reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karola ja bym pojechała do szpitala.
Niekiedy występuje krawawienie podczas ciąży i mija ,a niekiedy to rzeczywiście jest poronienie.
Nic jeszcze nie jest stracone,dopóki nie sprawdzone...
Jakby co to taka ciąża traktowana jest jak biochemiczna czyli taka ,która się nie przyjmuje z jakiegoś powodu ...
Ale cuda się zdarzają ....
Jedź na ostry dyżur i niech Cię zbadają ...:baffled::baffled::baffled:

reklama
Ivycy- przykro mi! Swiatelko dla Aniolka(*)
misiaczek18- swiatelko dla Aniolka(*)
Przykro mi!

Mart81-To ciezkie forum... temat ciezki
ale dziewczeta tutaj sa wspaniale i potrafia wspomoc psychicznie zwlaszcza kiedy czujesz ze nikt wokolo Cie nie rozumie to one tutaj wlasnie to potrafia i umieja zrozumiec uczucia ktorych doswiadczasz.

Ja tez probuje odciac sie od tego zeby psychicznie sie zregenerowac nie myslac o tym co sie stalo ...
wszytko wokol i tak o tym przypomina w kosciele Dzieciatko Jezus i Maryja do ktorych sie modlilam i werzylam ze jako Matka Jezusa zrozumie i pomoze...
Wszystko przypomina ze jeszcze w tamta niedziele nasz synus byl w brzusiu i mial sie wspaniale... Wszystko dziala na wspomnienia nawet spodnie, ktore nagle przestaly byc zamale i plaszcz bo stal sie luzny....gdy zamykam oczy.. widze obraz z usg-na ktorym podgladalam jak sie synus ma i jak ssie kciuka albo drapie sie po glowie...
Nie da sie zapomniec...z czasem czlowiek przyzwyczaja sie do bolu...
Ja chodzilam do psychologa wygadac sie...po drugiej stracie w 18 tyg ciazu w maju 2011 bylam w glebokiej depresji( jak twierdzi moj psycholog!)ja uwazam z depresji wyszlam dopiero jak sie dowiedzialam ze jestem w nieplanowanej tak szybko ciazy( pamietacie moj suwaczek- jeszcze siennoe staramy ale moze bedzie niespodzianka!) byla i to wspaniala w dniu Dziecka Utraconego dowiedzialam sie ze jestem w ciazy!!
Dzidzia rosla wszystko bylonpod kontrola- jak twierdzili lelarze z najlepszego szpitala w miescie.Dzidzia rosla. Badania idealne, szyjka pod kontrola...
Najpiekniejszy prezent Bozonarodzeniowy myslalam sobie!
2 styczen- mokrawo za chwile wystrzal- ciekna wody- znow nic nienda sie zrobic!! Znow ta pustka... w brzuszku i w sercu!!!
Przytulam was kochane!!

Ostatnia edycja:
Witam
biggrin.gif

Testowalam dzis innym testem i wyszla jedna gruba keracha po drugiej sladu nie ma wiec nie wiem co jest grane? Cyce bola krzyz tez masakra. Ide na bete zobaczyc co tam naprawde slychac a pozniej do fryzjera.
Buziaki

karola, przykro mi, ale może faktycznie jest jeszcze nadzieja. Trzymam kciiuki
ivycy bardzo mi przykro,przytulam. Dla Twojego Aniołka (*)

Witajcie :-)
Malami dostalas juz @?
Zafasolkowane jak sie czujecie?
Mnie boli krzyz i troche brzuch tak samo mialam jak bylam teraz w ciazy ze zaczely sie objawy od bolu w krzyzu (bo ja mam macice tylozgieta i wszelkie bole mam zazwyczaj krzyzowe). w nocy tez siusiu wstawalam. Czekam jeszcze na @ moze przylezie. Test boje sie zrobic i nawe nie mam go w domu wiec mnie nie kusi :-) Policzylam sobie tez dni od zaplodnienia do terminu @ Wtedy a teraz i wszystko sie zgadza wtedy mialam przytulanka 20.09 a 3.10 byl termin @ (14 dni) i juz jej nie doatalam teraz jest podobnie przytulanka 25 a dzis 7 (czyli 14 dni) krzyz boli. Moze to zbieg okolicznosci moze przez poronienie sie poprzestawaialo ale to troche dziwnie nie? sama nie wiem co myslec. Co o tym mysliscie?

hej bobofrutek @ już jest od 6.01 sie zaczeło wieczorem i dobrze ze wypadł to weekend bo wytrzymac nie moge,tez mam tyłozgiecie i krzyzowe bóle,straszne to...a leje sie ze mnie jak....cały weekend leżałam bo inaczej to w pieluchach bym musiała chodzic.Wiec u mnie już wszystko jasne ....

