reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć, mam pytanie, macie może doświadczenie ze na początku ciąży bliźniaczej jest różnica 5 dni między dziećmi? U mnie końcówka 11 tygodnia a dzieci mają 3,3 i 3,8 cm, lekarz mówi że w porządku, za półtora tygodnia prenatalne, nie wiem ja dożyje do tego terminu
Widzę że Ci nikt nie odpisał...ja nie pamiętam czy tak było u mnie ale tak na chłopski rozum - jeśli lekarz mówi że w porządku to uznaj że jest w porządku;) W takiej ciąży mogą się dziać poważne rzeczy którymi miałabyś się prawo niepokoić -ale póki co to ten Twój problem nie jest powodem do zmartwień. Chowaj energię, nerwy i siły na dalszą część tej przygody;)

reklama
Cześć dziewczyny! Przypadkowo trafiłam na ten wątek i mega mi miło 😁 U mnie ciąża 2k2o, dwóch chłopaków, 24 tydzień. W 21 tygodniu miałam badania prenatalne, różnica między chłopakami była 16g, po tygodniu na wizycie u swojego lekarza prowadzącego, zrobiło się ponad 60g. Czy to jest normalne? Wiem, że sprzęty i wymiar może być różny u różnego lekarza, ale jednak mnie to nurtuje 🫢

Cześć dziewczyny! Przypadkowo trafiłam na ten wątek i mega mi miło 😁 U mnie ciąża 2k2o, dwóch chłopaków, 24 tydzień. W 21 tygodniu miałam badania prenatalne, różnica między chłopakami była 16g, po tygodniu na wizycie u swojego lekarza prowadzącego, zrobiło się ponad 60g. Czy to jest normalne? Wiem, że sprzęty i wymiar może być różny u różnego lekarza, ale jednak mnie to nurtuje 🫢
To żadna różnica:)

O tak, taka różnica to nic. U mnie przy przyjęciu do szpitala lekarzowi wyszło, że dzieci są jakieś gigantyczne i trzeba rozwiązać ciążę (niby ponad 3.9kg synek, a córka nie pamiętam). Ordynator skwitował, że takich bliźniąt to nie ma i urodziły się zupełnie normalne 3.320 i 3.080kg. Im dalej w las tym te pomiary wagi mniej miarodajne.

Do góry