reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Piszę tak na raty bo z telefonu a on ucina mi dłuższe posty. Tak długo to trwało bo dr Roszkowski (chyba się tak nazywa) jest dzisiaj pierwszy dzień po urlopie i do tego z całej Polski dziś pacjentki przyjechały. Nawet nie wiedziałam że to taki specjalista, ale nie koniecznie od ciąż bliźniaczych.

reklama
Madziawse7 to rzeczywiście Cie Bidulko przetrzymali:/ Moze dlatego, ze trafiłaś do Roszkowskiego, bo to niby taki specjalista od rożnych nieprawidłowości.. Ale najważniejsze, ze wszystko dobrze i możesz spac spokojnie :)

Madziawse- Roszkowski to jeden z najlepszych specjalistow w Polsce od usg. Za prywatna wizyte bierze 400zl, wiec mialas farta,ze akurat był na dyżurze. I tak, laski z całej polski sa kierowane do niego jak są jakies nieprawidlowosci. Nie ma ginekologow specjalistow od ciąż bliźniaczych. Nie ma takiej specjalizacji. Ale tak jak mowilam, u Orlowskiego takich ciąż jest dużo, wiec mają oni doświadczenie. Jak on powiedział ze jest ok, to jest ok.

jjka może i nie ma takiej specjalizacji, ale wiem że kilku lekarzy specjalizuje sie w ciążach mnogich, wiem, bo nawet sam Roszkowski o tym mówił, tylko, ze teraz sezon urlopowy i niestety trudno jakiego złapać. Polecam dr Piekarskiego gdyby któraś chciała jakiś konsultacji Ginekolog Warszawa - DrPiekarski wiem, ze sam ma bliźniaki więc temat jest mu bardzo bliski :)
A gdyby któraś miała sporo czasu i nie wiedziała co z nim zrobić to polecam stronkę MultiMAMA.pl

Ostatnia edycja:
Dziewczynki ale u nas cisza...:)
Ja sie melduje po wizycie- w niedziele mam sie stawić do szpitala, terminu cc jeszcze nie znam, ale najprawdopodobniej przed 15.08 albo 18.08 najpóźniej:) Juz sie nie mogę doczekać z jednej strony, a z drugiej strony ze wszystkim jesteśmy w lesie :))

Ineska super :) a w którym szpitalu Masz cc? Ja jutro na usg :) zobaczę swoje panny. Liczę, że przybrały i urosły no i przepływy mają prawidłowe. Tak bym chciała aby malutkie zdrowo i równo rosły. Nie mogę się doczekać momentu jak będę mogła je przytulić i ucałować. Ciekawa jestem czy z łaską mi cc zrobią, bo rodzic naturalnie nie chcę.

ineska to juz lada moment, jak ten czas leci.....chociaz pi swoich dzieciach tego nie widze hehe.
cat, napewno bedzie wszystko dobrze :-) :-) :-)

Cat4 no jednak zdecydowałam sie na szpital Orłowskiego :)
Nie martw sie, u mnie czasem zdarzało sie, ze była różnica nawet 200 g, a teraz sie wyrównało i teoretycznie ważą po ok. 2,6 kg.
Dagos dla mnie te ostatnie tygodnie to strasznie sie dłużyły, a teraz juz coraz bliżej.. Z jednej strony nie mogę sie doczekać, a z drugiej strony troche sie boje :))
Dzisiaj poruszylam z ab temat dr Binkowskiej, bo to ona podobno ma zdecydować o dokładnym terminie, ale powiedział mi, zebym sie nie martwiła, bo prawie codziennie ma dyżur. No zobaczymy jak to bedzie :)

Ostatnia edycja:
Cat4 nikt na Starynkiewicza nie zmusi cię do sn. Mi proponowano sn bo dzieci były małe i twierdzili że szybko urodzę ale to były luźne rozmowy i jak powiedziałam że nie chcę, to nikt mnie nie namawiał i nie przekonywał na siłę. Skierowanie na cc dostałam bez problemu. Zresztą pytałam ile kobiet rodzi tam sn i do mojego porodu (kwiecień) bliźniaki sn urodziła jedna kobieta, co świadczy o tym że nikogo nie zmuszają do sn. Nic się nie martw.

reklama
Ineska ale super ze niedługo będziesz tulic maluchy. Ja z jednej strony nie mogę się doczekać bo mi już ten brzuchol we wszystkim przeszkadza a z drugiej strony tak mi dobrze teraz. Śpię całą noc mam mnóstwo czasu dla siebie a tu za chwile znów Sajgon. Juz zapomniałam jak to jest mieć takiego maluszka w domu i do tego podwójnie.

Do góry