reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

centymetry i kilograny na "+"

U mnie ciągle +6 do +8, zależy kiedy się zważę. Przed sekundą waga pokazała +6, ostatnio (3 tygodnie temu) u lekarza też jakoś tyle. Zobaczę w przyszłym tygodniu na lekarskiej wadze, która mnie totalnie przeraża, bo jest oczywiście w funtach i jak słyszę 140 to mi jakoś dziwnie:-D.

reklama
A ja mam obwód na wysokości pępka 96cm coś mały ten mój brzuszek... a od początku ciąży przytyłam 7,5 kg :)

ja się od 12 tyg nie mierzyłam i jestem w szoku bo się okazuje, ze tylko kilka cm wiecej. Obecnie 88 cm i 7 kg na plusie. koniec 26 tyg

tydzień 28
dokonałam pomiarów - 79 kg (+10 kg) i 115 cm
może dieta cukrzycowa pomoże... chociaż pielęgniarka powiedziała, że waga to jest ostatnia rzecz, którą powinnam się martwić w swoim przypadku

Ostatnia edycja:
Kadza nie martw się większość z nas dojdzie na w Święta :-):-) ja już mam +12,5 kg - także teraz mam wizytę w pon a na następną na początek stycznia podejrzewam , że +15 będzie ;-);-) ale przyjdzie czas się będziemy fitnesować :-D

reklama
bardziej mnie martwi moja aktywność fizyczna niż te kilogramy, które mi przybyły a jest ich 9 (63,5kg) biorąc pod uwagę że jeszcze rzuciłam palenie na początku ciąży chyba nie jest źle, obiecałam sobie codzienne spacery ale brak mi systematyczności i jak na razie byłam tylko parę razy :-) w święta na pewno dużo mi przybędzie, ale bardzo mnie to nie martwi cieszę się na te wszystkie pyszności i nie mogę się doczekać :tak:

Do góry