reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chrzciny

Dla dziewuszki ten różowy króliczek:)

Dla chłopca łatwiej?? Ja dziewuszkę bym ubrała w śliczną sukienusię, sweterek i rajstopki- ale nie takie typowo chrzcielne;-)

reklama
Hej, my chrzcimy jednak w połowie października.
Matko, dziewczyny, ile Wy osób zapraszacie:szok: U nas się zaprasza tylko rodziców i chrzestnych, więc jak nam wyszło 16 osób, to wszyscy mówią, że dużo:-)

Co do ubranka- nie cierpię takich typowo chrzcielnych:no: Dla mnie musi być dziecko po prostu na jasno ubrane. Hania była chrzczona w zwykłej jasnej sukieneczce a Wojcio w welurowych spodenkach białych i sweterku...

Dla Miesia zamówiłam kombinezon biały, taki ala miś. Pod spód założę mu kremowe rajstopki w kakaowy prążek i bodziaka z kołnierzykiem a w domu jakieś fajowskie spodnie:)
Ja podobnie. Edgarek do chrztu będzie miał założone jasne sztruksowe ogrodniczki, a pod spód w zależności od pogody - bodziak i/lub bluzeczka dzianinowa. Na wierzch ewentualnie bluza misiowa [pokażę fotki po wszystkim].

swieca i szata - 50 zl :-)

matko 60 osob na chrzcinach?!!!
Ironia świecę i szatkę kupowałaś sama, bo u nas to świecę kupuje chrzestny a szatkę chrzestna?
60 osób to ja miałam na swoim ślubie, a dokładnie 64:-D
My chrzcimy dopiero w kwietniu tydzień po Wielkanocy, w domu, będzie 18 osób.
Asi wybrałam taką sukieneczkę OLLI - KOMPLET AŻUROWY - BAWEŁNA, KORONKI ! r. 68 (1792713414) - Aukcje internetowe Allegro
i do tego płaszczyk jakiś;-)

ja ubieram Marysię w to co mam domku, mam taką białą sukienkę z różową kokardką z tyłu, myslę że będzie ok. Dobrze, że ten temat tu jest, bo muszę zamówić tort, kompletnie o tym zapomniałam.
Ja też kupuję sama świecę i szatkę. Też wolę sama wybrać:)

No to tak - ja wesela nie będę miała więc to trochę zamiast. :-pPoza tym jak na razie tylko się dowiaduję kto nie przyjedzie - niektórzy to nawet się nie tłumaczą, że mają urlop, szkolenie itp. - więc szaleństwa w sumie nie będzie a zaprosiłam więc zaliczone. Nic na siłę. :tak:
Madzioolka - ja za tą stówę nie będę miała takiego wypasu jak Ironia, ale znając to miejsce wystarczy i jeszcze na wynos dostanę :-). Przewidziałam 3h w knajpie i wywaliłam z menu danie na ciepło poza obiadem - to nie wesele. :no:
Szatka - ma chrzestna więc niech będzie po jej. Swieca - kupię superprostą a okapnik będzie w stylu sukieneczki. Z uwagi na pozagabarytowość Młodej zdecydowałam się zamówić dzianinową ( biała, do tego butki i czapeczka, rajstopki już mam ), nawet na przymiarkę pojedziemy, bo autorka z Ursynowa. Otwarta pozostanie kwestia płaszczyka, narzutki bo nawet mam pożyczone coś ale zdecydowanie dla większej damy.:sorry2:
Dubeltówka86 i Aestima - b. ładne te kreacje, choć kombinezonik to bardziej... wielkanocny ;-)
Najfajniesze jest to, że mój upatrzony chrzestny się zgodził niemal ze śpiewem na ustach :-D co potwierdza, iż wybór był trafny. Wydaje mi się, że nie bez znaczenia jest fakt - jak zaznaczył - iż to pierwszy raz jego będzie.
Zastanawiam się jeszcze nad tabliczkami z nazwiskami gości przy stole, jak na weselu :happy2:

reklama
Do góry