reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Nie mam z kim o tym porozmawiać więc postanowiłam napisać na forum o tym ;)
chciałabym wiedzieć czy są szanse że jestem w ciązy skoro: 3 września odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. 6 września dostałam krwawinia z odstawiwnia i ostatniego dnia tego krwawienia: 12/13 wrzesień kochałam się bez zabezpieczenia. Tydzień później zaczęło mnie poleć podbrzusze i sutki. Trwało to do 30 września. Zrobiłam tego dnia test i wyszedł negatywny ;/ nasptępnego dnia dostałam miesiączki ;( temperatura ok 37 st utrzymywała mi się do miesiączki, dzień przed nią spadła i znów wzrosła do 37st.od około 28 września mam mdłości, teraz doszła jeszcze wieczorna zgaga, czasemi w dzień się pojawia. Odrzuca mnie od niektórych produktów. Dziś zrobiłam kolejny test, dosłaownie kilka chwil temu -edna kreska;/ CZy mimo tego mogę być w ciązy ?? Czy to tylko moje urojenia? Bardzo chciałabym być w ciąży ale wydaje mi się,że nie jestem.:( Co o tym myślicie?? Dziś byłby to początek 4 tygodnia, więc test raczej by wyjrył ciążę prawda? Zauważyłam jeszcze że podbrzusze z prawej strony jakby lekko się powiększyło, urojenia czy ciąża????? ;(

reklama
chciałabym wiedzieć czy są szanse że jestem w ciązy skoro: 3 września odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. 6 września dostałam krwawinia z odstawiwnia i ostatniego dnia tego krwawienia: 12/13 wrzesień kochałam się bez zabezpieczenia. Tydzień później zaczęło mnie poleć podbrzusze i sutki. Trwało to do 30 września. Zrobiłam tego dnia test i wyszedł negatywny ;/ nasptępnego dnia dostałam miesiączki ;( temperatura ok 37 st utrzymywała mi się do miesiączki, dzień przed nią spadła i znów wzrosła do 37st.od około 28 września mam mdłości, teraz doszła jeszcze wieczorna zgaga, czasemi w dzień się pojawia. Odrzuca mnie od niektórych produktów. Dziś zrobiłam kolejny test, dosłaownie kilka chwil temu -edna kreska;/ CZy mimo tego mogę być w ciązy ?? Czy to tylko moje urojenia? Bardzo chciałabym być w ciąży ale wydaje mi się,że nie jestem.:( Co o tym myślicie?? Dziś byłby to początek 4 tygodnia, więc test raczej by wyjrył ciążę prawda? Zauważyłam jeszcze że podbrzusze z prawej strony jakby lekko się powiększyło, urojenia czy ciąża????? ;(

Hmm, witaj.
mało piszesz o tym jaki przed tabletkami był Twój cykl - ile trwał, czy był regularny.
Mi się wydaje, że to malo prawdopodobne, że może wracające do pracy hormony płatają figle. Ja mam czasem podobne oznaki (jak np mdlosci) w momentach burzy hormonalnej...Może poczekaj jeszcze tydzień i zrób test jeszcze raz. czasem po odstawieniu tabletek dzieją się różne cuda, włącznie z tym, że może się pojawić dzidziuś. Trzymam kciuki!

A ja zrobiłam betę pierwszy wynik to 132,6 a po siedmiu dniach gdy powtórzyłam to 882,6 czy nie za wolno rośnie . Mój gin kazał powtórzyć badanie za siedem dni. Jestem pełna obaw, ale też staram się myśleć pozytywnie.

Wiesz co, bylas u gina po odstawieniu pigulek? Powinnas zajsc. Ja odtstawilam 8 miesiecy temu i kilka razy mialam takie objawy jak ty. a testy wszystkie negatywne. Twoj organizm musie dojsc do normy i troche czasu mu to zajmie. Moze to nawet trwac pol roku!!!! Skontaktuj sie z ginem i powiedz mu wszystko:tak:

Po odstawieniu tabletek należy poczekać minimum 3 miesiące aż się wszystko unormuje... Gdyby to był początek 4 tygodnia do test wyszedłby już pozytywny.

Mdłości, zgaga itp pojawiają się przeważnie od 6 tygodnia ciąży, nie od razu

HEJ dziewczyny

BARDZO WAS PROSZE O OPINIE
Z mężem zaczeliśmy staraniaponad miesiac temu czyli po ostatniej miesiaczce 10 .09.2009 jestem zadowolona bo miesiaczki niemam ale tescik pokazał jedna kreche az w oczy biło !!
MOŻE ZASZYBKO GO ZROBIŁAM ROBIŁAM 11,10,2009

reklama
Do góry