reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a zwolenienie w pracy

Pewnie:) mi ginekolog chciał wystawić od 5 tygodnia. Lekarz rodzinny też powinien, a jak nie to spróbuj wziąć l4 na grypę żołądkową. Dziecko i zdrowie psychiczne jest ważniejsze:)

A mój lekarz nie wystawia nawet w 35tc jeżeli nie ma wskazań 🤷‍♀️ lekarze też są rozliczani ze zwolnień.
A zus od października będzie wypłacał po 1500 zł babciowego i każda oszczędność się przyda

Skoro dziewczyna ma problemu nie ciążowe, a psychiczne to najlepsza drogą jest zwolnienie od psychiatry według mnie.

Natomiast ja bardzo chętnie pomogę w walce z mobbingiem i zapraszam na priv

reklama
A mój lekarz nie wystawia nawet w 35tc jeżeli nie ma wskazań 🤷‍♀️ lekarze też są rozliczania ze zwolnień.
A zus od października będzie wypłacał po 1500 zł babciowrgo i każda oszczędność się przyda

Skoro dziewczyna ma problemu nie ciążowe, a psychiczne to najlepsza drogą jest zwolnienie od psychiatry według mnie.

Natomiast ja bardzo chętnie pomogę w walce z mobbingiem i zapraszam na priv
U mnie w mieście wszyscy lekarze wystawiają. Wiem to z publicznego forum gdzie pytają dziewczyny. Współczuję, że nie wszędzie tak jest

Współczujesz, że nie wszędzie lekarze łamią prawo? 😅
Trochę dziwna teoria, ale oki. Nie w

Współczujesz, że nie wszędzie lekarze łamią prawo? 😅
Trochę dziwna teoria, ale oki. Nie wnikam
Dziwnie zabrzmiało to co napisałam, ale większość osób, które znam w ciąży czuje się słabo. Mam mdłości, boli mnie brzuch, co kilka minut chodzę do toalety. Do pracy dojeżdżam. Moje koleżanki w ciąży czuły się gorzej, z tego powodu gorzej pracowały. Dobro dziecka, nie narażanie się na nadmierny stres posłuży się mamie i dziecku. Myślałam, że tak się teraz na to patrzy. Rozumiem sytuację autorki, różnie w życiu bywa, warunki pracy się zmieniają. Pozdrawiam:)

Dziwnie zabrzmiało to co napisałam, ale większość osób, które znam w ciąży czuje się słabo. Mam mdłości, boli mnie brzuch, co kilka minut chodzę do toalety. Do pracy dojeżdżam. Moje koleżanki w ciąży czuły się gorzej, z tego powodu gorzej pracowały. Dobro dziecka, nie narażanie się na nadmierny stres posłuży się mamie i dziecku. Myślałam, że tak się teraz na to patrzy. Rozumiem sytuację autorki, różnie w życiu bywa, warunki pracy się zmieniają. Pozdrawiam:)
Gdyby czucie się slabo i nienarazanie na stres byly kluczowe, to każda cięzarna miałaby ustawowe wolne od pozytywnego testu ;)

Czyli jak czułam się dobrze, nie miałam objawów które wymieniłaś i nie byłam na oszukanym L4 to nie myślałam o dobru dziecka 😂?

Po raz kolejny podkreślę, mój lekarz nie wystawia zwolnienia z powodu samej ciąży i dobrego stanu zdrowia w niej. I braku jakichkolwiek dolegliwości.

Jeżeli jest sytuacja taka jak moja czyli skracającą się szyjka macicy czy niepowściągliwe wymioty, a więc pojawiają się dolegliwości to jak najbardziej zgodnie z prawem wystawi wolniebie na daną jednostkę chorobową 😉

reklama
Nie no, oczywiście że jak chce iść np. na badania w czasie pracy, a nie miała zwolnienie to musi udokumentować fakt ciąży. W takiej sytuacji zaświadczenie od lekarza jak najbardziej.
Ale nawet jak miała wcześniej chorobowe z kodem B i później wróciła do pracy to wcale nie oznacza,że nadal w tej ciąży jest. Więc jeżeli taka pracownica chce korzystać z przywilejów to musi donieśc zaświadczenie.

Do góry