Hej karolina95!
Moja beta w poniedzialek wynosiła ponad 36 tys, czyli byl przyrost.. zrobilam cos co wiele dziewczyn doradzają, poszlam na konsultacje do innego lekarza. I tam doznałam mega szoku, okazalo sie ze nie mam ciazy w macicy, ze nie ma tam pecherzyka który ma 4mm i pokazuje 4 tydz a nie 7, w macicy NIC nie było... a niestety bylo w jajowodzie. Okazało się że jest tam pecherzyk z zarodkiem u którego bije serduszko
nie moglam uwierzyć ze mam az tak wielkiego pecha a lekarz powiedział ze jest w szoku ze mi nie pekl jajowod i koniecznie szybko mam jechac na szpital bo w każdej chwili moze to się wydarzyć. A ja nie miałam żadnych boli, tylko mdlosci jak co dzień. Fakt czasami bolal mnie brzuch ale myslalam, ze kazda tak boli bo rozciąga się macica i więzadła. Ale wracając do tematu najgorsze bylo to jak lekarz powiedzial mi ze zgodnie z ustawą nie można NIC zrobic bo zarodek zyje i póki nic sie nie wydarzy to nie mogą podjąć jakichkolwiek działań! Dla mnie masakra i rozpacz! Mialam czekać aż peknie i zacznę silnie krwawic do brzucha w bolu i cierpieniu, w gabinecie rozwylam sie tak ze az lekarz sie oburzył.. no i coz wzielam skierowanie udałam się do szpitala, przyjęli mnie na oddzial o 21 a o 23 dostałam boli, nie reagowałam na zadne leki wiec zwięźli mnie na blok i tam usuneli mi jajowod. Dostalam powikłań w czasie zabiegu ze musieli mi podawać krew, ale juz jest teraz dobrze. W sobotę do domku...
Jak zaszłam w ciążę bykam mega szczęśliwa, prawie 2 lata staran 2 inseminacje, a udalo sie naturalnie i informacja na dzień kobiet -taki prezent.. no ale cóż nie tym razem
lekarze pocieszaja ze szanse duzo mi nie spadły bo został jajnik, i jajowod który mam jest drozny
.. takze tak to wszystko wygląda, radze koniecznie konsultować z innymi lekarzami, moj bardzo sie pomylił i wedlug ustaleń mialam przyjsc w czwartek na usg jak hcg rosło. Kto wie czy gdybym czekala na czwartek czy w tym czasie nie pekl by mi jajowod.. dołączam kilka zdjęć.. ostatnie zdjęcie jest od 1 gina który widzial q macicy pecherzyk 4mm i krwiaka, pozdrawiam!!