reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
jestem

beta 424,6 progesteron 37,91......... co oznacza ok. 4 tyg.... ale czy to nie za mało??
napisałam sms lekarzowi... oddzwonił.... mówił, że to raczej ciąża... i kazał brać folik, a ja zapytałam czy mogę brac duphaston bo mam z poprzedniej ciąży, powiedział że tak 2xdziennie........
usg kazał przyjechać, ale dopiero za tydzień, albo i pół tora, bo teraz i tak nie bedzie nic widać.....
no i zrobić mam bete jeszcze w poniedziałek.
A dlaczego betę dopiero w poniedziałek? Za 2 dni już też powinna urosnąć. Wyniki ładne, progesteron wysoki o ile mówimy cały czas o 4tc.

Ilonka - Normy beta-HCG

tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000

poziom progesteronu

Tydzień ciąży
Poziom
po owulacji 1 - 28 ng/ml​
do 12 9 - 47 ng/ml​
12-28 17 - 146 ng/ml​
powyżej 28 55 - 200 ng/ml

tabelka się rozjechała ale da się odczytać

Ostatnia edycja:
Bella, spoko - po prostu ja mam dzieci (dorosle) z pierwszego malzenastwa, a Rajmund pod tym wzgledem funkiel nowka niesmigana, za to emocjonalnie do rodzicielstwa dojrzal jak zimowe jablko, wiec dla niego to spelnienie marzenia i... cholerny przewrot w zyciu, w psychice, we wszystkim. Juz staly zwiazek byl dla niego czyms nowym bo to easy rider totalny, wiecznie na wlasnych sciezkach, a tu baba w domu sie kreci, wypada posiedziec z nia, wypada powiedziec wychodzac kiedy sie wroci, trzeba sie z kims liczyc... A teraz jeszcze dojdzie maly lepek, ktoremu trzeba bedzie dac jakis wzorzec... Czujesz co sie moze w facecie dziac?
Ilona, ja sie nie odzywam bo nie mam wiedzy.

Dzieki kłaczku za wyjeśnienie ;-) No to teraz ja już wszystko rozumiem doskonale :-) oj, jak Karolek sie pojawi to faktycznie jego zycie <Rajmunda> zmieni sie o 360 Stopni :-)
ilona ja tez odp nie udzileiłam bo sie nie znam ....
gosiulek jak tam twoje samopoczucie????? zmieniło się coś miedzy wami przez weekend????

reklama
Bella nie pytaj:zawstydzona/y:Zmieniło,zmieniło.
Tamtego dnia jak przyszedł do łózka to sobie porozmawialiśmy.Takich rozmów mi brakuje.
Wczoraj miał urodziny i w ogóle fajny był dzień. Oby było tak zawsze.
Wyszliśmy do siebie i spotkaliśmy się w połowie drogi...
Oj,żeby tak było zawsze..:-)

Do góry