reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Asia - u mnie badania nic nie wykazały a zrobiłam ich mnóstwo! Robiłam po poronieniach toxoplazmozę, cytomegalię, hpv, ureolasmę, mykoplasmę, przeciwciała antykardiolipinowe, antykoagulant tocznia, przeciwciała jądrowe, kariotypy, badanie nasienia, hormony, czynnik VLeiden i ostatecznie może jeszcze histeroskopia coś wykaże, bo na więcej badań gin nie ma pomysłu. Wszystkie badania wyszły ok i bądź tu człowieku mądry :-(

reklama
Nanulika- mi lekarz kazał odczekać 6 tygodni ze współżyciem ,ale ja strasznie długo krwawiłam bo zabieg został źle wykonany.
Czarna- życzę Ci aby ta jego metoda okazała się nieskuteczna:)
Prawie podwójna mamuśka- bidulko musisz leżeć w szpitalu tyle czasu ,ale cóż się nie robi dla takiego skarbu , ja dziś spotkałam sąsiadke cała szczęśliwa pochwaliła mi się ,że została babcią, i tak sobie pomyślałam ,że moja mamuśka jak już babcią zostanie to chyba mi zje tego dzidziola , ona uwielbia dzieciaki zresztą tak jak ja już się nie mogę doczekać kiedy będziemy mogli próbować.
Ja musiałam dziś dorobić klucz dla M bo nam nowe drzwi do klatki schodowej wmontowali , zrobiłam sobie dłuższy spacerek piękna pogoda dziś u nas.Pozdrawiam wszystkie dziewczynki , komu się szykuje teraz testowanie?bo sie pogubiłam.

Czesc dziewczyny.Kurcze ta moja miesiaczka to raczej nie przypomina miesiaczki,w szpitalu przy wypisie powiedzieli,ze nastepny okres po poronieniu moze byc bardziej obfity i tego w sumie sie spodziewalam.A moze to wogole nie okres jeszcze??Nie wiem co z tymi tabletkami anty?Wczoraj wzielam pierwsza.Kolezanka,ktrora wczesniej poronila powiedziala mi,ze Ona wogole po poronieniu miala bardzo skape miesiaczki.Dostalam okres 22 dni po zabiegu,w dodatku to raczej plamienie.Czy to normalne?Czy ktoras z Was miala cos takiego?

Hona - ja po zabiegu miałam @ tylko jeden dzień i to przez dosłownie godzinę. Później też były dość skąpe, dopiero po pół roku wróciły do normy. Nie należy zapominać, że podczas zabiegu zostaje usunięte całe endometrium, więc nie zdąży się czasami tak szybko odbudować. Każdy organizm jest inny, tak, że spokojnie.

aniunnia, trzymam za ciebie kciuki caly czas...
mam nadzieję, ze wyniki będą wysmienite i będziesz mogła zacząć łykac swoje ciążowe leki.
trzymaj się słonce i pisz częściej!

czarna, czyli co? liczymy na zawodność metody twojego męża??? A nie męczą go takie odskoki w najlepszym momencie??? jak na moje oko facet psuje sobie zabawę...

kobietka22 buzka! milych jesiennych spacerów tobie życzę. a ten wasz mały skarb jak się urodzi, będzie najbardziej wyczekiwanym dzieckiem pod słoncem... zapewne babcia nie powstrzyma się przed rozpieszczaniem malenstwa!

zjolka jak starania? bez brodzikowych szalenstw tym razem????

Ilona straszne sny w ciąży to norma, hormony robią swoje, duzo sluzu tym bardziej....
proszę nie wmawiaj sobie, ze z tobą zle, bo na moje oko wszystko w normie.
uwierz w siebie i swoją kruszynkę!

Emy już po staraniach, bo okres płodny minął. Teraz czekamy na efekty :) Brodzika nie było ale było łóżko w górach zrobione z powykręcanych korzeni :) No jeden był prosty, hi, hi. Byliśmy też na wyprawie na Malinowską Skałę i śmialiśmy się, że może by tak w malinach? Ale śnieg już leżał i trochę za zimno było. Poza tym doszliśmy do wniosku, że brodzik okazał się nie skuteczny i trzeba spróbować innych metod :-D

zjola dziekuje bardzo,uspokoilam sie nieco.Jestem zupelnie nieobeznana w tych sprawach.I mam nadzieje,ze to nabyte doswiadczenie wiecej nie bedzie mi potrzebne.Trzymajcie sie dziewczyny.

Hona - ja też nie chcę już tego doświadczenia. Dwa razy wystarczy. czekam w końcu na normalną, zdrową ciążę! Ale jak mogę, to pomogę :)

Emy- dzięki:-),na pewno będzie tak jak piszesz, Ty już widzę na mecie :)nie denerwujesz się porodem?Ja jak tak sobie pomyśle ,że kiedyś mi przyjdzie rodzić to mi ciarki na plecach wyskakują jak taki ananas się tam zmieści:-D, ale to chyba normalne, podobno w takiej chwili się myśli o dziecku ,a nie o bólu i szybko się taki ból zapomina.

Hona - mój okres wyglądał jak różowe coś też brałam od pierwszego dnia anty ,ale tylko przez 10 dni bo się okropnie po tych tabletkach czułam i odstawiłam je.

muszę coś wrzucić na ruszt bo zgłodniałam.

reklama
karola1388 ja te leki już brałam od 5 tyg. i na nic sie to zdało.. Mój nowy lekarz powiedział, że to należy brać już przed ciążą tzn. acard, bo kłucie clexane to dopiero jak ciąża sie pojawi. Acard mam zapisany 1x1 do czasu miesiączki jak się pojawi to przestać i zacząć po @, ale jak się nie pojawi czyli będzie ciąża to do tego clexane. Trochę zamieszałam... mam nadzieję, że wiesz o co chodzi.

Emy
jejku Ty już lada chwila.. jak się czujesz? Stresujesz się ?? pozdrawiam

Do góry