reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chrzciny

Ja dziś rozesłałam maila do restauracji z zapytaniem ile sobie życzą za organizację chrzcin i już trzy mi odpisały że po 90 zł do tego trzeba doliczyć jeszcze alkohol (będzie wino) i ciasta więc strasznie drogo to wychodzi a u nas będzie ok 40 osób... tyle kasy....

reklama
Ironia- fajne ubranko. Ja chciałam odkupić od Misialiny ale Młodej główka strasznie urosła a do chrzcin jeszcze 4 tygodnie.
Madzioolka - ja płacę 100 zł od osoby ze wszystkim ( alkoholu nie będzie ) i mamy knajpę tylko dla siebie. A ilośc osób, zaprosiłam ok. 60.

forever ale Ty robisz w Warszawie, tam pewnie inne cenniki a mój świdnik to nie takie duże miasto a ceni się jak metropolia jakaś... no i ja mam ciągle w pamięci że na naszym weselu płaciliśmy 115zł/osobę co mi trochę krzywi obraz rzeczywistości bo to było 4 lata temu a aktualnie te same lokale co wówczas brały 115-120zł/os teraz życzą sobie 190-200zł...

u nas juz wszystko zapiete na ostatni guzik :D
i wyszlo calkiem niezle: ksiadz 200
knajpa 1200 (120x10)

i same pysznosci wybralam :D

przystawka: galaretka z jajkiem przepiorczym w sosie ziolowym
zupa : zupa z zielonego groszku
danie glowne: warkocz z trzech mies z trzema sosam, ziemniaki zapiekane, warzywa gotowane
deser: brzoskwinie z lodami i bita smietana w sosie malinowym

zimna plyta:
- wedliny : szanka, krakowska, salami
- sos tatarski
- deski serow
- s. jarzynowa
- s. grecka
-s. z warzyw mieszanych na kapuscie pekinskiej
- kurczak po parysku
- łosos z cytryna
- pomidory faszerowane kozim serem
- jajka z kolorowymi pastami

ubranko tez kupione 60 zl z wysyłka
swieca i szata - 50 zl :-)
jeszcze tylko ja sie jakos ubrac musze...w sobote pewnie pojedziemy do tesco albo CnA :-

matko 60 osob na chrzcinach?!!! ja mialam wesele na 100 to prawie jak wesele.. u nas olewka tylko ci co maja byc czyli rodzice i chrzestni nie wiem po co innych zapraszać :-)

Ja dzisiaj byłam ustalić termin,17 września my się będziemy chrzcić ;-) Mieliśmy zapraszać całą rodzinkę bo u mnie tak jest ale wyszlo nam wtedy 80 osób więc stwierdziliśmy że robimy skromnie tylko dziadkowie,pradziadkowie i chrzestni.Teraz muszę się rozglądać za ubrankiem dla małej no i coś dla siebie. Całą imprezę robimy w domu to z lokalem nie mam problemu.

nam w sumie nawet nie przyszlo do glowy zeby rodzine zapraszac oprocz rodzicow i chrzestnych :) w koncu to nie wesele hehe :-) a wydatkow i tak duzo jest :)

Hej, my chrzcimy jednak w połowie października.
Matko, dziewczyny, ile Wy osób zapraszacie:szok: U nas się zaprasza tylko rodziców i chrzestnych, więc jak nam wyszło 16 osób, to wszyscy mówią, że dużo:-)

Co do ubranka- nie cierpię takich typowo chrzcielnych:no: Dla mnie musi być dziecko po prostu na jasno ubrane. Hania była chrzczona w zwykłej jasnej sukieneczce a Wojcio w welurowych spodenkach białych i sweterku...

Dla Miesia zamówiłam kombinezon biały, taki ala miś. Pod spód założę mu kremowe rajstopki w kakaowy prążek i bodziaka z kołnierzykiem a w domu jakieś fajowskie spodnie:)

reklama
Aestima, my też w październiku, chyba 11. Niestety u nas chrzczą tylko w dwie niedziele w miesiącu i we wrześniu niestety nie damy rady głównie ze względu na chrzestnych. No ale ma to też swój plus, może schudnę do tego czasu ;)

Ubranko super, o wersję na dziewczynki poproszę :) Tak w ogóle to dla chłopców jest większy wybór. Ja Jasia miałam ubranego w beżowe spodenki, beżową marynareczkę i biały bodziak pod spód. Koszula od kompletu niestety pod szyją mu się nie zapięła ;)

Do góry