reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

no dokładnie, jeśli to okres to w samą porę:) jaże bym chciała żeby okazało się że wszystko jest dobrze.... zrobię badania,znów będziemy się starać o dzidziusia:))))

reklama
Zjola, nie stoisz w miejscu - probilas mase badan, przygotowujesz sie do ciazy. To duzo. Nie marudzaj - czekam na Twoja ciaze, na Twoje strachy, sranie w pory przed wizytami u gina, pierwsze ruchy dzieciatka... To jest przed Toba. A ja tu na to czekam.

Madziarra- nie martwmy się na zapas ja tam w nas wszystkie wierze i każdej z nas się w końcu uda:)
Zjola - ja tu jestem od 2009 roku ciągle w jednym miejscu czasem podczytuję ciężaróweczki i wieści od rozpakowanych i marzę aby do nich dołączyć, ale z tym wątkiem się chyba nigdy nie rozstanę mam sentyment do tego wątku szczególny , i też czasem myślę sobie ,że ciągle stoję w miejscu ,a gdzie tu jeszcze do 2013ego i moich staranek.
Kłaczek- to super prezent kupił Twój Rajmund będzie jak znalazł, trzymam za Was mocno kciuki , fajnie,że mały rozrabia w brzuszku u mamusi :tak:
Nanulika- będzie dobrze zrobisz badania może coś się okaże przelczysz i do dzieła.
EwelniaK- fajnie ,że nas podczytujesz , zaglądaj częściej.
IZW- chyba przegapiłam Twój post witaj i zaglądaj częściej.
Kaira- miło Cię widzieć.
Też odczuwam taki brak dziewczynek , które już mają dzieciaczki na świecie, ale taka jest tu kolej rzeczy najpierw testowanka emocje, potem się przenosi na wieści od ciężarówek ,a potem szczęśliwie na wieści od rozpakowanych mamusiek, ja zawsze będę tu zaglądała na ten wątek chwaliła się fotkami i przeżyciami.
13x13, just, she , Karola, Kasia i wiele wiele innych pozdrawiam cieplutko może czytają:tak:

Kobietko - no ja wiem. Ty jesteś w podobnej sytuacji. Ja zresztą i tak tu zaglądam, bo już się przyzwyczaiłam i mam nadzieję, że kiedyś się pochwalę dwoma kreseczkami ale tym razem skutecznie :) Ściskam Cię kochana

Zjola- na pewno obie doczekamy się tych upragnionych dwóch kreseczek i różowych bobasków , mocno w to wierzę i modlę się o to , Ty już masz ten czas staranek ,a ja ciągle w zawieszeniu im więcej o tym myślę tym więcej badań do zrobienia przychodzi mi do głowy chciałabym przebadać się jeszcze na gęstość krwi tylko nie bardzo wiem jak to ugryźć jakie badania powinnam wykonać w tym celu , u mnie babcia bierze leki na rozrzedzenie krwi i obawiam się ,że mogło to na mnie przejść , a nie chcę ryzykować kolejnej straty.Gdyby tak lekarze po stracie kierowali od razu na wszystkie badania byłoby o wiele mniej tragedii.Tulę cieplutko.I czekam niecierpliwie na Twoje dwie kreseczki.

Kobietko - jeżeli chodzi o krzepliwość, to na pewno powinnaś zrobić antykoagulant toczniowy i przeciwciała antykardiolipinowe a takze podstawowe badania na krzepliwość: Czas krwawienia i krzepnięcia
Wskaźnik protrombinowy (PT), Czas kaolinowo-kefalinowy (APTT),
Czas trombinowy (TT), Fibrynogen.
U mnie stres powoduje jeszcze mój wiek, bo zegar tyka, tik, tak.

Madziara, 3 miesiące trwało unormowanie tarczycy i osiągniecie poziomu TSH poniżej 2,0. po tym czasie endo i ginka dały zielone światło i praktycznie od pierwszego strzału się udało ;). W ciąży endo tylko ustala dawkę leku resztą zajmuje się ginka

Zjola- dzięki za info , spisałam sobie i podjadę do laboratorium rozejrzeć się co ile kosztuje , może w tym mesiącu mi nie starczyć kasy ,ale myślę ,że w styczniu po świętach sobie zrobię te badania , tylko ,że pewnie od razu wszystkiego mi nie zrobią za jednym posiedzeniem, nie martw się zegarkiem niech sobie tyka , a Ty wcale o tym nie myśl stres utrudnia zajście w ciąże ja jestem taką osobą ,że jeszcze się nie staram ,a już się obawiam jak to będzie więc ze staraniami u mnie może być ciężko tym bardziej ,że mam problemy z tą cholerną tarczycą.
Kasiuleczka- pokrzepiające jest to co napisałaś, ja pewnie żeby zejść do poziomu 2 będę musiała zwiększyć dawkę leku bo na obecnym etapie mam 2.70 ,ale do staranek jeszcze dużo czasu więc zdążę pomalutku wszystko unormować:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kobietko - musimy się jakoś trzymać. Wczoraj oglądałam film i padło tam jedno mądre stwierdzenie. Mówił to kolega do kolegi, który zamierzał zrezygnować z pewnego planu, który wiecznie mu nie wychodził. A mianowicie powiedział, że widział kiedyś, jak pająk plótł sieć i jak 6 razy mu tą sieć rozrywano i zadał koledze pytanie: "Jak myślisz, co zrobił pająk?". Odpowiedź: "nie poddał się". Ja zamierzam zrobić to samo :)
Trzymam za Ciebie kciuki &&&

Do góry