziałam a badanie sobie zrobię chciałam jeszcze te pc kardiolipinowe wydam jakieś 200zł cóż zrobić
ale mówię Wam psychicznie po tym badaniu czuję się bardzo źle

Basiu, ja tez mialam taki dziwny zolty sluz i jak sobie obliczylam wszystko to akurat wypadala owulacja. Czulam tez bol brzucha, ktory po konsultacji telefonicznej z moim ginem okazal sie bolem jajnika wlasnie przez owulke. Pierwszy raz w zyciu czulam jak mam owulacje. Nigdy czegos takiego nie mialam. Natomiast potem mialam znow przez jeden dzien taki brazowy i tym zakonczyl sie chyba proces oczyszczania. Widze, ze mialysmy bardzo podobne objawy, a moj lekarz konowalem nie jest i powiedzial, ze wszystko jest jak nalezy. Wiec nie martw sie, odczekaj i idz do jakiegos normalnego, ludzkiego lekarza.

reklama
Basiu - ja przy owulacji mam taki ból ,że zgięta wpół chodzę , także wszystko możliwe ,że to owulka u Ciebie się pojawiła, poczekaj na spokojnie aż Twój lekarz wróci z urlopu i jeśli będzie się utrzymywał taki ból to idź wtedy na wizytę.Ja przy owulacji mam zawsze ciągnący śluz taki gęsty.

Do góry