reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

witajcie dziewczynki ja już spakowana na jutro do szpitala na te badania endokrynologiczne zobaczę co mi tam będą badać , pewnie hormony kazali mi iść na oddział w 5dniu cyklu zobaczymy co wymyślą , bo mnie te moje zarosty na brodzie przerażają (niby tylko 3 włoski na krzyż ,ale wolę zapobiegać nim się pojawi więcej tego ) zawsze miałam problem z owłosieniem nadmiernym "tam ":zawstydzona/y: ale na brodzie:szok:, nawet jak lekarz spojrzał na włoski na przedramieniu to uznał ,że stanowczo za dużo mam włosków.

Ja też mam problemy z nadmiernym owłosieniem, a to przez PCOS, a raczej z wysokiego testosteronu i estrogenu i niskiego progesteronu, wszystko mam pomerdane z tymi hormonami, stąd tez problemy z zajsciem w ciążę.
Mam nadzieję, że cos ci znajdą niegroznego i łatwego do zwalczenia ;-) długo cię będą tam badać?

Trochę głupio mi się wtrącać ze swoją radością, kiedy wy tu na poważne tematy, ale miałam dać znać po wizycie więc daję. Pikawa wali jak szalona:-):-):-), więc na chwilę obecną siedzi we mnie pełnowartościowy twór a nie "złudzenie" jak to kłaczkowa nazywa.
Po samym macanku lekarka myślała, że ciąża jest młodsza i serducha jeszcze nie będzie widać, ale termin z usg tylko o dzień rozminął się z moimi obliczeniami na kolanie z suwaczka i wg niego jest 6tc4d :tak:Dostałam luteinę, żeby łożysko mi się lepiej dokleiło- nie lubie dowcipasów no ale siła wyższa, jak dobrze pójdzie to powtykam je tylko do ok 16 tc. Mam zrobić TSH, toxo IGM, morfologię, a nawet glukozę :confused:
GRATULUJĘ!!!!!!!!!! Tez nie lubię wtykac piguł, u mnie na szczęscie, wczoraj lekarz kazal odstawic towarzystwo progesteronowe..

Hej...zgodnie z obietnicą...dla wszystkich zainteresowanych i spragnionych słońca......:-) oto kilka fotek.

Cuuuudnie!!!!!! Pięknie wyglądacie! I trzymam kciuki za żółwika

Babeczki, nie wpadam za często ale jakos dnia brak, siostra m przyjechala (bo to teraz wakacje i takich "gosci" będziemy mieli wielu... uroki mieszkania w kurortach;-)) Dobrze ze chociaz niektórzy kwaterują się w hotelach. Bylismy z nimi na miescie, podzwigalam troche jej 6-miesięcznego syna, więc jak przyszlam do domu to nie mogłam się ruszyć.

Poza tym wczoraj bylam u ginka, BĘDZIE CHŁOPIEC!!! jajkami się pochwalił. Poza tym ok, zdrowy, i ma nogi po tacie:confused2:
Zobaczymy jak z moim planowanym wyjazdem do pl na następnej wizycie, narazie mam przodujące łożysko i będziemy lookać czy się może podniosło szanownie, szczerze wole unikac cesarki... Pepowina tez wisi od d*** strony, lekarz powiedzial, ze będziemy musieli na nią często patrzec
Z dobrych wiesci jeszcze... odrobiłam moje minus 5kg i teraz ważę 55kg, tak jak przed ciążą
Zdjęć nie chciałam....

Buziaki!

reklama
Emy, bosko! Daktylek jest facetem - no i dobrze mu tak, tylko czemu "nogi po tacie"? Oj,mam nadzieje, ze jakby nam sie dziewczynka przytrafila, to nozek po tacie nie bedzie miala - nie dosc ze na beczce prostowane, to jeszcze kosmate niesamowicie - jak od innego faceta, bo reszta wrecz malo kudlata.:-D A co do "zbednego owlosienia... Mnie sie "palmy" na brodzie od lat pojawiaja, kiedys ze 2, potem coraz wiecej i teraz to by tak do 10 doliczyl pewnie. Nie wiem dokladnie bo jak tylko widze to zaliczaja pesete, wiec nie bylo tak zeby wszytkie na raz sobie egzystowaly. I wasik po jednej stronie mam. Slaby, ale jest. Zawsze mialam meszek, teraz po lewej stronie jest wyrazniejszy. Za to na nogach trudno sie dopatrzec czegokolwiek.

Zdjęcie0186.jpg
oszalałam to moj tatuaż :))))) ile tu fasolek :))))) gratulacje :))))

kłaczek, mój ma takie, jak ja to nazywam egipskie nogi. Trochę takie jak staroegipskie posągi, kwadratowe kolana, szerokie uda i stopy

cos w tym stylu, moze nie az tak dokładnie, ale jak dla w tych nogach tkwi dziedzictwo staroegipskie:laugh2::sorry:

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 37
  • menkaure_and_chamerernebti_ii.jpg
    menkaure_and_chamerernebti_ii.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 49
Emy mowisz będzie chłopaczek?super , a macie juz imie wybrane?Nóżki napewno będzie mieć fajne.

