reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a macica dwurożna/macica z przegrodą

Ja mam macicę dwurożną ale poza tym też trochę innych problemów. Pod koniec ciąży faktycznie syn miał mało miejsca, macica się słabo rozciągała, od ok 30 tygodnia już praktycznie nie mógł zmienić pozycji no i w sumie to zależy jak dziecko się ułoży, syn leżał jakoś po skosie bo tak miał najwięcej miejsca. Każda wada jest inna tak naprawdę więc pozostaje kontrolować jak się sytuacja rozwija. 🙂
Udało Ci się donosić ciążę?

reklama
Była tutaj kiedyś @Pszczolka38 ale chyba nadal bez happy endu :(
I na pewno @Sojka miała takie podejrzenie, na bank skończyło się szczęśliwe ale nie jestem pewna czy ta przegroda się potwierdziła
Mam za sobą 6 poronień i 1 martwe urodzenie. Diagnozę o przegrodzie zdiagnozowano u mnie po stracie córeczki w 26 tc. Tak naprawdę nie wiadomo co było przyczyną śmierci córeczki badania genetyczne plus sekcja małej nic nie wykazały. Lekarz sugerował, że albo to przez przegrodę albo zespół antyfosfolipidowy.

Przeszłam dwa zabiegi usunięcia przegrody. Po nich zaszłam w ciążę z synkiem który też zmarł w 16tc ale tu niestety przez wady genetyczne i wadę serca.

Tak jak Ola napisała u mnie bez happy endu, ale ja świadomie już zrezygnowałam z macierzyństwa przede wszystkim ze względu na zdrowie ale i aspekty psychiczne, bo za dużo mnie to kosztowało.

Mam za sobą 6 poronień i 1 martwe urodzenie. Diagnozę o przegrodzie zdiagnozowano u mnie po stracie córeczki w 26 tc. Tak naprawdę nie wiadomo co było przyczyną śmierci córeczki badania genetyczne plus sekcja małej nic nie wykazały. Lekarz sugerował, że albo to przez przegrodę albo zespół antyfosfolipidowy.

Przeszłam dwa zabiegi usunięcia przegrody. Po nich zaszłam w ciążę z synkiem który też zmarł w 16tc ale tu niestety przez wady genetyczne i wadę serca.

Tak jak Ola napisała u mnie bez happy endu, ale ja świadomie już zrezygnowałam z macierzyństwa przede wszystkim ze względu na zdrowie ale i aspekty psychiczne, bo za dużo mnie to kosztowało.

Bardzo mi przykro 😪
Liczyłam, że może jednak gdzieś przegapiłam ten happy end 😪

Nie brzmi to optymistycznie… 😢 przykro mi.

Do góry