reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chrzciny

reklama
Zołza, super że wszystko udało się załatwić :)

Angel, ja się właśnie zastanawiam czy po prostu nie kupić jakiejś zwykłej ładnej sukienusi, ale takiej którą później spokojnie jeszcze założę małej. Nie podobają mi się takie typowo chrzcielne ubranka, te satyny, cekinki, a feee ;)

Kochane tak zróbcie. Ja miałam Tymka ubranego w białą koszulę w czarne paseczki i białe gatki i wszystko po "kimś". Więc ja na Waszym miejscu nie kupowałabym nic nowego, chyba, że tak jak Blusia, coś co się może później przydać :-) Ale to moje zdanie.

To ja dla Eleny kupilam specjalne ubranko do chrztu, ale takie "uzytkowe". Chrzcilam pod koniec listopada wiec bylo zimno - bialy komplecik z polarku skladal sie ze spodni, zakieciku na guziki, kapelusika i bucikow, ozdobione perelkami (ktore pozniej odprulam i uzywalam kazdej czesci tego stroju osobno - jeszcze kilka tygodni).

Sukieneczke biało-różową uszyła moja siostrzenica, wczoraj kupiłam rajstopki białe i zamówiłam też z allegro białego bodziaka z kołnierzykiem pod spód, buciki jeansowo-różowe dostałam jako jeden z pierwszych prezentów ciążowych i nie wydziwiam więcej ;-) Hania będzie wyglądać bardziej jak na fajną rodzinną imprezkę niż typowo na chrzest, ale właśnie chodziło mi o użytkowe ubranka na później.
Knajpka zamówiona, musimy tylko ustalić menu i chrzcimy za tydzień w sobotę :tak:
Już sie nie mogę doczekać, bo przyjedzie moje rodzeństwo :-)

Tak z innej beczki trochę, jak się same ubieracie?

My nie kupowaliśmy ubranka, tak się złożyło, że malutka dostała sukienkę od swojej prababci. Dokupiłam tylko rajstopki i buciki, żeby pasowały. No i uszyłam do wózka kołderkę i podusię. Teraz zapakowane czekają na kolejną dzidzię, bo planujemy rodzeństwo dla Hanusi :) a kiedy się uda? nie wiadomo ;)

Agabre, wstaw zdjęcie tej oldschoolowej kreacji :-)
Ja już mam chrzestnego ( strrrasznie się ucieszył chłopina :-) ), knajpa obgadana i zadatkowana, zaproszenia wysłane, tylko czekać na odzew ( większość niestety na "nie" :-( jak na razie ) no i kreacja dla Młodej.

reklama
Do góry