reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

haha nieźle !!!!!!!! :-D:-D:-D:-D teraz sie zacznie własnie, taki etap ze bedzie wiecej śmiechu z naszych dzieci :) Jaś to bardzo chce powtarzać, bardzo sie stara, czasem musi pomyslec "ułożyć" sobie język aby powiedziec dobrze :)Mój to taki dumny jest z niego ze hej :) a tym bardziej ze jego brata syn ma juz skonczone 3 lata a prawie nie mówi, bo widać ze jemu sie nie chce, a Jas własnie odwrotnie, a nie ma 2latek ( za 16dni ) :):-)
Ja sie bardzo cieszę bo bede miała w koncu z kim pogadać w domu hehe :):-)

gosiulek -dzięki, no własnie ja dzis kupiłam znów te zwykle za 7,99zł bo kasy brak na droższe teraz ale mnie sie one nie bardzo podobają, bo mam wrażenie ze mi zostawiają taką lepką powłokę po myciu,( bo na 35minut wstawiam bez suszenia) a jak uzyłam nabłyszczacza tez z W5 to juz w ogóle klęska,sama nie wiem czemu tak sie robi !!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Ja pamiętam, jak mój zaczynał mówić. Miał takie śmieszne powiedzonka :)

zwierzowiec - zamiast wieżowiec
skrzybowiec - zamiast szybowiec
wrzeszczot - zamiast brzeszczot
niebezpiecznik - zamiast bezpiecznik

i z uporem maniaka mówił wlaczego zamiast dlaczego, chociaż umiał powiedzieć dla :)

A do dzisiaj na ojca mówi stato, żeby nie mówić stary.

co do zmywarki to ja używam tabletek calgonit ( kupuję w promocji- te duże opakowanie starcza na długo naprawdę). Ale jeśli chodzi o to że naczynia są takie jakby niedopłukane to mam ten sam problem na krótkim programie. Są naprawdę domyte tylko gdy włożę świeżo zabrudzone, a gdy zbieram naczynia z 2-3 dni to już tylko długi program.

a jeśli chodzi o tymirę, to nie wiem jakby sobie odpuściła, widziałam że sie loguje, więc.... też jestem ciekawa co u niej

zjola- kurcze do takich słów to jeszcze daleka droga na razie to mówi np. oko, oko( na okno) hehe, ola( oła) . aga,ada, ania moje, ide (ajde) daj, oto( motor) knie( jest) - tego nie moge zrozumiec czemu tak mówi ! no i mama, tata , dada(dziadek) dzidzi, baba, tak, nie , papu( na mleko przewaznie) no i wiele jeszcze innych słow-prostych, ale ostatnio np sam podszedł pokazał na guzik i mówi : "guik ":-Dwiec mysle ze bedzie coraz lepiej juz :)

gosiulek- no własnie wiec cholera mogłam nie kupowac tylko na razie myc recznie a za tydzien kupic te finish ehhh, no trudno, kupie te finish i bede na zmiane uzywac i tyle !!!!!

magnusik- mnie nawet i 3 dniowe naczynia pomyje na tym krótkim programie, ale czy długi czy krótki to mam wrazenie ze te naczynia sa takie lepkie!!!!!

zobacze co bedzie w promocji jakiejs czy finish czy calgonit :)

Ostatnia edycja:
Ilona - no mój już chodził wtedy do przedszkola. Dzieci muszą poćwiczyć aparat mowy zanim uda im się prawidłowo powiedzieć dany wyraz. Cierpliwości :) Potem, to nawet łacina idzie bardzo szybko ;-)

Ale wam fajnie macie juz dzieciaczki a ja nie mam wogóle kurcze jak bym chciałą mieć, a jak okaze sie ze nie bede juz mogła mieć:-(albo bede sie musiała starac bardzo bardzo długo:-(ale marudze dzis ale humor mam taki jak pogoda za oknem

Witam
dziewczyny
Przepraszam że tak mało sie do was odzywam.Siedze sobie po cichutku i czytam was .Co mnie narazie nie plamie nie robilam żadnych badań.Czekam na wizyte na 29 wrzesnia i wtedy sie okaze czy ciaza sie rozwija .mdlosci mam piersi mnie bolą dzisiaj zaczal troszeczke brzusio.
AS gratuluje
Ilonka gratuluje

