reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Mam pytanie czy kos wie jak dlugo po poronieniu w 18 tygodniu nalezy wstrzymac sie od sexu?
I jak szybko mozna starac sie o kolejna ciaze bez ryzyka?
Czy robia jakies specjalne badania/jesli nie to jakie powinnam zrobi?
Odeszly mi wody w 18 tygodniu mimo ze ciaza przebiegala idealnie do tego momentu.

Witam przytulam mocno i zapalam światełko dla twojego maleństwa [*] ja ostatnie maleństwo straciłam na poczatku 17 tc - 2,5 miesiąca po dostałam zielone światełko. Nie Kochalismy sie długo ze wzgledu na plamienia, które ciągły się tygodniami, potem jak my to z kłaczkową nazywamy "morelowy szał" - taki dziwny śluz - no i przedewszystkim na samym poczatku po wszystkich badaniach itp zabiegach byłam bardzo obolała to raz, a sex zresztą odszedł u mnie i M na dalszy plan. Każda sytuacja jest inna, organizm każdej z nas jest inny, każda ma inna psychikę. Fizycznie najlepiej poczekaj do kontrolnej wizyty u ginka, zbada cię powie w jakim stanie są Twoje narządy, 18tc - to juz wysoka ciąża, wiele dziewczyn nie czeka na pierwszą @, która zresztą przychodzi różnie, zachodza w ciążę i nie ma najmniejszych problemów, ale zazwyczaj są to kobitki które poroniły w 1 trymestrze. Twoja macica prawdopodobnie była w wielkości melona, w pierwszym trymestrze jest ona wielkości małego jabłusza - sory za porównanie, ale tak chciałam pokazać różnicę "do obkurczenia". Poczytaj temat "pierwszy okres po poronieniu" lub "sex po poronieniu", tam najszybciej znajdziesz opisy dziewczyn które czekały i tych które nie czekały, ale tak jak juz pisałam i zreszta dziewczyny też - rozsądnie było by pogadac z ginkiem.

Kasiu, pewnie sa na poczcie bo widze ze przesykli szybciutko docieraja. Spokojnie. Co do suwaka... Ech... To DOPIERO 11 tydzien, a chcialabym zeby juz bylo kolo polowy i juz po scanie i chcialabym czuc ruchy malenstwa...
Anulka, ale zaden problem, jak sobie ciocia zazyczy to sie jej zrobi i wysle - swoich oddawac nie musisz. Ze mna jak z dzieckiem.
Aga_cina bo to czasem wraca i wtedy jest dol. Sprobuj wyjsc z domu, idz na spacer, zmecz sie troche fizycznie - pomaga. Zajmij sie czyms co przykuwa uwage, odciagnie mysli... Spokojnie - bedzie dobrze.

Ok. Spylam do pracy bo jeszcze shehzadi mam zrobic paputki i jeszcze mam jedno zamowienie tu na miejscu i w ogole jest co robic a ja sie na forum opierdzielam.

Ostatnia edycja:
karolcia ja tez mialam takie dziwne dolegliwosci i zrobilam sobie bete bez wiedzy mojego D ale po wyniki wziolam go ze soba i oba plakalismy siedzac w aucie bo tam czekal na mnie jak zobaczyl mnie jak ide zaryczana to juz agresor mu sie wlaczyl bo nie wiedzial co to za wyniki ale jak mu je dalam to juz poszlo ryczenie i nie dowazanie wiec mozesz sobie strzelic takie badanko ja je robilam w 21dc a cykle mialam 28d i wyszla

Karolciu-widoczki piekniste ale najpiekniejszy ten usmiech na Twojej twarzy zycze oby nigdy z niej nie znikal.Upragnionej fasolinki oczywiscie tez z calego serducha wam zycze.
Kłaczku-poszlam za Twa rada i gdy ostatnio na spacerku spotkalam ta pseudo kolezanke poprostu przeszlam bez slowa ale wiesz ona chyba jakas nie kumata jest bo tego samego dnia wieczorkiem zaprosila mnie na kawke z kim jak z kim ale z nia to akurat na kawke nie mam ochoty.

karolcia81 oj poryczałam się z tej twojej historii z żółwikami :) zdjęcia cudne, po prostu cudne :) zazdroszczę takich widoków i ciepełka. Mocno trzymam kciuki żeby się okazało że wróciliście we trójkę :)

magnusik a pamiętasz nazwę tego winka, ja do Lidla mam daleko i nie jestem obeznana :D
kłaczek potwierdzam na muchy i komary najlepsze są koty :D
lilinako ta ja wiem bo też mnie nie ciągło jak byłam zafasolkowana, znaczy zbiegło sie z postanowieniem rzucenia, teraz po ostatniej próbie rzucania widzę, że przy nerwówkach nie radzę sobie i wysiadam, zdaje sobie sprawę ze miesiąc to mało na oczyszczenie organizmu, ale na stopniowe "przydeptanie" głodu nikotynowego to dużo i tego bedę się trzymać. Narazie jest tak jak pisałam 1-2 dziennie, nie ma sie czym chwalić, ale po stracie bywały dni ze szło mi więcej niz paczka...

kłaczorku mi lekarz powiedział, że przed 1 @ jest mało prawdopodobna ciąża... ale po moich lekarzach mogłabym się spodziewać nawet że pomyli cipkę z tyłkiem...kumpele badał i powiedział że nigdy nie bedzie w ciaży a była w 2 miesiacu:D więc... ja też mogę się mylnąć, ale dzięki takim mądralińskim jak wy się dokształcam:D
a no ja też znam takich... jedzą i jedzą a waga w miejscu................... a my......tyjemy po wszystkim;/

ja nie miałam jajeczkowania przez ostatnie dwa cykle, ten też bedzie bez - pęcherzyki w jajnikach są wg USG wsio ok i ginek powiedział mi ze wystartują na lipiec, więc jest to róznie u wszystkich, dlatego nie mozna patrzec jak jest u innych kobitek niektóre mają owulkę właśnie już w pierwszym cyklu, a dzień poronienia jest dla organizmu "pierwszym dniem miesiączki", co nie usprawiedliwia twojego lekarza jak masz obawy co do jego kompetencji lepiej zmień jak masz taką mozliwość

Ostatnia edycja:
poroniona no ja mam niebieskie i różowe po jednej parze , pozbieram zamówienia to kłaczek bedzie miec robote, kazdy sie zachwycał ze teraz to takie sztuczne robią a te takie naturalne , cieplutkie :tak:, ciesze sie z nich jak dziecko mimo ze fasolki jeszcze nie ma w brzuszku ale te paputy dziewczyny to dobry znak dla nas jeszcze nie zafasolkowanych a dla ,,juz,, zafasolkowanych prezent dla dzieciaczków które nosicie w brzuszkach.

Karollcia81 - pisałaś, że ta wyspa nie tak piękna jak poprzednia, ale zdjęcia piękniejsze, świetna babeczka z Ciebie, z Z. trochę mniej :-p Trzymam mocno kciuki za żółwika :laugh2:

reklama
Aga, no i luz. Spotkania bym odmowila i niech trawi temat. Zasadniczo wyrazne ochlodzenie stosunkow powinno jej dac do myslenia i albo sie domysli, albo nie domysli i odsunie, albo nie domysli i zapyta o co biega.

Do góry