reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ineska czekam na relacje z niecierpliwością:) ja już chciałabym być tak z 2 tyg po cc:) bo już zaczynam sie stresować co mnie czeka-istna rewolucja! ale już chyba wolę biegać wkoło dzieci i sie ruszć, niż z trudem się pochylać, przewracać z bolku na bok;p do tego i tak nie śpię praktycznie w nocy, bo mi niewygodnie i musze biegać do toalety co godz.:/

reklama
aga racja :p ja tez wolalabym się uwijac przy dzieciach tez spać nie mogę a do tego od paru dni budze się z bolacymi plecami... czuje się jak babcia, po schodach ciężko schylic się ciężko... Ach pocieszacie dziewczyny ze potem będzie gorzej, nie ma co :what: U nas dzisiaj pakowanie przed urlopem,jutro wyjazd nie wiem jak dam rade ;)

ja bym nie chciala wrocic do czasow ciazy, ojj wtedy sama sie meczylam i nie kazdy zdawal sobie z tego sprawe ze mizna tak fatalnie ja znosic. teraz przynajmniej trudy sa widoczne :-) jesli leniuchiwac to tylko to sprzed ciazy hehe

Asia dokładnie tak jak napisałaś-też czuje się jak babcia ;p do tego ciężka z opuchniętymi stopami, wylewającymi się z butów;p
udanego urlopu wam życze dziewczyny, odpocznijcie sobie:) pogoda ma być dobra, chyba bez upałów:)

... bo będzie gorzej. Jjka podpisuje się pod twoimi słowami obiema rękami. W ciąży też nie mogłam spać (pod koniec) i wszystko mnie bolało ale to nic w porównaniu z tym, jak teraz mnie boli kręgosłup, kolana, stopy, ręce, wszystko. Jjka ja w ciąży też oszczędziłam sobie tego stresu i byłam pewna, że dam radę bez problemu. I daję ale ile to kosztuje wysiłku:szok:. Sorry dziewczyny, że się tu wtrącam ale szczerze mówiąc to zazdroszczę Wam tego leniuchowania. Korzystajcie póki możecie. Powodzenia i szczęśliwych rozwiązań Wam życzę, a później duuuuuuuuużo siły :tak:.

Tradycyjna dyskusja :) zupełnie jak sn vs cc oraz kp vs mm ;)

Ja zawsze uważałam, ze fizyczne trudy ciazy to nic z trudami pierwszych miesięcy macierzystwa :)
A nie śpię bo nie nie moge spać ma sie nijak do nie śpię, choć desperacko marze o spaniu, ale nie ma czasu na to ;)

Ale rozumiem obie strony - nas marzących o leniuchowania cały weekend i ciężarówek marzących i aktywności i odzyskaniu sprawność i niezależności :)

Dziewczyny z doświadczenia mogę śmiało powiedzieć ze przy malutkich dzieciach nie ma tyle roboty co przy dwulatkach ,naprawdę padam czasem ze zmęczenia ale wszystko idzie przeżyć
Powodzenia przyszłym mamą i odpoczywajcie ile możecie

reklama
Mati84 ja właśnie mam taką dwu i półlatke i twierdzę podobnie. Mimo że jestem w ciąży to nie mam czasu na odpoczynek i leniuchowanie. Ciągle coś :-) wiadomo po porodzie będzie mało snu ale to trwa do dwóch lat więc jest nadzieja

Do góry