Karola 1388 ja tak samo jak dziewczyny...zaliczyłabym szpital na twoim miejscu,nie wazne co na pogotowiu powiedzieli,wciąż trzymam za Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&77
Bobofrutek i tez wyszedł test z 2 kreskami a pozniej juz nie i dostałam @ wiec moze to były pozostałosci ,ale sprawdz krew dla pewnosci kochana
Kłaczek gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie ja tylko na sekundę .
Nie pisałam wczoraj do was ,bo nie miałam czasu...
I tak:
rano byłam na spotkaniu pielgrzymkowo-opłatkowym w Warszawie,potem poszłyśmy jeszcze z Klaudia na rurki z bita śmietaną i gofry ze świeżymi owocami ;-);-).
Wróciłyśmy do domu na 14.30 :-D:-D
Szybki obiad i dobrze ,że kurczak był upieczony poprzedniego dnia ,to tylko teściowa ziemniaki dogotowała ,a ja zrobiłam surówkę. ;-):tak::-):-)
O 17 mąż pojechał z teściową do chirurga z nogą ,a potem mieli jechać do znajomej ,a my z Klaudią siup do auta i pojechałyśmy na WOŚP :-D:-D:-D
Akurat w mojej byłej podstawówce był sztab i wszyscy znajomi .
I tu ciekawa historia :-D:-D:-D

Jak tylko weszłam to pierwsze pytanie ,a gdzie psy?
Pyta sztabowa Ania
No w bagażniku ;-):-):-)
To dawaj mówi Ania,zrobimy dodatkową atrakcję dla dzieci.:tak::tak:
Ty idź po psy ,a my ogłaszamy ,że sceny ,że pieski przyszły i zapraszamy dzieci do wspólnej zabawy ;-):-):-)
Wracam z psami a ochroniarz ,ale z psami to nie wolno :no::no::no:
W tym samym czasie podchodzi dyrektorka szkoły i współorganizatorka .
Proszę ich wpuścić ,te psy jak dzieci i one mogą zawsze tu wejść .:-D:-D:-D
Jak weszłam z psami to już miski z wodą i pokrojoną kiełbaską w kostkę naszykowane były i kolejka dzieciaków już się tworzyła :szok::szok:
Zrobili nam taki kącik obok straży dla zwierząt i miałam jeszcze 2 osobistych ochroniarzy strażników do pomocy.
Psy oczywiście na widok dzieci zakręciły się na maksa i dały super popis.:tak::tak:
Były slalomy w marszu ,ósemki,turlanie,zdechł pies,łapa,głos,milcz i inne komendy .
Karmienie z ręki i głaskanie ile kto chciał.
Psy się tylko rozkładały góry kołami":-D:-D
Psy i dzieci miały świetną zabawę ,a ja dosłownie zapomniałam ,że w ciąży jestem :-D:-D:-D:-D

Nawet do fotek pozowaliśmy i przysłali do nas fotoreportera :szok::szok::-D:-D:-D
I tym oto sposobem po raz 6 mój pies i ja zbieraliśmy na WOŚP ,pomimo tego ,że w tym roku nie mieliśmy puszki ani identyfikatora:szok::szok::-D:-D:-D:-D

Wróciłam do domu padnięta na maxa po godzinie 20 ,ale szczęśliwa ,że aż mnie roznosiło.:-D:-D:-D
Fajnie jest pomagać !!!!
Daje to tyle radości :-D:-D

Ostatnia edycja:
karola bardzo mi przykro, przytulam. ale też trzymam za Ciebie kciuki&&&&&&&&&&&&&
kłaczku gratulacje raz jeszcze! zdrówka dla Was życzę!

Pozdrawiam cieplutko!

Ostatnia edycja:
A miało być lepiej w tym roku, kończył sie samymi nowymi fasolkami, a tu początek roku, a już takie złe wieści, światełka dla nowych aniołków
[*]
[*]
Karola trzymaj sie kochana,
As dzień miło spędzony.
Gosiulek zmieniłaś avator i w pierwszej chwili nie poznałam, ze to ty piszesz
Kłaczku super gratuluje

U mnie jak narazie dobrze, czasem myśle że aż za dobrze, nie mam żadnych ojawów, czuje się poprostu świetnie. wizyta w piatek to będę może coś wiedziała, chociaż usg dopiero w nastepnym tygodniu.

Ostatnia edycja:
reklama
Ivycy- bardzo mi przykro z powodu Twojej straty , zapalam światełko (*), zostań tu z nami myślałaś już może o jakichś badaniach po tym co się stało?
Misiaczek- chyba się jeszcze nie znamy , zapalam światełko(*) bardzo mi przykro z powodu Twojej straty:-(

Karola- co u Ciebie?Jak się czujesz?

Kłaczek- suuuuuper !!!!!!! moja gratulacje!!!!!!tak się cieszę:-)

Kasiaa- to trzymam kciuki za wizytę , fajnie ,że się dobrze czujesz.

Do góry