reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny naszych pociech

Dzięki MEGI, ja nie mam jak dotąd żadnego doświadczenia w tej kwesti ;-) tak się dmyślaalm, ale zawsze lepiej spytac jak mozna ;-)

reklama
Miśka ja też nie mam doświadczenia osobistego :-) . Krzyś urodził sie w styczniu ale chrzciliśmy go w sierpniu - był ubrany w spodenki kanciki, koszule i kamizelkę, i oczywiście muszka do tego była, i czapeczka :-) - jak na załączonym obrazku :-D .

0000358hl3.jpg

Szkoda, że te nasze dzieciaczki w zimie bedą chrzczone, jakby było ciepło wystroiłabym swoją Alicję w jakąś piekną sukienusie a tak trzeba będzie ją opatulić w jakiś gruby komplecik.:-(

Renee tak Krzyś to taki mały Daniel ale za to Ola to mała Małgosia :-D .

My właśnie ze względu na zimę chrzest przełożyliśmy na wiosnę. Krzyś też był chrzczony w wieku 7 miesięcy i nie było z nim problemów w kościele - bo mówią, że starsze dzieci są niegrzeczne a ja wiem, że to nieprawda :happy: .

A my chrzcilismy Owiwke w niedziele. Nie bylo maszy tylko sam sakrament xhrztu ale ksiadz zorbil to wspaniale i wygladalo to jak taka mini msza. Bylismy tylko my i rodzina drugiego chrzczonego dzieciaczka wiec bylo bardzo kameralnie i milo. Oliwka caly czas spala, nawet gdy ksiadz polewal jej glowke. Poprostu spioch na calego :-) Na koniec ksiadz podszedl do nas i spytal jak rosnie mala, czy jest zdrowa i powiedzial ze pewnie wszystko w porzadku bo widzi mnie dziennie jak spaceruje z Małą. Bylo bardzo milutko :tak:

Ja dzisiaj kupiłam małej komplecik do chrztu blado różowy z kapelusikiem, wyglada w nim ślicznie:tak: , tylko muszę czapeczkę troszkę wszyć bo jest za duża.;-) Myślałam, że kupię jej jeszcze jakąś sukienusię, tak żeby ją w domu ubrać ładnie, ale jak zobaczyłam ceny tych sukieneczek, to mi sie odechciało.:no: :-(

Renee,sama chcialabym wiedziec. ;-) Dostalam Ja od kolezanek,ktore przyszly zobaczyc Moja Zuzinke. :-D Powiedzialy,ze bedzie w sam raz na swieta. ;-) No,ale,jak sie okazalo,na chrzest pasowala idealnie. :-D

reklama
Moja Nelka bedzie miała sukieneczkę na chrzciny po siostrze. To jest Zuzia w czasie chrzcin jak miała 3 msc

Do góry