Mynia_82
Fanka BB :)
U mnie 43 dc i nic dziś odbieram wynik bety ale boje się strasznie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
takie przypadki niestety sie zdarzaja.Ja staram sie juz od kilku miesiecy i regularnie pisze z dziewczynami ktore sie staraja.czesto slyszalam albo od nich albo od innych znajomych ze testy wychodzily pozytywne a ciazy brak (bo mowila o tym np.beta hcg ktorej wynik jest stuprocentowy).Ostatnio moja znajoma tez miala taki przypadek a pozniej dostala @.ja sama mialam juz dwa testy ktore wyszly pozytywnie (jeden zrobiony bardziej eksperymentalnie po @,po badaniu hcg i z niska temperatura ktora jest charakterystyczna dla fazy przedowulacyjnej).Wyszedl mi pozytywny.wprawdzie ta druga kreska jest duzo bledsza od kontrolnej.Przewaznie wychodza wlasnie te czule testy(nie sa polecane przez lekarzy z tego co czytalam)bo czesto zdarza sie ze wychodza pozytywnie jeszcze przed terminem @.dziac sie tak moze dlatego ze testy sa o czulosci 10 mIU/ML a czasem kobiety nie bedace w ciazy moga miec w organizmie wlasnie tyle tego hormonu (max 10) i dlatego powinno sie robic testy ktore nie sa tak czule.Inna sprawa to to ze czesto dochodzi do samoistnych poronien(to natura ktora uniemozliwia ciaze zarodkowi zbyt slabemu).wtedy test rowniez ci wyjdzie a potem przychodzi @.zadne plamienie (choc sie zdarza) nie jest w ciazy ok i trzeba to konsultowac z lekarzem natychmiast!Witajcie, od kilkunastu dni żyłam radością, że być może udało się nam poczęcie dzidziusia, pierwszy miesiąc starań, może za duży optymizm, ale nigdy nie miałam problemów ginekologicznych więc pomyślałam , że może nie będzie to takie trudne :-). Dzień przed spodziewaną @ wykonałam test ciążowy ( bardzo czuły ), wyszedł pozytywny, chociaż druga kreska była bardzo blada. Dwa dni po terminie @ powtórzyłam test i ponownie wyszedł pozytywnie. Utwierdziło mnie to w przekonaniu, że się udało. Po tygodniu zauważyłam na bieliźnie bardzo malutkie plamienie i w tym samym dniu zgłosiłam się do lekarza. Wykonane badanie usg (dopochwowe) nie wykazało ciąży, wielkość endometrium również temu przeczyła. Na drugi dzień rano dostałam @. Jestem totalnie zdezorientowana. Może któraś z Was miała taki przypadek, że test wykazywał ciążę, a faktycznie jej nie było ?
Pozdrawiam wszystkie starające się przyszłe Mamy.