reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zwolnienie L4 ciąża

Najlepiej wyśmiać i robić spine 👏👌😁

Pisze tylko to co słyszałam od wielu osób. Nie znam ani jednej kobiety, która będąc na l4 w ciąży miała kontrolę.

Napisałam to w kontekście, żeby nie przeżywać bycia na l4 jako więzienie w domu... Można iść do sklepu, odwiedzić znajomych czy wyjechać na weekend. Niekoniecznie trzeba chwalić się tym w social mediach.
te czasy już minęły, to że nikogo nie znasz, to nie oznacza, że kontroli nie ma, są a wręcz jest ich więcej. Ciaza nie jest powodem do l4, nie jest też urlopem. Życzę każdej osobie na l4 comiesięcznych kontroli.

reklama
Najlepiej wyśmiać i robić spine 👏👌😁

Pisze tylko to co słyszałam od wielu osób. Nie znam ani jednej kobiety, która będąc na l4 w ciąży miała kontrolę.

Napisałam to w kontekście, żeby nie przeżywać bycia na l4 jako więzienie w domu... Można iść do sklepu, odwiedzić znajomych czy wyjechać na weekend. Niekoniecznie trzeba chwalić się tym w social mediach.
Ja miałam w ciąży kontrolę🤷‍♀️ Więc jak najbardziej sprawdzają.

Ja również miałam kontrolę. Na szczęście ciężko było podważyć L4, bo byłam w szpitalu.

Pracując jako kadrowa na 4 dziewczyny, co zaszły w ciążę, 3 miały kontrolę. Także śmiem twierdzić, że kontrole są częstsze niż może się wydawać...

Ja również miałam kontrolę. Na szczęście ciężko było podważyć L4, bo byłam w szpitalu.

Pracując jako kadrowa na 4 dziewczyny, co zaszły w ciążę, 3 miały kontrolę. Także śmiem twierdzić, że kontrole są częstsze niż może się wydawać...
Okey, w takim razie zwracam honor dziewczyny 👍

Okey, w takim razie zwracam honor dziewczyny 👍

ZUS w ciągu całego 2023 roku przeprowadzono kontrolę 461 tysięcy zwolnień lekarskich, nie były to tylko "zwykłe" zwolnienia.. W efekcie trzeba było zwrócić 177 mln zł nienależnych świadczeń chorobowych - allle nie, to się nie zdarza

reklama
Odnoszę wrażenie, że w ostatnim czasie tych kontroli jest coraz więcej. Nie miałam żadnej ani w 2018, ani w 2020/2021. Za to w 2022 już przyszli sprawdzić czy jestem w mieszkaniu 😉

Do góry