Pozdrawiam was wszystkie

Ostatnia edycja:
jestem

beta 424,6 progesteron 37,91......... co oznacza ok. 4 tyg.... ale czy to nie za mało??
napisałam sms lekarzowi... oddzwonił.... mówił, że to raczej ciąża... i kazał brać folik, a ja zapytałam czy mogę brac duphaston bo mam z poprzedniej ciąży, powiedział że tak 2xdziennie........
usg kazał przyjechać, ale dopiero za tydzień, albo i pół tora, bo teraz i tak nie bedzie nic widać.....
no i zrobić mam bete jeszcze w poniedziałek.
Ilona kiedy robiłaś betę?
Moim zdaniem betę powinnaś zrobić dziś to byłoby widać przyrost.
W ciągu 24 godzin powinien być 75% wzrost bety .
Wtedy masz większe prawdopodobieństwo,że ciąża rozwija się prawidłowo.
Po tygodniu to trudno wyliczyć prawidłowy przyrost :baffled::baffled::baffled:
Jeśli brałaś luteinę to powinnaś brać nadal ,by nie spadł progesteron na łeb na szyję jak to mówił mój lekarz :-D:-D:-D
A teraz powinno być widać przynajmniej pęcherzyk :sorry2::sorry2::sorry2:

bella -to widzę ze nasze chłopy są podobne, bo mój niby jest cichutki ale potrafi rozkręcić towarzystwo, ogólnie jak jest w domu to zawsze jest wesoło :) hehe przeważnie On taki biedny przyjezdza wyposzczony,mnie jakoś teraz nie po drodzę z przytulankami :p no ale chłopa nie bede tak katować :D
Ja z łóżka zwlekłam sie przed 10:szok: ale jestem juz po zakupach, w domu czysto, Jasio siedzi i bawi sie swoim laptopkiem i próbuje słowa powtarzać :)
Muszę sie pochwalić bo normalnie pękne z dumy jak nie nie powiem tego; z dnia na dzien mały robi takie postępy ze sama sie dziwie, mówi juz tyle słów ze czasem mysle sobie ze nie bede pytać Go o coś bo pewnie za trudne słowo, a on po prostu bezproblemu potwarza,czasem ładnie czasem nie zgrabnie, ale na prawdę jest super :)
:-):-)

edit

Mam pytanko do dziewczyn które mają zmywarkę
Kupuje tabletki W5 w lidlu za 7,88zł( 30sztuk) ale widzę ze są tez i inne za 17zł takie All in 1 , uzywała może któraś z Was tych droższych ????????
Ja do tej pory kupowałam Calgonit,finish lub somat,ale jak ostatnio mi zmywarka nawaliła i oddawałam do naprawy to facet powiedział,że efektywność prania zależy od twardości wody ,a nie od tabletek.

I tak:
U mnie jest woda twarda wiec cokolwiek zmywam jest na tym biały osad i szkalki np z duralexu niebieskiego są mocno porysowane od tabletek właśnie tych lepszych ,bo ona zawierają krzemionkę czyli piach ,który dodatkowo rozwala z czasem zmywarkę w środku ,bo dostaje się do dyszy i podzespołów :crazy::crazy:
Powiedział,żeby kupić najzwyklejsze tabletki jedno lub dwufazowe ,sypać sól na pełno bo ona jest najważniejsza i do tego jak mam ochotę do nabłyszczacz.Myć na minimum 45 stopni i na dłuższym cyklu.
Tak zrobiłam i widzę,że jest dużo,dużo lepiej teraz...
Ja pamiętam, jak mój zaczynał mówić. Miał takie śmieszne powiedzonka :)

zwierzowiec - zamiast wieżowiec
skrzybowiec - zamiast szybowiec
wrzeszczot - zamiast brzeszczot
niebezpiecznik - zamiast bezpiecznik

i z uporem maniaka mówił wlaczego zamiast dlaczego, chociaż umiał powiedzieć dla :)

A do dzisiaj na ojca mówi stato, żeby nie mówić stary.
Moja też miała swoje powiedzonka
Ogłaszam konkurs na powiedzonka dzieci
Co to znaczy:
gangu?
japiejki?
do gujami jajami?
tuty?
aptet
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
dopisujcie się zgadujcie .
Razem się pośmiejemy :-D:-D:-D:-D

zjola- kurcze do takich słów to jeszcze daleka droga na razie to mówi np. oko, oko( na okno) hehe, ola( oła) . aga,ada, ania moje, ide (ajde) daj, oto( motor) knie( jest) - tego nie moge zrozumiec czemu tak mówi ! no i mama, tata , dada(dziadek) dzidzi, baba, tak, nie , papu( na mleko przewaznie) no i wiele jeszcze innych słow-prostych, ale ostatnio np sam podszedł pokazał na guzik i mówi : "guik ":-Dwiec mysle ze bedzie coraz lepiej juz :)

gosiulek- no własnie wiec cholera mogłam nie kupowac tylko na razie myc recznie a za tydzien kupic te finish ehhh, no trudno, kupie te finish i bede na zmiane uzywac i tyle !!!!!

magnusik- mnie nawet i 3 dniowe naczynia pomyje na tym krótkim programie, ale czy długi czy krótki to mam wrazenie ze te naczynia sa takie lepkie!!!!!

zobacze co bedzie w promocji jakiejs czy finish czy calgonit :)
fajny gadułka
pojechałam po małego ,wróciłam i ból brzucha też wrócił,a było już tak fajnie.:baffled::baffled:
A ja dziś na 17 do pracy :szok::szok::baffled::baffled::baffled:

reklama
Do góry