reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny

Dla dziewuszki ten różowy króliczek:)

Dla chłopca łatwiej?? Ja dziewuszkę bym ubrała w śliczną sukienusię, sweterek i rajstopki- ale nie takie typowo chrzcielne;-)

reklama
Hej, my chrzcimy jednak w połowie października.
Matko, dziewczyny, ile Wy osób zapraszacie:szok: U nas się zaprasza tylko rodziców i chrzestnych, więc jak nam wyszło 16 osób, to wszyscy mówią, że dużo:-)

Co do ubranka- nie cierpię takich typowo chrzcielnych:no: Dla mnie musi być dziecko po prostu na jasno ubrane. Hania była chrzczona w zwykłej jasnej sukieneczce a Wojcio w welurowych spodenkach białych i sweterku...

Dla Miesia zamówiłam kombinezon biały, taki ala miś. Pod spód założę mu kremowe rajstopki w kakaowy prążek i bodziaka z kołnierzykiem a w domu jakieś fajowskie spodnie:)
Ja podobnie. Edgarek do chrztu będzie miał założone jasne sztruksowe ogrodniczki, a pod spód w zależności od pogody - bodziak i/lub bluzeczka dzianinowa. Na wierzch ewentualnie bluza misiowa [pokażę fotki po wszystkim].

swieca i szata - 50 zl :-)

matko 60 osob na chrzcinach?!!!
Ironia świecę i szatkę kupowałaś sama, bo u nas to świecę kupuje chrzestny a szatkę chrzestna?
60 osób to ja miałam na swoim ślubie, a dokładnie 64:-D
My chrzcimy dopiero w kwietniu tydzień po Wielkanocy, w domu, będzie 18 osób.
Asi wybrałam taką sukieneczkę OLLI - KOMPLET AŻUROWY - BAWEŁNA, KORONKI ! r. 68 (1792713414) - Aukcje internetowe Allegro
i do tego płaszczyk jakiś;-)

ja ubieram Marysię w to co mam domku, mam taką białą sukienkę z różową kokardką z tyłu, myslę że będzie ok. Dobrze, że ten temat tu jest, bo muszę zamówić tort, kompletnie o tym zapomniałam.
Ja też kupuję sama świecę i szatkę. Też wolę sama wybrać:)

No to tak - ja wesela nie będę miała więc to trochę zamiast. :-pPoza tym jak na razie tylko się dowiaduję kto nie przyjedzie - niektórzy to nawet się nie tłumaczą, że mają urlop, szkolenie itp. - więc szaleństwa w sumie nie będzie a zaprosiłam więc zaliczone. Nic na siłę. :tak:
Madzioolka - ja za tą stówę nie będę miała takiego wypasu jak Ironia, ale znając to miejsce wystarczy i jeszcze na wynos dostanę :-). Przewidziałam 3h w knajpie i wywaliłam z menu danie na ciepło poza obiadem - to nie wesele. :no:
Szatka - ma chrzestna więc niech będzie po jej. Swieca - kupię superprostą a okapnik będzie w stylu sukieneczki. Z uwagi na pozagabarytowość Młodej zdecydowałam się zamówić dzianinową ( biała, do tego butki i czapeczka, rajstopki już mam ), nawet na przymiarkę pojedziemy, bo autorka z Ursynowa. Otwarta pozostanie kwestia płaszczyka, narzutki bo nawet mam pożyczone coś ale zdecydowanie dla większej damy.:sorry2:
Dubeltówka86 i Aestima - b. ładne te kreacje, choć kombinezonik to bardziej... wielkanocny ;-)
Najfajniesze jest to, że mój upatrzony chrzestny się zgodził niemal ze śpiewem na ustach :-D co potwierdza, iż wybór był trafny. Wydaje mi się, że nie bez znaczenia jest fakt - jak zaznaczył - iż to pierwszy raz jego będzie.
Zastanawiam się jeszcze nad tabliczkami z nazwiskami gości przy stole, jak na weselu :happy2:

reklama
Do góry