Isza henna co?Pamiętam jak mialam egzamin końcowy i najpierw ja malowalam koleżanke a potem ona mnie , a ze tytuł egzaminu brzmiał,, makijaż sceniczny i kontowersyjny,, jechałam do domu aftobusem z pomalowaną na czerwono-czarno , usta pół na pół a na twarzy równiez henna i grzmoty, błyskawice itp.Wszyscy patrzyli jak na wariatke.Ale mialam ubaw.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam przytulam mocno i zapalam światełko dla twojego maleństwa
[*] ja ostatnie maleństwo straciłam na poczatku 17 tc - 2,5 miesiąca po dostałam zielone światełko. Nie Kochalismy sie długo ze wzgledu na plamienia, które ciągły się tygodniami, potem jak my to z kłaczkową nazywamy "morelowy szał" - taki dziwny śluz - no i przedewszystkim na samym poczatku po wszystkich badaniach itp zabiegach byłam bardzo obolała to raz, a sex zresztą odszedł u mnie i M na dalszy plan. Każda sytuacja jest inna, organizm każdej z nas jest inny, każda ma inna psychikę. Fizycznie najlepiej poczekaj do kontrolnej wizyty u ginka, zbada cię powie w jakim stanie są Twoje narządy, 18tc - to juz wysoka ciąża, wiele dziewczyn nie czeka na pierwszą @, która zresztą przychodzi różnie, zachodza w ciążę i nie ma najmniejszych problemów, ale zazwyczaj są to kobitki które poroniły w 1 trymestrze. Twoja macica prawdopodobnie była w wielkości melona, w pierwszym trymestrze jest ona wielkości małego jabłusza - sory za porównanie, ale tak chciałam pokazać różnicę "do obkurczenia". Poczytaj temat "pierwszy okres po poronieniu" lub "sex po poronieniu", tam najszybciej znajdziesz opisy dziewczyn które czekały i tych które nie czekały, ale tak jak juz pisałam i zreszta dziewczyny też - rozsądnie było by pogadac z ginkiem.
Dzikuj za wszystkie odpowiedzi.Nie bylo mni przez chwile wic nie nadarzam z odpowiadaniem
al czytam wszystkie,serdeczne dzieki.
I stalo sie...prawie nie kochalismy sie podczas ciazy,na poczatku poniewaz polozna powiedziala ze nie zaszkodzi sie wstrzymac do usg wiec czekalismy,po usg z tej radosci skonsumowalismy nasze szczescie a potem jakos strach nas ogarnial wiec dalismy na wstrzymanie...wiec juz minelo 10 tygodniu od tego jak bylismy blisko....a juz ponad trzy od poronienia......wiec pewnego wieczoru juz nie moglismy sie powstrzymac,nie plamilam prawie wcale,co tam moglam wymacac to niby wrocilo do normy,wiec dalalm sobie ostateczne z wielkim bole zielone swiatlo,ale przyznam ze mimi wszelkich przyjemnosci mialam lekki bol w pozycji lezacej na boku(zastanawiam sie co moze to oznaczac,bo w sumie wczesniej miewalam takie bole,jeszcze przed ciaza,ale sporadycznie).
dzieki wejde na tematy o ktorych mowisz i poczytam

Lilijanno - foty specjalnie dla Ciebie.....bo wiem, że na nie czekałaś.....:-D
hej, a gdzie reszta czerwcowo-licowych staraczek....
która jeszcze trzęsie ziemia...miałysmy sie nakręcac...a na razie ja szaleje sama!
A no czekałam cierpliwie i zostałam nagrodzona. Nie jesteś sama!!! My też trzęsiemy ziemią, ale jeszcze tak na w miarę spokojnie :) Póki co za chwilę powinna @ przyjść, więc się nie nakręcam, 4 lipca wizyta u doktorka i potem jazda ;-)

4 lipca kolejna wizyta, ciekawe co tam maluch w brzuchu robi...:)
To wizytujemy razem, my już na 11:20 :tak:

ok dołączam fotę kłaczkowego dzieła i już je chowam i zabieram sie za objad i inne takie :D po mału :D
B-O-S-K-I-E !!! :laugh2:

u mnie po staremu, nic nowego....znajomosc z X trwa nadal - o dziwo!!!;-), ale sie nie nastawiam na nic
Nie, nie, nie nastawiaj się, niech samo się wszystko rach-ciach potoczy, a Ty dalej sobie myśl, że to tylko na chwilę ;-)

Na wyjeździe było super. Wybawiłam sie i korzystałam ze wszystkiego: basen , sauna fińska i parowa , siłownia - plaża i może też.
Nie za dobrze Ci było? :-p

oszalałam to moj tatuaż :))))) ile tu fasolek :))))) gratulacje :))))
Z tym szaleństwem to mało powiedziane ;-)

Ostatnia edycja:
Emy, wiem - niskoskanalizowane, bogato ubulwione platfusy. Nooo... Myslalam raczej ze to przedstawienie w sztuce, bardziej maniera rzezbiarska niz rzeczywistosc. Pocieszyc, ze sa nacje jescze bardziej niskopodwoziowe i jakos zyja. :))
Lilijanno, dziekuje za polechtanie mile tworczej ambicji. Staram sie. :))

aga-cina tez ostro reaguje na takie sytuacje , czasami mysle ze po co bóg daje dzieci komus tak nieodpowiedzialnemu , bo skoro wszystko widzi , to dlaczego na to pozwala?Potwory z takich rodziców.

W tych czasach rządzi szatan, dlatego tak się dzieje. Bóg by na to nie pozwolił.

reklama
Emy fajnie że synuś:) gratuluję! a w ogóle w sozku jestem,ze to już prawie połowa!
kłaczek fajne te butki z czarnym

i znowu zbliza się smutny dzień,dzień ojca:( cmentarz łzy itd.

Do góry